Mis dit niet op je stedentrip naar Bourges

Stedentrip Bourged

Bourges is een van de grotere steden in “Le Berry” en daarmee vaak een vaste stop in onze vakantie voor een dagje de stad in. Perfect voor een middagje winkelen, een uitgebreide lunch en een rondje door de tuin van de grootste kathedraal “Saint Etienne” van Frankrijk.

Bourges, prachtige stad midden in de Berry

De prachtige kathedraal van Bourges

Kathedraal Saint Etienne

Naast het bekijken van de Kathedraal zelf, 1 van de grootste kathedralen in Frankrijk, is een wandeling door de tuin ook echt de moeite waard. De tuin van de Kathedraal heeft een speeltuin en ook een terrasje waar je in de zon een kopje koffie kan drinken, ideaal om even bij te komen.

Kathedraal Saint Etienne, Bourges

Limonade drinken in Villa Monin

Wie kent de mooie siropen van Monin niet? Misschien herken je de kleuren siroop nog wel van vroegere zomervakanties. Die limonade wordt in de regio van Bourges gemaakt. Sinds 2022 hebben ze Villa Monin geopend die je kunt bezoeken tijdens je stedentrip naar Bourges. Je kunt gewoon de winkel bezoeken, maar ook een drankje doen in de binnentuin. Heb je meer tijd? Ze organiseren ook cocktail workshops. Cheers!

Villa Monin in Bourges Villa Monin in Bourges

Natuur net buiten Bourges in Les Marais

Een moeras gebied op loopafstand van het centrum! Oorspronkelijk bedoeld om bescherming te bieden aan de stad, werden deze oude moerassen doorkruist door Yèvre omgezet in volkstuinen. Het gebied is één van de laatste plantaardige moerassen van Frankrijk. Misschien zijn Les Marais wel het best bewaarde geheim van Bourges, een must als je in de buurt bent.

Le Marais in Bourges

Franse gevels in Bourges

Het fijne aan zulke oude steden als Bourges, is dat waar je ook kijkt, er altijd wel een mooie deur, gevel of nisje te vinden is. Iets waar ik persoonlijk altijd erg blij van kan worden.

Tips voor een stedentrip naar Bourges Rue Bourbonnoux in Boruges Rue Bourbonnoux in Boruges

Eten en Drinken in Bourges

  • Bij Le Comptoir de Paris, kan je prima lunchen. Lokale gerechten op het menu en natuurlijk steak tartare! Lunchen bij Comptoir de Paris in Bourges
  • Zin om te lunchen tussen de locals, check dan Le P’Tit Table even. TIP: Vergeet niet te reserveren.
  • Koffie bij Les Trois Cuillères wat nu ook een prachtige vintage winkel is geworden. IJskoffie op het terras en ondertussen even neuzen tussen de retro pareltjes. Koffie bij Les Trois CuillèresKoffie bij Les Trois CuillèresOeil dans le Retro, Rue Bourbonnoux in Bourges

 

Meer weten over Bourges? Check de website van Bourges. Leuk om te weten, in de lente is het muziekfestival “Le Printemps de Bourges” dit vindt meestal plaats eind april of begin mei en vorig jaar nog trad Stromae er op.

TIP: Hou je net als ik van de kringloop? Dan is de Emmaus van Bourges ook een aanrader.

Nog meer Frankrijk;

Tips voor een stedentrip naar Bourges

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.