Fijne spots in 2023 voor ontbijt, brunch en lunch in Gent.

comment 0
Lunchen in Gent - Knol & Kool

Een goed begin is het halve werk, zo ook tijdens je stedentrip naar Gent. Move over hotelontbijt, want in Gent eet je net zo lekker buiten de deur. Afhankelijk van hoe lang je in je hotelbedje wilt blijven liggen, serveer ik je de fijnste hotspots voor ontbijt, brunch en lunch in 2023. Enjoy!

Ontbijten in Gent

 • O’Yo; hoort eigenlijk thuis in alle drie de categorieën. Want bij O’Yo kan je terecht voor ontbijt, brunch en lunch. Allemaal vers, eerlijk en plantaardig. Inmiddels is er een tweede vestiging geopend en dat bevestigt alleen maar wat wij al wisten. Het is goed toeven bij O’Yo.
 • Kleindok; net buiten het stadscentrum aan de Dokken, kan je bij Kleindok terecht voor koffie en sandwhiches. Broodjes zoals ik ze het liefst eet. Een goede smos of een broodje tartaar met ei, oh jongens dit is lekker. Kleindokkaai 25.
 • Pain Perdu; De franse term voor wat wij “wentelteefjes” noemen. Je kunt hier terecht voor ontbijt, brunch en lunch. Vanaf 8 uur in de ochtend kan je hier al aanschuiven. In de zomer is de heerlijke tuin een aanrader. Het zoete ontbijtje komt met een heerlijke koffiekoek en Luikse Siroop, uiteraard is er ook een zout ontbijtje of bestel ontbijt à la carte.  (staat ook in dit lijstje). Walpoortstraat 9

Brunchen in Gent

 • Frans Gustav; laat ontbijten op de zondag en dan zin hebben in je klassiekers? Frans Gustav is de man. Pancakes, stokbroodje met roerei, zacht eitje met soldaatjes of een shakshuka. En dan nog een kaneelbroodje voor de lekker? Nom, nom, nom, de vibe is hier aan, ik zeg gaan! Brunchen bij Franz Gustav in Gent
 • De Ganzerik; op zondag brunchen doen we tussen de locals. Kiezen hoeft niet, want bij Ganzerik doen ze aan een brunch buffet. Allemaal lekkere gerechten en jij kunt opscheppen à volonté. Nog leuker? Alle drankjes zijn hier huisgemaakt, dus ook de limonades.
 • Koeketiene; Coffee, brunch en lunch.  Klein en fijn of liever all the way met onze Eggs Benedict of Eggs Florentine. Of fluffy pancakes met lemon curd, toast met feta en komkommer of een heerlijke healthy smoothie bowl. De brunchgerechten zijn de hele dag door verkrijgbaar. Vlak bij het Station. Koningin Astridlaan 55

Lunchen in Gent

 • Knol & Kool; is al 7 jaar een begrip in Gent. Wat begon als juicebar groeide uit tot vegan lunchbar met dito supermarkt erbij. Grote ruime lunchtent verstopt in een klein steegje. Brood en pastries van (de zus van de eigenaar) Kultur Bakery (must visit), beroemd in de stad vanwege zuurdesem brood. Dat de mensen van knol kool hun hart op de goede plaats hebben zitten, zie je aan de optie om te doneren aan iemand die er nood aan heeft op het menu (yup qr code menu)Op de kaart voor de liefhebbers een flink assortiment kombucha. Ik werd meer dan blij van de vegan lasagne gemaakt van knolselderij, megaromig en cheesy, lord wat lekker. De club sandwich bij mijn buren zag er ook fantastisch uit. Bij Knol & Kool doen ze niet aan waste, wat je niet op krijgt, krijg je mee naar huis. En groentes niet verkocht in de winkel, gaan rechtstreeks de keuken in om iets lekkers van te maken. Heilige-Geeststraat 30. Lunchen in Gent - Knol & Kool
 • Meme Gusta; voor de Belgische klassiekers, wij aten er al eens ’s avonds, maar ze zijn zeker ook met de lunch geopend. Te vinden aan de Burgstraat 19.
 • WOEST; bij Woest schuif je aan voor een zalige lunch. Soep plus hoofdgerecht voor 20 euro ben je klaar en dan heb je (trust me) echt lekker gegeten. Drongensesteenweg 41.
 • BOON; gelegen aan het ’s Gravesteen kan je bij BOON terecht voor de vegetarische lunch. Je kan bij BOON terecht voor heerlijke creatieve salades, soep met (de naam verraadt het al een beetje) vaak bonen erin verwerkt. Geldmunt 6.
 • Le Botaniste; hier ga je al heen voor het prachtige interieur van een voormalige apotheek. Ze koken bij Le Botaniste voor 100% biologische, je eet er van de plantaardige keuken & ze hebben een natuur wijnbar. Wie is er mee?!La Botaniste -Gent

Ben je op zoek naar een plek om te borrelen of lekkere wijntjes te drinken, lees dan dit blog (coming soon), of lees onze tips voor de leukste restaurants en bars in Gent.

Beste bakkers in Gent

Wat is ontbijt, lunch, brunch in Gent zonder goed brood. Zo deelde ik al eens mijn favoriete bakkers in Amsterdam-West, maar in Gent kunnen ze er ook wat van.

 • Kültür Bakery; Mathieu Dierinck opende deze warme bakkerij in het centrum van Gent, met als specialiteit: ambachtelijk desembrood en viennoiserie. Ik at het kaneelbroodje en tot op de dag van vandaag, droom ik hier over.
 • The Bakery; nog maar net geopend (december 2022). Joost Arijs is een naam in Gent en staat bekend om de beste patisserie in de regio. In december voegde hij een bakker toe aan zijn repetoire. Hij weet als geen ander wat lekker (zuurdesem) brood is. En laten we eerlijk zijn, niemand wordt blij van een oudbakken croissant, daarom bakken ze de hele dag door. Krakend vers en de rij voor de deur die staat er niet voor niets zullen we maar zeggen. Vlaanderenstraat 24.

Beste bakker van Gent

Nog meer tips voor Gent:

Ontbijt, brunch, lunch in Gent

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.