Wat te doen in België – de high lights in 2023

comment 0
België high lights 2021

Het is volledig te doen in België het komende jaar. Daarom hebben we alvast de high lights in 2023 voor je op een rij gezet. Fenomenale exposities, niet te missen festivals, alles op cultureel gebied in België.

Doen in Antwerpen 2021

Wat te doen in Antwerpen in 2021

  • Een bezoek aan Chocolate Nation mag niet ontbreken tijdens een city trip (al dan niet met kids) naar Antwerpen. Niet alleen het lekkerste museum maar ook very Instagram-proof.
  • De Antwerpen Pateekes Week zet de patissiers, koffiehuizen en tearooms in Antwerpen in de kijker. Het is een proefroute (met de Pateekes Pass) speciaal voor diegenen die van zoetigheid, koffie en/of thee houden. (februari 2021)

  • MoMu ondergaat sinds april 2018 een ambitieuze verbouwing en uitbreiding en opent tijdens het weekend van 4 en 5 september 2021 opnieuw de deuren voor het publiek.

Wat te doen Antwerpen 2021- heropening MOMU

TIP: Weten wat er nog meer op de agenda staat in Antwerpen 2021? Lees hier verder. Ook reisblogger Daphne heeft een blog vol tips over doen in België

Wat te doen in Gent in 2021

  • Floraliën Gent; Bezoek de voorjaars bloemenshow die plaatsvindt op het domein en in de kassen van het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Zoals ieder jaar, zijn hier ruim anderhalf miljoen tulpen, narcissen en blauwe druifjes geplant onder de oude bomen van het kasteelpark dat 14 hectaren groot is. (voorjaar 2021)
  • Wie Gent zegt, zegt het Lam Gods. Gent is de stad waar Van Eyck zijn wereldberoemde altaarstuk schilderde. Met ‘OMG! Van Eyck was here’ zet Gent in 2020 een jaar lang de onbreekbare band tussen de stad en de grootmeester in de schijnwerpers. Aangezien veel tentoonstellingen zijn uitgesteld i.v.m. de coronacrisis, zal 2021 ook nog in het teken staan van Van Eyck met als afsluiting het Sint-Jansfeest op 24 juni 2021.
  • Lichtjesfestival van 10-14 november in de binnenstad met een Parcours van 7,2 kilometer en 32 werken. In een prikkelend parcours van 7,2 kilometer lang trekken bezoekers niet alleen langs toeristische trekpleisters zoals de Sint-Michielsbrug, maar ook langs minder bekende Gentse plekken zoals het Prinsenhof, Macharius-Heirnis en Sluizeken-Tolhuis-Ham. Langs het parcours kan je genieten van in totaal 32 uitdagende lichtkunstwerken van 32 verschillende kunstenaars, van gevestigde namen tot aanstormend talent. Samen palmen de kunstwerken 35 locaties in. Om het 10-jarige bestaan te vieren, zijn er vier publieksfavorieten bij die tijdens de voorbije festivals veel indruk maakten. Ze komen terug in licht gewijzigde vorm om het publiek opnieuw te verrassen. Het festival is gratis!

Wat te doen in 2021 in Gent

Ik schreef al meerdere blogs over Gent, wat te doen, de beste koffietenten, winkelen in Gent en waar te eten of in welke airbnb’s je het beste kunt slapen in Gent. Weten wat er nog meer op de agenda staat in 2021, lees het hier.

Wat te doen in Leuven in 2021

  • And& is een tweejaarlijks innovatiefestival en summit op het snijvlak van health, high-tech & creativiteit, gecureerd voor the curious. Gespreid over 4 dagen en nachten presenteert and& een weloverwogen, internationaal programma van meer dan 100 academici, uitvinders, ondernemers en kunstenaars van diverse achtergronden. Ze verkennen en onderzoeken de impact van health, high-tech & creativiteit op de stad van morgen.
  • KNAL! Stadsfestival van de Big Bang brengt op ambitieuze wijze wetenschap en kunst samen in tentoonstellingen, installaties, voorstellingen, happenings, lezingen en meer. (16 oktober 2021-januari 2022)

Doen in Leuven 2021

Wat te doen in Brugge in 2021

  • Triënnale Brugge is een uniek kunsttraject waar twaalf nationale en internationale kunstenaars en architecten hun installaties aan het grote publiek voorstellen. Voor deze editie kiest Triënnale Brugge voor een verrassend thema: TraumA. (8 mei- 26 september 2021)

Wat te doen in Luik in 2021

Luik staat wellicht niet meteen op je radar als je denkt aan België en toch is het de moeite waard. Niet alleen ligt het tegen de Ardennen aan en biedt het een mooie combinatie van natuur en cultuur, de stad heeft een enorm aanbod aan musea die allemaal de moeite waard zijn.

Nog meer België inspiratie:

WAT TE DOEN IN BELGIË? DE LEUKSTE HIGH LIGHTS IN 2021 | Instagrambloggers.nl WAT TE DOEN IN BELGIË? DE LEUKSTE HIGH LIGHTS IN 2021 | Instagrambloggers.nl

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.