De beste koffie spots in Hamburg

beste-koffie-spots-in-hamburg

De Duitse steden vragen om een stedentrip. Zo bezochten wij al Bremen, Karlsruhe, Berlijn en Dusseldörf en ook Hamburg moest er aan geloven. Ik vroeg een Instagram vriendin om de beste koffiespots uit Hamburg met ons te delen.

Hoi, ik ben Rike en je kan mij ook hier vinden @kaffeemitfreunden , een koffie, food en travel blogger uit Hamburg, Germany. Ik hou van Hamburg en van koffie, dus ik deel met met liefde mijn favoriete en de beste koffie spots in Hamburg met jullie. Aangezien ik een persoonlijke interesse heb in specialty koffie, zijn mijn meeste aanbevelingen ook specialty koffie spots. Enjoy!

ELBGOLD

Ik begin met mijn lievelingsplek in Hamburg: Elbgold. Het is gelegen in het populaire Schanzenviertel. Elbgold serveert niet alleen fantastische specialty koffie, lekkere taart en bagels, maar het is tevens ook de plek waar de koffiebonen geroosterd worden. Dat geeft de sfeer een extra touch.

coffeespots-hamburg-elbgold

Elbgold (Café & Roastery) | Lagerstrasse 34c | 20357 Hamburg

Fijne plekken om te eten in Hamburg (met kinderen)

PLAYGROUND COFFEE

Playground Coffee is een specialty coffee bar in een burger restaurant. Ze serveren goed koffie, allemaal zelf geroosterd. Design technisch hebben ze de beste verpakking.

coffeespots-hamburg-Playground1coffeespots-hamburg-Playground2

Playground Coffee | Grindelhof 33 | 20146 Hamburg

NORD COAST COFFEE ROASTERY

„Nord Coast Coffee“ is een ruim opgezette specialty koffie bar dichtbij het centrum, de haven en Speicherstadt. Heerlijk zelf geroosterde koffie en perfecte opties voor erbij zoals wafels en avocado op brood.

coffeespots-hamburg-nordcoast

Nord Coast Coffee Roastery | Deichstrasse 9 | 20459 Hamburg

PUBLIC COFFEE ROASTERS

Public Coffee Roasters is een koffie brander met een kleine koffie shop erbij in the Neustadt area. Hun flat white is de beste en terwijl je geniet van je koffie kan je fijn bladeren door hun enorme selectie tijdschriften.

coffeespots-hamburg-public-coffee-roasters

Public Coffee Roasters | Wextstrasse 28 | 20355 Hamburg

Deze Instagram accounts uit Hamburg zijn een must-follow.

BALZ UND BALZ 

„Balz und Balz“ is een specialty koffie spot gerund door 2 broers. Los van hun goede koffie, geven ze ook om huisgemaakt eten. Om een paar gerechten te noemen: Bircher Müsli, Granola met fruit en kwark en een aantal waanzinnig lekkere sandwiches die we ook “Stulle” noemen.

koffie-spot-hamburg-balzundbalz

Balz und Balz | Lehmweg 6 | 20251 Hamburg

TORNQVIST COFFEE

„Tørnqvist Coffee“ wordt gerund door Linus Köster, een gepassioneerde barista met een focus op licht Scandinavische roasts. Tijdens de zomer rijd hij door Hamburg in een prachtige VW bus en verkoopt hij zijn koffie op marktjes en festivals. In de winter runt hij een pop up café in Sankt Pauli.

beste koffie spot-hamburg-tornqvist

Tornqvist Coffee | Winter Pop Up Cafe: Detlev-Bremer-Strasse 46 | Van: different locations

Nog een fijne koffie spot in Hamburg is MILCH FEINKOST

„Milch” is a café vlakbij Hamburg’s harbour, dus je kan genieten van koffie en dan meteen even sight seeing doen. Ze serveren koffie van andere branders.

coffeespots-hamburg-milch

Milch Feinkost | Ditmar-Koel-Straße 22 | 20459 Hamburg

HEJ PAPA 

Mijn laatste tip is er een meer over eten dan over koffie. Hej Papa is een toffe breakfast koffie spot in de Neustadt area van Hamburg. En ze hebben een te gek interieur, erg instagram proof!

coffeespots-hamburg-hejapa

Hej Papa | Poolstrasse 32 | 20355 Hamburg

Heb je nog geen koffie genoeg gehad in Hamburg, probeer dan 1 van deze koffie spots:

 1. BLACK DELIGHT
 2. STOCKHOLM ESPRESSO CLUB
 3. LESS POLITICAL

koffie-hamburg

De leukste stedentrips in Duitsland:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

3 comments

 1. Eline schreef:

  Super! Hier was ik naar op zoek en ga er vandaag meteen een paar bekijken. 😉

  1. Eliane Roest schreef:

   Geniet ervan! De keuze is reuze, laat je het weten als je nog een andere spot?

Comments are closed.