De leukste tips voor 24 uur in Leuven

stedentrip-leuven-met-kinderen

Soms loopt de planning zo dat je onverwacht ergens even kort bent. Zo ook met onze stedentrip naar Leuven, we waren nog net geen dag in Leuven, voorafgaand aan onze mini vakantie naar Oostende. Lang genoeg om een boel te zien, te kort omdat het direct smaakt naar meer.

De leukste tips voor 24 uur in Leuven.

Leuven Studentenstad

Mag ik meteen beginnen met een eerste tip, een praktische tip? Als je dan een dag naar Leuven gaat, kies dan niet voor de zondag. Leuven is een echte studentenstad en de meeste cafés en leuke winkels zijn op zondag dicht. Dit om teleurstellingen te voorkomen!

Bezoek het begijnhof in Leuven

Een bezoek aan Leuven is niet compleet zonder een bezoek aan Het Begijnhof. Misschien wel één van de mooiste begijnhoven die ik ooit gezien heb. Het Groot Begijnhof van Leuven, ook bekend als Begijnhof Ten Hove, is een prachtig en volledig gerestaureerde historische wijk in Leuven.

3 x de leukste koffiespots in Leuven

  • StaalenKoffie; een super gezellige koffiebar. Ook de interieur-liefhebbers zijn hier aan het goede adres. Een vintage-industriele look geeft deze concept bar de ultieme uitstraling. Erg Instagrammable!
  • BarStan; bij Bar Stan zit je gezellig tussen de locals. In de zomer is er een fijn terras en de koffie is er zalig. Uiteraard kan je er voor veel meer terecht dan alleen koffie. Wat dacht je van lunch, diner en borrel?
  • Koffie Onan; een super fijn plekje om koffie/thee te drinken. Extra leuk dat je de thee en koffie hier ook kunt kopen.

Chillen en eten bij Hal 5

Hal 5, misschien wel onze leukste ontdekking tijdens de stedentrip naar Leuven. Verborgen in een voormalige spoorwegwerkplaats, kan je nu borrelen en eten in een industriële foodhal. Vlak achter het Centraal Station en dus centraal gelegen. We kunnen ons er van alles bij voorstellen hoe het hier in de zomer moet zijn!

stedentrip-leuven-hal-5 stedentrip-leuven-hal-5 stedentrip-leuven-hal-5 stedentrip-leuven-hal-5

Ze hebben er een foodcourt waar we onwijs lekker pizza aten en een bar met lokale biertjes, need I say more? Hal5 is de place to be in Leuven! Toen wij er waren was er ook nog eens een planten pop-up shop en zagen de agenda goed gevuld, dus er is altijd wel iets te beleven!

Slapen op een centrale plek in Leuven bij Park Inn

Dit is alweer onze tweede ervaring met een Park Inn. De laatste keer was tijdens ons tripje naar Antwerpen Berchem. Ook deze Park Inn ligt naast het station en wederom hoorde we de treinen niet in onze kamer! Een mooi uitzicht over de prachtige façades van Leuven in de verte. Vanuit het hotel wandel je zo via het station naar het centrum. Of blijf net als wij aan de andere kant van het station en ga lekker hangen in het hippe Hal 5!

stedentrip-leuven-kinderen-hotelhotel-in-leuven

Prepaid

Wat nog meer te doen tijdens je stedentrip naar Leuven?

Wellicht was 24 uur voor een stedentrip naar Leuven, nog veels te kort. Maar het gaf een goede eerste indruk. We komen zeker nog eens terug voor meer! Uiteraard hebben we nog wat fijne tips voor wat wij hadden willen doen als we meer tijd hadden gehad:

  • Naar een voorstelling gaan in STUK Leuven. Bekijk dus tijdig de agenda!
  • Uitgebreid winkelen, de meeste straten zijn autovrij, op zaterdag is het markt.
  • De stadswandeling voor gezinnen. Die haal je op bij Visit Leuven.
  • Een bezoek aan Museum Leuven, een superleuk en interactief museum.

stuk-leuven stedentrip-leuven-met-kinderen

De leukste tips voor 24 uur in Leuven

Op uitnodiging van Park Inn Leuven mochten wij een nacht verblijven in het hotel.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.