6 x Doen tijdens je vakantie in Haute Normandië

leukste-uitjes-haute-normandie

Je weet wat ze zeggen over Frankrijk, je kan een uur welke kant dan ook oprijden en je bent in een totaal ander Frankrijk. Zo ook tijdens onze vakantie in Haute Normandië. Road trippen door bloemrijke dorpjes, langs ruige klif rotsen, richting het strand, naar prachtige tuinen en historische steden vol imposante architectuur.

Vanuit chambre d’hôtes L’Epicerie du Pape rij je in een uur naar het strand en sta je met 30 minuten in de prachtige stad Rouen. Hieronder de leukste tips en wij zijn aan lang niet alles zelf toegekomen. Een goede reden om nog eens terug te gaan!

Vakantie in Haute Normandië met de kinderen

Foto Eliane Roest

Wat te doen in Haute Normandië?

Roadtrip van Varengeville sur Mer -> Veules Les Roses -> Veulettes Sur Mer.

Je begint de dag met een drankje plus uitzicht op de klifrotsen vanuit Hotel de la Terasse. Naast het hotel kan je een korte wandeling naar de Valeuses maken. Probeer je bezoek een beetje te timen met eb en vloed. De trappen, leiden je zo naar de zee met een prachtig zicht op de cliffs.

Haute Normandië

Normandië | Foto Eliane Roest

Een bezoek aan de historische binnenstad van Rouen.

Rouen is de historische en prachtige hoofdstad van Normandië. Met zijn onmiskenbare prachtige gevels en knusse straatjes is deze stad een must-visit als je naar Normandië op vakantie gaat. Het stikt er van de restaurants en de binnenstad doet niet onder voor een buitenlucht museum. Jeanne D’Arc werd in Rouen veroordeeld en is hier ook op de brandstapel terecht gekomen, dit stukje van de histories zie je op veel plekken terug. Wij waren echt aangenaam verrast door deze stad. Rouen ligt aan de Seine en hier is net als in Parijs, goed toeven aan de kade.

historische stad Rouen - haute Normandie

De bekende facades van Rouen | Foto Eliane Roest

Gezellige binnenstad Rouen - Haute Normandië

Gezellige binnenstad Rouen | Foto Eliane Roest

Bezoek 1 van de vele prachtige tuinen in Haute Normandië

Zelf waren we veel te kort in Normandië, maar deze tuinen had ik toch heel graag willen bezoeken.

Le Jardin Plume

Jardin des Valérianes

Bezoek 1 van de vele kastelen in Normandië

Op nog geen 5 minuten wandelen van onze chambre d’hôtes “L’Epicerie du Pape” kan je Kasteel Vascoeuil vinden. Een prachtig Frans kasteel met moderne kunst exposities. Entree is ongeveer 10 euro per persoon.

TIP: In Haute Normandië kan je nog veel meer kastelen zien. Bij ieder kasteel dat je bezoekt kan je een overzicht vinden van andere kastelen in de buurt.

Haute Normandië

Regionale producten uit Normandië:

  • Cider; vrijwel overal te krijgen in Frankrijk, maar het allerlekkerst direct van de boer.
  • Calvados; het product van Normandië naast Cider. Vraag aan een local waar je deze het beste kunt kopen en dan kom je vanzelf bij een boerderij uit.
  • Honing; de honing in Frankrijk is veel diverser en lekkerder dan die uit Nederland. Van alle soorten bomen kan je honing vinden en de smaken zijn soms erg uitgesproken. Leuk om te proberen!
  • Bier; de biercultuur is upcoming ook in Frankrijk. Wij zagen enorm veel lokale biertjes. Op de boerderij waar wij cider kochten, werd er ook bier gebrouwen. Dit hebben we ook mee genomen naar huis om te proeven.

Bezoek de mooiste stadjes en dorpjes van (Haute) Normandië.

  • Lyons La Fôret; een bloemenstad en daarmee een prachtig typisch Normandisch dorpje. Aan het dorpsplein meerdere restaurants, we zijn er in 1 week, twee keer teruggekomen om te eten. Eerste weekend van juli is hier het “Flower Festival” ik kan alleen maar raden hoe mooi dit alles zal zijn.
  • Saint Valery sur Somme; behoort tot de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het is een badplaats in de baai van de Somme en een charmante middeleeuwse stad. Prachtig idyllische straatjes met vissershuisjes.
  • Varengeville sur Mer; bij hotel La Terasse ga je naar beneden en wandel je tussen de kliffen. Is maar een kleine wandeling. In het dorpje zelf nog een prachtige winkel met lokaal linnen: Lin et L’Autre.
  • Veulettes sur Mer; sluit je dag met de lekkerste frietjes ever in Veulettes sur Mer. Ja er staat een rij en ja het is het allemaal waard.
Het mooiste dorpje van Haute Normandië: Lyons La Forêt

Lyons-la-Forêt | Foto Eliane Roest

Veulettes sur Mer

Veulettes sur Mer | Foto Eliane Roest

Frietjes Veulettes Sur Mer

Frietjes in Veulettes Sur Mer | Foto Eliane Roest

Zicht op zee in Varengeville sur Mer

Varengeville sur Mer | Foto Daan Hocks

Op vakantie naar Haute Normandië

Nog meer fijne vakanties naar Frankrijk:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.