De beste koffie spots in Hamburg

beste-koffie-spots-in-hamburg

De Duitse steden vragen om een stedentrip. Zo bezochten wij al Bremen, Karlsruhe, Berlijn en Dusseldörf en ook Hamburg moest er aan geloven. Ik vroeg een local om de beste koffiespots uit Hamburg met ons te delen.

Met de trein naar Hamburg

Als je op tijd bent, boek je een treinkaartje naar Hamburg al vanaf drie tientjes. De trein naar Hamburg duurt er vanaf Amsterdam tussen de 5 à 7 uur afhankelijk van een goede verbinding.

ELBGOLD

Ik begin met mijn lievelingsplek in Hamburg: Elbgold. Het is gelegen in het populaire Schanzenviertel. Elbgold serveert niet alleen fantastische specialty koffie, lekkere taart en bagels, maar het is ook ook de plek waar de koffiebonen geroosterd worden. Dat geeft de sfeer een extra touch.

coffeespots-hamburg-elbgold

Elbgold (Café & Roastery) | Lagerstrasse 34c | 20357 Hamburg

Fijne plekken om te eten in Hamburg (met kinderen)

PLAYGROUND COFFEE

Playground Coffee is een specialty coffee bar in een burger restaurant. Ze serveren goed koffie, allemaal zelf geroosterd. Design technisch hebben ze wat mij betreft de mooiste verpakking. Dus neem een pakje koffie meer voor de thuisblijvers.

coffeespots-hamburg-Playground1coffeespots-hamburg-Playground2

Playground Coffee | Grindelhof 33 | 20146 Hamburg

NORD COAST COFFEE ROASTERY

„Nord Coast Coffee“ is een ruim opgezette specialty koffie bar dicht bij het centrum, de haven en Speicherstadt. Heerlijk zelf geroosterde koffie en perfecte opties voor erbij zoals wafels en avocado op brood.

coffeespots-hamburg-nordcoast

Nord Coast Coffee Roastery | Deichstrasse 9 | 20459 Hamburg

PUBLIC COFFEE ROASTERS

Public Coffee Roasters is een koffie brander met een kleine winkel erbij in de Neustadt wijk. Hun flat white is de beste in Hamburg en terwijl je geniet van je koffie kun je fijn bladeren door hun enorme selectie tijdschriften. Genieten.

coffeespots-hamburg-public-coffee-roasters

Public Coffee Roasters | Wextstrasse 28 | 20355 Hamburg

Deze Instagram accounts uit Hamburg zijn een must-follow.

BALZ UND BALZ 

„Balz und Balz“ is een specialty koffie spot gerund door 2 broers. Los van hun goede koffie, geven ze ook om huisgemaakt eten. Om een paar gerechten te noemen: Bircher Müsli, Granola met fruit en kwark en een aantal waanzinnig lekkere sandwiches die we ook “Stulle” noemen.

koffie-spot-hamburg-balzundbalz

Balz und Balz | Lehmweg 6 | 20251 Hamburg

TORNQVIST COFFEE

„Tørnqvist Coffee“ wordt gerund door Linus Köster, een gepassioneerde barista met een focus op licht Scandinavische roasts. Tijdens de zomer rijd hij door Hamburg in een prachtige VW bus en verkoopt hij zijn koffie op marktjes en festivals. In de winter runt hij een pop up café in Sankt Pauli.

beste koffie spot-hamburg-tornqvist

Tornqvist Coffee | Winter Pop Up Cafe: Detlev-Bremer-Strasse 46 | Van: different locations

Nog een fijne koffie spot in Hamburg is MILCH FEINKOST

„Milch” is a café vlakbij Hamburg’s harbour, dus je kan genieten van koffie en dan meteen even sight seeing doen. Ze serveren koffie van andere branders.

coffeespots-hamburg-milch

Milch Feinkost | Ditmar-Koel-Straße 22 | 20459 Hamburg

HEJ PAPA 

Mijn laatste tip is er een meer over eten dan over koffie. Hej Papa is een toffe breakfast koffie spot in de Neustadt area van Hamburg. En ze hebben een te gek interieur, erg instagram proof!

coffeespots-hamburg-hejapa

Hej Papa | Poolstrasse 32 | 20355 Hamburg

Heb je nog geen koffie genoeg gehad in Hamburg, probeer dan 1 van deze koffie spots:

 1. BLACK DELIGHT
 2. STOCKHOLM ESPRESSO CLUB
 3. LESS POLITICAL

Beste koffie spots in Hamburg

De leukste stedentrips in Duitsland:

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. Bestel
 bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Moonback dan ontvangen wij een kleine commissie.

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

3 comments

 1. Eline schreef:

  Super! Hier was ik naar op zoek en ga er vandaag meteen een paar bekijken. 😉

  1. Eliane Roest schreef:

   Geniet ervan! De keuze is reuze, laat je het weten als je nog een andere spot?

Comments are closed.