De natuur roept in België in 2022

De natuur roept in België in 2022

De laatste trip naar de Ardennen deed ons pas beseffen hoeveel stedentrips in België wij gemaakt hebben. In 2022 gooien we het over een andere boeg, de natuur roept in België. En we inspireren je alvast met een aantal groene tips voor België!

De overweldigende natuur van de Ardennen

Ooit een outdoor vakantie overwogen richting België? Dat kan gewoon in de Ardennen. Fietsen, wandelen en klimmen op nog geen 4 uur rijden van Nederland. Wat een feestje!

Roadtrip door de Belgische Ardennen

De Hangende tuinen van Thuin

Dit bijzondere stadje, gelegen in Henegouwen, telt maar liefst 200 terrasvormige tuinen. Door deze tuinen kan je een prachtige kunstroute wandelen. Terwijl je door de schattige steegjes van Thuin aan het wandelen bent, verdwaal je in een compleet nieuwe wereld. Het uitzicht op de tuinen is fenomenaal. Een prachtige groene parel in Wallonië.

Een groene stadswandeling in Mechelen

Dat Mechelen kindvriendelijk is, door de grotendeels autovrije binnenstad, ontdekten we al eerder. Hoe je de natuur op kunt zoeken in de stad, maken ze je wel heel makkelijk met het Dijlepad. Een vlonderpad door de binnenstad van Mechelen. Een wandeling langs het water (De Dijle), te midden van het centrum, uniek en ontspannend. Je wandelt het stuk tussen de Haverwerf en de Kruidtuin. Ontdek Mechelen vanuit een heel ander perspectief en bekijk onderweg de vele watervogels en achterzijde van de historische huizen.

Een groene stadswandeling in Mechelen langs de Dijle

Een weekend offline bij LOOF

Onze eerste reactie: “Wow, wat een betoverende plek.” Een pad met staptegels van boomstammen, verlicht door tientallen lampjes, wijst ons de weg naar boven, naar het huis. Het is net alsof we een sprookjesboek binnenwandelen en kijken verwonderd om ons heen. Lees de hele review van een weekend bij LOOF hier.

loof-cabin-vakantiehuis-natuur

Groene stoelen in Brugge

In alle Brugse parken vind je, van het voorjaar tot zolang het buiten aangenaam zitten is, meer dan 500 groene stoelen. Stoelen die je neerzet waar jij zin in hebt. Vlak bij het water of onder die ene treurwilg. De perfecte calmspots in de Brugse binnenstad om bij te komen tijdens je stadswandeling met een koffie. De groene stoelen nodigen je uit om even je tijd te nemen en in rust van de aanwezige natuurpracht in deze mooie stad te genieten.

Groene stoelen in Brugge

Uitblazen bij PAKT in Antwerpen

De rust en stilte opzoeken in Antwerpen. Antwerpen heeft veel groene rustige plekken in en rond het stadscentrum. De parken met ieder hun eigenheid en charme, zijn een ideale plek om te kuieren tussen het groen, een boek te lezen, je kinderen te zien spelen of kunst te bekijken. PAKT is het duurzame hart van het Groen Kwartier in Antwerpen. Berchem is de perfecte wijk om van lokaal geproduceerde koffie en maaltijden te genieten in een unieke setting, omringd door prachtige daktuinen.

Leuke plekken voor ontbijt, lunch, koffie in Antwerpen Berchem

Uitwaaien aan het strand van Oostende

Naar het strand is wat ons betreft in alle seizoenen een goed idee. Wij genoten van een vakantie in Oostende in de herfst. Wat een feestje is dat. Oostende heeft precies genoeg te bieden voor een midweek en we vermaakten ons meer dan. Ga je een week? Combineer het dan met een tripje naar Brugge of Leuven.

strand-vakantie-oostende

Nutchel Cabins in een tiny house midden in de bossen van Belgisch-Limburg

Een van de mooiste vakantiehuisjes waar wij ooit verbleven. Nutchel Cabins vindt je in Belgisch-Limburg (en inmiddels ook in de Ardennen). Midden in de bossen op het terrein Warredal. Wat hadden wij daar een fantastisch weekend en Nutchel Cabins is de perfecte basis voor een outdoor vakantie. Wandelen en klimmen kan in de directe omgeving waar je omrings wordt door prachtige natuur.

Lees ook deze reisblogs over natuur in Europa:

De natuur roept in België in 2022

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.