La P’tite Table, lekker eten tussen de locals in Bourges

bourges_restaurant_ptite_table_instagramblogger

Een fantastisch klein restaurantje waar alles huisgemaakt is. Op een groot plakkaat aan de muur staat dat er geen gebruik gemaakt wordt van magnetron of vriezer. Alles is dagvers. Wij aten een 3-gangen lunch voor nog geen 15 euro tussen de locals en de huiswijn was ook nog eens lekker.

Een lekker restaurant in Bourges

Wat staat er op het menu? Bij La P’tite Table eet je niet à la carte, maar is het een drie gangen menu. Voorbeeld? Wij aten er.

  • Vooraf: Quiche van prei met een frisse salade
  • Hoofd: Varkensvlees in mosterdroomsaus geserveerd met worteltjes en rijst
  • Dessert: Warme appeltaart met custard (je mocht ook kaas kiezen maar ik ben een zoetekauw)

Je zit aan kleine tafeltjes heerlijk te eten tussen de locals. Buiten het dagmenu om kan je ook van de kaart eten, maar die hebben wij zelf niet bekeken. Ook ’s avonds kan je terecht bij La P’tite Table.

Het restaurant is gevestigd in een kleine zijstraat op loopafstand van de winkelstraten.

bourges_restaurant_ptite_table_Binnen_instagramblogger

NOTE: De laatste paar keren is het ons overkomen dat het restaurant al vol zat, het is dus aan te raden van te voren even een tafel te reserveren.

La P’tite Table |  53 Rue Edouard Vaillant | Bourges

Tips voor een stedentrip naar Bourges:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.