De leukste tips voor 24 uur in Thessaloniki

24 uur Thessaloniki - Halkidiki

Thessaloniki is de tweede grote stad van Griekenland, maar met 320.000 inwoners een stuk kleiner dan bijvoorbeeld een Amsterdam. Het ligt prachtig aan zee, heeft een rijke historie en een super hippe binnenstad. Wat te doen als je niet veel tijd hebt? Hier zijn mijn favoriete tips voor 24 uur in Thessaloniki.

 

Wandelen over de boulevard naar de paraplus

Geen tijd te verliezen dus vroeg opstaan. Ik stond om 7.00 uur op,  zat om 7.30 aan het ontbijt en zag rond 8.00 uur de zon opkomen terwijl ik over de boulevard aan het wandelen was. In de vroege ochtend wordt er hier gewandeld en gevist. Loop voorbij de White Tower en dan zie je de Umbrellas van Thessaloniki, een kunstwerk van Giorgos Zogolopoulos uit 1997. Met het zachte ochtendlicht vond ik het een serene plek. Maar dit is natuurlijk ook extra mooi met felle zon of een zonsondergang.

Dit is 1 van dé Instagram spots in Thessaloniki

24 uur Thessaloniki - Umbrellas

“Umbrellas” een kunstwerk van Giorgos Zogolopoulos | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - boulevard

Vissers in de vroege ochtend aan de boulevard van Thessaloniki | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - White Tower

De Witte Toren, bekende highlight in Thessaloniki | Foto Eliane Roest

Op je terugweg richting het centrum, scoor je natuurlijk een “freddo cappucino”, deze kan je werkelijk op iedere hoek van de straat kopen. Griekenland is compleet in de ban van de koffie. Je kan een “Greek Koffie” proberen, ik vond dit persoonlijk niet zo lekker. Geef mij maar die freddo’s, zonder suiker!

De hippe wijk Ladadika ontdekken

Vanaf de boulevard wandel je zo Ladadika in, de wijk die tegen de zee aan ligt. Ladadika zit tot de nok toe vol met kleine steegjes, winkeltjes, restaurants en barretjes. Ga lekker verdwalen, wandel zo nu en dan ergens binnen, easy does it!

24 uur Thessaloniki - Halkidiki

Urban vibes in de wijk Ladadika, Thessaloniki | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - Halkidiki

Urban vibes in de wijk Ladadika, Thessaloniki | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - Halkidiki

Gezellige binnenplaatjes in de wijk Ladadika, Thessaloniki | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - Halkidiki

Prachtige facades in de wijk Ladadika, Thessaloniki | Foto Eliane Roest

Op de fiets, scooter of step langs alle highlights van Thessaloniki

In deze drie uur durende fietstocht met een Nederlander die in Thessaloniki woont, heb je alle highlights gezien. Door het fietsen gaat het een stuk sneller en Thessaloniki is een superfijne stad om te fietsen. Ik spotte er ook al elektrische steppen, net als in Dusseldorf.

TIP: Doe een “Kiss ’n Ride” scootertour op een Vespa. Je wordt door een local achterop de Vespa mee genomen op een 4-uur durende trip door de stad. Jij geeft aan wanneer je wilt stoppen voor een foto.

24 uur Thessaloniki - Ride n kiss scooter tour

“Kiss ’n Ride” tour op een Vespa door Thessaloniki | Foto Eliane Roest

Zonsondergang vanuit de wijkAno Poli

Einde dag zoek je het wat hogerop in de wijk Ana Poli. Hier vind je straatjes met stenen kinderkopjes, kleurige huisjes en prachtige steegjes. Tussen de huizen door kijk je hier en daar prachtig richting de zee en overzie je de stad. Nu is het nog hopen op een spectaculaire zonsondergang. Hierna schuif je aan op 1 van de vele terrasjes die deze buurt kent, waar je lekker mezzes eet tussen de locals.

24 uur Thessaloniki - Ano Poli

Avondwandeling door Ano Poli in Thessaloniki | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - Ano Poli

Avondwandeling door Ano Poli in Thessaloniki | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - Ano Poli

Avondwandeling door Ano Poli in Thessaloniki | Foto Eliane Roest

Hippe hotels  in Thessaloniki

De hippe hotels schieten momenteel als paddestoelen uit de grond, ik had de mazzel om er in twee te mogen slapen. Beide liggen super centraal en hebben die boutique stijl die ik zo fijn vind bij hotels.  Een home away from home. Ik wil tijdens het reizen echt tot rust kunnen komen in de hotelkamer om alle indrukken van de dag te kunnen verwerken. Een bank of fijne stoel, rustige inrichting, fijn bed en goede wifi.

24 uur Thessaloniki - Colors Hotel

Instagram-proof hotel in Thessaloniki | Foto Eliane Roest

Instagram-proof hotels in Thessaloniki!

Mandrino Hotel – Thessaloniki

Het Mandrino Hotel is een boutique style hotel erg centraal gelegen. Interieur is mooi en simpel. Vraag wel om een kamer op de hogere etages aangezien het aan een erg drukke doorgaande weg gelegen is. Ik sliep op de 1e verdieping in een family room (plek voor 3 personen) te gek uitzicht op de straat in niet doorzichtige ramen van buitenaf, maar ik vond de kamer persoonlijk te lawaaierig om in te slapen. Moet ik wel bij zeggen dat ik een lichte slaper ben.

24 uur Thessaloniki - Mandrino Hotel

Driepersoonskamer in Mandrino Hotel Thessaloniki | Foto Eliane Roest

Colors Urban Hotel – Thessaloniki

Het Colors Urban Hotel ligt ook midden in het centrum. De entree aan de straat, de zij-ingang ligt aan een prachtig straatje waar ook het restaurant “Garden Bar” is. Hier kan je ’s ochtends ook genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Het Colors Urban Hotel is niet alleen fantastisch mooi ingericht, het is ook ruim. Reis je op budget? Vraag om de kamers zonder ramen, dat scheelt een boel geld. De family room (gem. prijs 119,- euro per nacht) is voorzien van een reuze stapelbed en zag er echt te gek uit. Zicht op zee is er her en der ook!

24 uur Thessaloniki - Colors Hotel - Family Room

Family room in Colors Urban Hotel Thessaloniki | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - Colors Hotel - Family Room

Family room in Colors Urban Hotel Thessaloniki | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - Colors Hotel - Garden Bar

The Garden Bar in Colors Urban Hotel Thessaloniki | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - Colors Hotel - Garden Bar

The Garden Bar in Colors Urban Hotel Thessaloniki | Foto Eliane Roest

24 uur Thessaloniki - Colors Hotel

Room in Colors Urban Hotel Thessaloniki | Foto Eliane Roest

Thessaloniki verdient natuurlijk veel meer aandacht dan slechts 24 uur. Maar hopelijk laat mijn blog zien dat het de quick stop meer dan waard is! Vanaf Amsterdam vlieg je in 3 uur al naar deze geweldig leuke stad. Wat mij betreft een dikke aanrader, I’ll be back.

24 uur in Thessaloniki

24 uur in Thessaloniki | Foto Eliane Roest

4 Must follow Instagram accounts uit Thessaloniki

Volg @tripvago, @anna_onair, @thessaloniki.travel en @urban_wanders!

Tips voor 24 uur in Thessaloniki

Unieke stedentrips in Europa:

Dit blog is in samenwerking met IloveGriekenland & Visit Thessaloniki tot stand gekomen.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.