De beste hotspots van Brussel voor koffie en eten!

comment 1
uit-eten-citytrip-brussel-restaurants-instagramblogger

Op Citytrip naar Brussel? Tof plan, maar de stad is groot en daardoor een tikkie overweldigend. Geen probleem, ik vroeg wat locals naar de tofste plekken om te eten en eindigde met een ontplofte inbox vol met tips. Uiteraard is één weekend op citytrip naar Brussel lang niet voldoende, maar we hebben toch een poging gedaan. (Update April 2019)

Fijne plekken, restaurants, caféetjes en bistros om te eten tijdens je citytrip naar Brussel.

My Little Cup | Ijzerenkruisstraat 53

Madame Chapeau | Brussel

Stoemp is Brussels voor wat wij Hollanders gewoon stamppot noemen. Maar dit is niet zomaar stamppot. De heren bij Madame Chapeau doen er in hun mini-keuken hun uiterste best voor om iets smaakvols op tafel te toveren. Waar je thuis wellicht in de standaard combinaties blijft hangen, kan je hier kiezen voor diverse opties. Stoemp van wortel, prei, spinazie, witlof met worst van eend, steak tartare enzovoorts en dan hebben we het nog niet over de diverse sausjes waar je uit kan kiezen. Madame Chapeau is een stylish plek midden in de Marollen waar je ook terecht kan voor cocktails. Ben je een zoetekauw? No worries, bij de desserts ontdekten wij ijs van cuberdons, voor de echte Belgiëkenners onder ons, gemaakt van neuzekes en ook de klassieke Brusselse wafels stonden erop met een saus van gesmolten Belgische chocolade. Wat een feest!

eten_citytrip_brussel_madame_chapeau_stoemp_instagramblogger

Pin Pon | Vossenplein 62 | Brussel

Als je bij het Paleis van Justitie de lift naar beneden neemt (uitzichtmomentje) dan stap je uit in de wijk “Marollen” je wandelt daar meteen links de straat in tot aan het Vossenplein. Die hele straat zit stampens vol met de leukste vintage winkels en op het Vossenplein is ook een enorme rommelmarkt op zaterdag waar je de gekste dingen kunt scoren. Dat deden wij niet, wij wandelden binnen bij Pin Pon voor een lunch met uitzicht op die rommelmarkt. Pin Pon is gevestigd in een oud poortgebouw met authentieke details. Op zaterdag is het enorm druk maar gelukkig lukte het ons toch nog om een tafel te bemachtigen. Je eet hier fijne klassiekers zoals Steak Tartare, gehaktballen in tomatensaus, Fish en Chips of garnalenkroketten. Alles gewoon goed en lekker zoals eten in Brussel hoort te zijn.

eten-citytrip-brussel-pin-pon-vossenplein-instagramblogger

Nog meer trek? Geen probleem. Er zijn nog veel meer te gekke plekken om te eten in Brussel. Hieronder nog een lijst waar wij niet aan toe zijn gekomen, maar waarover we goede verhalen hebben gehoord.

  • L’amour fou: Burgers & cocktails want dat is altijd feest.
  • Manhattn’s: Snelle hap o.a. burgers
  • Humphrey: is nog maar net open, wij hebben getracht een reservering te krijgen, maar dat is ons helaas niet gelukt.
  • Les Filles: een soort huiskamerrestaurant waar gekookt wordt met de producten van de dag.
  • Chicago Café: staat bekend om zijn brunch en heeft een fijne speelhoek, dus ideaal als je met de kindjes op citytrip bent.
  • Guinguette en ville: Een schattige kleine bistro in de Dansaert wijk.
  • La Fabrique | Rue Americain 122 | Ixelles: Dat brunch niet alleen hot is in Amsterdam, zagen we in Brussel. Je doet als hippe tent echt niet mee als je op zondag geen brunch serveert. We zijn hier niet geweest, maar het zag er op de foto’s zo leuk uit, dat ik hem toch wilde toevoegen aan deze lijst.

Meer tips voor je Citytrip naar Brussel? Lees ze hier.

Veel dank aan de lieve mensen bij Peppermint en Visit Brussels voor alle fijne tips!

1 Comment so far

    Geef een reactie