REVIEW Shway Antwerpen design overnachting in Antwerpen

comment 0
SHWAY Boutique style overnachting in Antwerpen

Stop maar met zoeken, we vonden de ultieme overnachting voor je in Antwerpen. SHWAY biedt alles wat de moderne reiziger naar zoekt en meer. Wij verbleven er een nachtje en delen graag alle in’s en out’s van deze zalige appartementen.

Er zijn denk ik twee categorieën reizigers. Zij die van top tot teen in de watten gelegd willen worden. Een hotel met een warm welkom en een zalig ontbijt. Klik dan vooral door naar onze review van het Pilar Hotel in Antwerpen. Ben jij meer van op eigen houtje met je eigen privacy op stedentrip naar Antwerpen? SHWAY Antwerpen is je antwoord en ik reviewde een van de vele appartementen van SHWAY. Je eigen design oase midden in het Zuid. 

Interieus door Stekkie Amsterdam

Stedentrip naar Antwerpen

De aanleiding van mijn stedentrip naar Antwerpen dit keer is de opening van het KMSKA. Het museum heropende onlangs na ruim 10 jaar haar deuren. En dat mijn beste lezers, is de perfecte aanleiding om een weekendje Antwerpen in te plannen. Mijn favoriete boekingsplatform Moonback maakt het plannen extra makkelijk. Ze zetten alle hotels op een rij in de buurt van het KSMKA. I-de-aal!

SHWAY, unieke overnachtingen in trendy appartementen

De entree alleen al is hoe we het willen in Antwerpen. Een tikkie Art deco en tegeltjes die je copy-paste naar je eigen entree zou willen. Een houten trap brengt je vervolgens naar de diverse etages waar op elke verdieping weer een ander appartement gevestigd is. Handig als je met vrienden of familie wilt reizen, je kunt dus twee appartementen in hetzelfde gebouw boeken. 

Art deco entree Shway Antwerpen

Le Pierre – SHWAY 8

Ik verbleef in “Le Pierre”, het appartement op de bovenste etage van SHWAY 8. De derde en laatste verdieping van Maison Brederode wordt gehost door Pieter Gillis; “Le Pierre”. Ik moest even op de website van SHWAY kijken om erachter te komen dat hij typograaf, humanist en secretaris van Antwerpen was van 1509 tot 1532.

Overnachten in een boetiek style accommodatie

Er is een ruime woonkamer voorzien van keuken met afwasmachine met aansluitend een aparte slaapkamer voorzien van bureau en behoorlijk wat kasten. Hieraan zie je meteen dat deze appartementen in Antwerpen ook regelmatig ingezet wordt voor long-stay. Wij deden een short-stay. Maar maak van je stedentrip maar 2 nachten, want Antwerpen heeft nu eenmaal de tijd nodig en bij SHWAY houden ze hun gasten liever minimaal twee nachten, zodat je nooit meer naar huis wilt.

Slaapkamer SHWAY Antwerpen

Het interieur bij SHWAY is in ieder appartement uniek, het enige wat ze gemeen hebben is dat ze er niet normaal lekker uit zien. De styling is door Stekkie Amsterdam gedaan en dat is er aan af te zien. Toffe prints, mooie kleuren, maar niets zo over de top dat je er ongemakkelijk bij zou voelen. Sterker nog, bij binnenkomst, voelden we ons direct thuis. Het is dat we een vol programma hadden, anders had ik mijzelf zo het hele weekend op de bank zien ontspannen met een boek.

Boutique hotel vibes bij SHWAYUnieke overnachting in Antwerpen bij SHWAY

De appartementen zijn voorzien van mooie interieurobjecten die ervoor zorgen dat je zo thuis voelt en dat is lekker als je zo vaak reist als ik. Let wel, ieder appartement bij SHWAY heeft zijn eigen uitstraling en geen appartement is hetzelfde. De styling werd gedaan door Stekkie Amsterdam. Over ieder meubelstuk is goed nagedacht. De bank zit (en ligt) heerlijk. Thee of koffie zetten geen probleem. Biertjes zet je koud in de koelkast en je kan als je wilt uiteraard ook zelf koken of eten in het appartement.  Wij kozen ervoor om uit eten te gaan. Die tip heb ik meteen toegevoegd aan dit blog over eten en drinken in Antwerpen.

Long stay appartementen in Antwerpen

Contactloos, maar wel in contact

Als we de site moeten geloven is het Liselore zelf die voorafgaand aan je verblijf al leuke mailtjes stuurt met praktische tips. Die tips variëren van de code voor de deur, tot de perfecte onbijtspot om de hoek van het appartement. Dat stukje persoonlijkheid maakt de ervaring compleet. Die perfecte ontbijtspot is trouwens Nordica 31, we aten er de lekkerste cinnamon buns ooit en op twee minuten wandelen van onze SHWAY. 

Contactloos inchecken is een trend die in opkomst is. Zo sliep ik al eens bij Heirloom in Gent, een contactloos hotel. En ook al zijn de appartementen van SHWAY een stuk ruimer dan de hotelkamer waar wij in verbleven. Qua personal touch doet het niet voor elkaar onder.

Cinnamon Buns bij Nordica 31 - Antwerpen Cinnamon Buns bij Nordica 31 - Antwerpen

Wat, of beter gezegd, wie is SHWAY?

SHWAY is een onemanshow, oh nee, een onewomanshow, with a little help. De boel wordt gerund door de 30-jarige Liselore (goals!). Met jarenlange ervaring (hoe doe je dat op je dertigste!) startte zij in 2019 SHWAY met een zakenpartner. Superfijn die zakenpartner, maar alle mails, contact en tips komen vanuit Liselore zelf. Ze runt de onewomanshow vanaf haar bakfiets en deelt de beste tips van onze favoriete stad. Mogen wij even applaus voor deze vrouw?

Hoeveel appartementen zijn er beschikbaar?

De lijst met namen van SHWAY’s hieronder is uiteraard indrukwekkend. Maar in feite zijn deze veelal gelokaliseerd op één locatie. Er zijn momenteel dus drie SHWAY’s in Antwerpen.

Shway 8

 • Maison Brederode
 • Le Lambertmont
 • Le Marnix
 • Le Leopold
 • Le Pierre

Badkamer Le Pierre - SHWAY

Shway 28

 • The Red Monkey
 • The Blue Parrot
 • The Light Blue Parrot
 • The Pink Pigeon

Shway 60

 • The Red With Pearls
 • The Black Pants
 • The Suit
 • The Family House
 • The Card Room green
 • The India Yellow Studio

Boek een overnachting bij SHWAY handig met Moonback

Wat denk je? Ga je tijdens je volgende stedentrip naar Antwerpen, ook een nachtje SHWAY doen? Laat het ons weten via de comments en alvast veel plezier!

Review SHWAY Antwerpen

Lees ook:

SHWAY Antwerpen

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.