Winterse tips voor kerst in Gent

comment 0
Winterse tips voor Gent

Als het op Gent aan komt, ben ik volledig bevooroordeelt, ieder seizoen in Gent is mooi. Maar zo in de winter, als de dagen wat korter worden en de lichtjes aan gaan, dan is Gent nog net iets mooier dan normaal. 4 tips voor een winterse stedentrip rondom kerst in Gent.

Kerstsfeer in Gent

Ik kan de dennentakken al vanaf hier ruiken. Iedere winkel gaat tijdens de feestdagen all out, ook in Gent. Met dennentakken, rode strikken en complete kerstbomen voor de deur kom je tijdens je stedentrip naar winters Gent volledig in de kerstsferen. Of je nu komt om te winkelen of gewoon om te genieten van de winterse gezelligheid en uitgebreid bij te kletsen tijdens wat te eten of te drinken. Gent is juist in de winter een goede keus!

Kerstsfeer in GentKerstbomen in Gent

Boek een nachtje in het Yalo hotel in Gent

Winters rolschaatsen

Move over ijsbaan, vanaf dit jaar is het rolschaatsen geblazen in de Gentse binnenstad. Geen muts, handschoenen of sjaals meer nodig, we rollen ons wel warm. Naar zeggen is het de grootste rolschaatsbaan van België die zich neer zal vleien onder de stadshal. En dat is ideaal, want ook met regen kan je dan gewoon doorrollen. Ook een idee; laat de kindjes lekker rollen en scoor voor jezelf een plaatsje bij Chez Babette, de gloednieuwe schaatsbar. Santé!

Een fietser voor de stadshal die gebouwd is uit hout, beton en glas en omringd wordt door oude gebouwen met getrapte daken.

Kerstmarkt in Gent

Vrijwel de hele maand december kan je in Gent terecht voor de kerstmarkt. Ruim 150 houten kerstkraampjes met de leukste en lekkerste producten verzamelen zich aan de voet en de straten rondom het St-Baafs. Zo wandel je van de Botermarkt tot aan de Korenmarkt in een winter wonderland. Het aanbod varieert van wollige handschoenen en kunstige kerstballen tot warme glühwein. Zo knus zag je Gent nog nooit, een winters feest voor jong en oud.

Avondzicht op de Sint-Niklaaskerk tijdens het Winterfestival.

Winterwonderkasteel

Het Gravesteen is altijd al een must visit, maar ook in de wintermaanden loont een bezoek aan het kasteel. Geniet van de magische wintersfeer in het eeuwenoude kasteel, met gezellige lichtjes, feestelijke versiering en feestmuziek. Het Gravensteen is ondergedompeld in een kerst- en wintersfeer. Vergeet niet omhoog te klimmen voor een mooi uitzicht. Entree voor volwassenen is 12 euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Als je het kasteel zelf wilt bezoeken met kinderen, vraag dan naar de speurtocht die er is, aanrader! Meer info. 

Winterwonderkasteel Gravesteen

Lichtjes in Gent

Hoe kan het ook anders. Nog meer lichtjes dan normaal in Gent, dus maak in de avonduren een winterse wandeling, scoor een warme choco of een gloeiwijn en genieten van de winterse verlichting. Mooie locaties om langs te wandelen zijn de eerder genoemde kerstmarkt en het Gravensteen. Ook goed om op je radar te hebben is het Lichtjesfestival in Gent. Dat wordt maar om de drie jaar georganiseerd, dus de volgende editie is in 2025.

Winterse drankjes in Gent doe je het beste bij:

  • Chez Babette
  • Gravensteen Winterbar
  • Zebrawoods

Kerstlichtjes in GentLichtjesfestival in Gent

Festival uitsmijter Zebrawoods

Zebrawoods is een winters festival in de Zebrastraat, in een overdekte straat vol bomen spelen bekende en minder bekende muzikanten. Voor de volledige programmering klik je hier.

Nog meer tips voor Gent:

Winterse tips in Gent

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.