Op stedentrip naar Brussel, de leukste tips om te doen

citytrip_brussel_doen_instagramblogger-stripmuren

Brussel is een stad die niet bij iedereen bovenaan het lijstje staat en toch is dat jammer. De stad heeft enorm veel te bieden op culinair en cultureel gebied. Een blog vol met wat er allemaal te doen is in Brussel.

Met de trein naar Brussel

Met de trein ben je in no-time in Brussel. Je stapt midden in Brussel uit. Persoonlijk vind ik Brussel erg goed te doen te voet. Voor de langere stukken, kun je overwegen zo nu en dan even in een tram te stappen of de fiets te pakken. Een enkele reis met de trein, boek je al vanaf 25 euro.

Boek hier je treintickets naar Brussel

De Brussels Card

De beste tip voordat je op stedentrip naar Brussel gaat, volg het Instagram-account, dit staat vaak vol met actuele tips. In dit geval is @VisitBrussels een goede optie, boordevol inspiratie voor je stedentrip. De website van Visit Brussels staat vol met de beste tips voor welk soort bezoek aan de stad dan ook.

En als je toch goed aan het voorbereiden bent, koop dan van tevoren alvast de Brussels Card. Dat is de pas om Brussel mee te ontdekken, makkelijk én voordelig! Met deze pas heb je vrije toegang tot maar liefst 49 Brusselse musea. De Brussels Card geeft je daarnaast ook nog eens kortingen op attracties, rondleidingen, shops en restaurants.

Tip voor Brussel: De Brusselse Pas een pas met vrije toegang tot 49 musea en meer.

Het culturele centrum van Brussel, een buurt vol musea:

Bij het kantoor van Visit Brussels bevind je je ook meteen in het culturele centrum van Brussels en dus midden in de buurt vol musea. Je loopt hier vandaan de prachtige weg af richting Paleis van Justitie waar je kunt genieten van het uitzicht (met een wafel in je hand). Of je gaat de hoek om naar de Kunstberg, vergelijkbaar hier in Amsterdam met het Museumplein.

Doen; Het culturele centrum bezoeken van Brussel, een buurt vol musea.

De leukste musea in Brussel:

 • In het gebouw van het Bozar in Brussel bevindt zich ook het Magritte Museum. Ondanks de betoverende hal van het Bozar, lieten wij ons toch verleiden tot het bezoeken van het Magritte Museum.
 • Het Muziekinstrumentenmuseum
 • Museum voor Natuurwetenschappen
 • MIMA; een relatief nieuw museum. Het MIMA is gevestigd op het terrein van de voormalige brouwerij Belle-Vue. Een museum met internationale uitstraling dat hedendaagse, toegankelijke kunstwerken brengt zoals Street Art.

TIP: entreekaartjes scoor je makkelijk via deze site online.

De leukste musea in Brussel

Ontdekkingstochten in Brussel

Geen zin in musea? Bij Visit Brussels kun je diverse thema plattegronden halen om binnen een bepaald thema Brussel te ontdekken. Je hebt deze voor kinderen, strips, bier en ga zo maar door, een speelse manier om de stad te ontdekken. De mini kreeg een boekje waar ze alles in kon aankruisen wat ze gezien had. De gouden vos op de grote markt en alle striptekeningen die er te vinden zijn. We hebben ze helaas niet allemaal kunnen aankruisen.

De beste hotspots van Brussel voor koffie en eten!

Winkelen in Brussel:

Door heel Brussel kan je goed winkelen. Maar wij werden enthousiast van deze wijken en straten om te struinen.

 • De Dansaertwijk, vooral de Antoine Dansaertstraat en het St-Goriksplein.
 • De Marollen.
 • De Baljuwstraat, Kasteleinsplein en Brugmannplein.
 • De Naamsestraat en Matonge.

Overnachten in Brussel:

Ben jij iemand van de fijne boetiek hotels of liever een hostel? In Brussel sliepen we al eens in het charmante Pillows Hotel en in het kleurrijke Pantone hotel. Lees onze uitgebreide reviews:

De leukste stedentrips in België:

Met dank aan Visit Brussels voor alle tips.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 comments

 1. WeLoveBrussels schreef:

  Great! Now Brussels has also many more new murals and street art, as well as new museums – check the MIMA museum on your next visit 🙂

  1. Eliane Roest schreef:

   Thank you for all your tips.

Comments are closed.