Overnachten bij boutique hotel Pilar in Antwerpen Zuid

Boetiek Hotel Pilar in Antwerpen Zuid

Aan de voeten van het dit jaar te openen Museum voor de Schone Kunsten vindt je boetiek hotel Pilar. Midden in de hippe buurt Zuid is het goed toeven in het hotel, waar de locals ook een graag geziene gast zijn aan de bar.

Boetiek hotel in Antwerpen Zuid

Hotel boeken in Antwerpen via Moonback

Rond de Solden periode in Antwerpen kwamen we via Moonback terecht bij Hotel Pilar. Tijdens onze tripjes naar Antwerpen, drinken we altijd een koffie in de Hopper aan de overkant en vonden het nu hoog tijd eens een nachtje in te checken bij boetiek hotel Pilar.

Familiekamer bij hotel in Antwerpen

Eten & drinken bij de foodbar van Hotel Pilar

Naast dat Pilar een fijn hotel is om te verblijven, ben je er ook van harte welkom om te komen eten. De foodbar bevindt zich op de begane grond, kijkt uit op een groen plein en heeft veel knusse plekjes waar je kunt genieten van een kopje koffie, lezen, werken, wijn en dineren. Het eten wordt met veel liefde gemaakt! De basis zijn kwaliteitsproducten, Pilar werkt met lokale leveranciers en heeft een focus op seizoensproducten.

LEESTIP: Liever op resto ergens anders, we hebben zo onze eigen favoriete plekken om te eten & te drinken in Antwerpen.

Ontbijt bij Hotel PilarRestaurant en bar bij Hotel Pilar

De liefde voor kunst op Zuid

Leuk weetje, een groot deel van de kunst aan de muren bij Hotel Pilar is te koop. De eigenaren zijn groot liefhebber van kunst en hebben door de jaren heen een behoorlijke kunst collectie opgebouwd. Een groot deel van die collectie hangt inmiddels in het hotel. Word je tijdens je verblijf verliefd op één van de vele kunstwerken, loont het altijd de moeite eens te vragen naar de prijs en de maker. Voor je het weet kan je dit kunstwerk mee naar huis nemen voor je eigen boetiek hotel ervaring thuis.

Kunst bij Hotel PilarKunst in het trappenhuis bij Hotel Pilar

De hotelkamers

Het hotel telt 17 kamers in totaal. Wij verbleven in de family-room op de derde etage. Een ruime kamer met een leuke badkamer achterin en een apart toilet. De kamer is very stylish ingericht. Mede daardoor hadden we hoge verwachtingen van de kamer. De kamer is zeer comfortabel en het ontbreek ons aan niets, maar we zagen her en der al wel wat flinke gebruikssporen. De badkamer van de family-room is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Flink hoge instap in het zeer unieke bad, dat dan weer wel.

Family room bij Hotel PilarBadkamer bij Hotel Pilar

Weekendje weg naar Antwerpen? Boek een verblijf bij Hotel Pilar via Moonback

De leukste tips voor Antwerpen:

Overnachten bij boetiek hotel Pilar in Antwerpen Zuid

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.