Tips om te doen op Corsica

Oudste dorpje op Corsica - Bustanico

Corsica noemen ze niet voor niets Ile de Beauté (eiland van de schoonheid), het is een mooi eiland met prachtige natuur afgewisseld met historische steden. Omringd door water is het een veelzijdige bestemming waar iedere vakantieganger zich snel thuis zal voelen.

Alles wat je moet weten over Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee en ligt net boven Sardinië aan de Italiaanse kust. Lang geleden was Corsica in Italiaanse handen, momenteel in Franse en die dubbele invloeden zie je overal terug op het eiland. Hoofdstad van het eiland is Ajaccio. Qua grootte is het overzichtelijk. Rij je van Noord naar Zuid op het eiland dan is dat 183 km. Van Oost naar West zo’n 83 km. De moeilijkheid zit hem in de bergen. Er zijn ongeveer 50 bergtoppen die een hoogte van 2000 meter bereiken. De hoogste berg is Monte Cinto (2700). Er wonen zo’n 305.000 mensen op het eiland, een groot deel hiervan is allang niet meer de originele inwoner. Dan tot slot de reden waarom je naar dit eiland wilt. Het droge, zeer zonnige klimaat op Corsica, maar liefst 2800 zonuren per jaar.

Boek lezen ter voorbereidingen

Time to Momo bracht onlangs een prachtig reisboek uit. Corsica – Kleine Atalas voor hedonisten. Dit reisboek is de perfecte start voor je op vakantie gaat richting dit eiland. We schreven er een uitgebreide review over, die je hier kunt lezen.

Reisboek over Corsica

Naturisme op Corsica

Corsica is door haar zonnige ligging in de Mediterannee de perfecte bestemming voor naturisten. Het eiland telt maar liefst 4 naturistische resorts. Wij bezochten Riva Bella en schreven en uitgebreide review. 

Naturisme op Corsica

Een wijngaard bezoeken

De wijngaarden op Corsica zul je vooral terugvinden op hellingen tot zo’n 450 m boven zeeniveau. Door het sterk geaccentueerde landschap zijn de meeste wijngaarden relatief klein. Wij brachten een bezoek aan wijnhuis Cassanova (what’s in a name) en waren op slag verliefd op de wijn in Corsica. Nou ja, niet alle wijn. We proefden er maar liefst 12 om er zeker van te zijn wat we het lekkerst vonden. De conclusie; de rosé en de bubbel. En voor jee nu overhaast dat eiland over scheurt om je te melden bij Casanova. Er zijn meerdere wijnhuizen in Corsica, dus er is er vast ook één in jouw regio.

Wijnhuis Corsica bezoeken

Hiken in Corse

Onder begeleiding van een Nederlandse gids, gingen we hiken rondom Corse. Waanzinnige uitzichten, lokale verhalen, maar vooral een hele mooie hike. Wil je een hele vakantie aan wandelen besteden. Dan is de GR20 (deze volgt de ‘continental divide’ van Corsica) de hoogste bergrug en waterscheiding die over de volle lengte van het eiland loopt een must. De GR20 is één van de populairste Grandes randonnées van Frankrijk en trekt jaarlijks 10.000 wandelaars aan.

Hiken in CorseHiken in Corse

Oudste dorpje Bustanico bezoeken

En sluit vooral je bezoek aan dit dorpje af in de lokale kroeg (Hotel Restaurant U Liccedu) met een glas huisgemaakte vin du myrthe.

Oudste dorpje op Corsica - BustanicoOudste dorpje op Corsica - Bustanico

Slenteren door de Citadel van Bastia

De citadel in Bastia dateert al uit de 15e 16e eeuw. Gebouwd boven de haven van Bastia, wat het uitzicht over de Tyreense zee alleen maar mooier maakt. De kleuren van de huizen, de mooie lantarens en zelfs de schone was die wappert, garanderen je fotogenieke plaatjes alom. Strijk neer op een terras en geniet met een cappuccino voor je van het leven wat langzaam aan je voorbij trekt.

Wandel door de citadel van Bastia

Zwemmen in de natuurlijke zwembaden van Cavu

Je kan niet naar Corsica zonder in een van de vele natuurlijke zwembaden gezwommen te hebben. Voor de meeste betekent dit dat je een flinke klauter hike zult moeten maken, maar geloof ons maar, dit is de moeite meer dan waard. Wij zwommen in die van Cavu, vlakbij Sainte Lucie.

Zwemmen in een Nature PoolZwemmen in een nature pool op Corsica

Eten met fantastisch uitzicht

Het zijn vaak de restaurants waarvan je het minste verwacht. En als je die getipt krijgt kan je er maar beter snel heen rijden.

  • Pizza’s bij Pranzu in Corte, hier eet je lekkere pizza’s, waar je als bonus op dit waanzinnige uitzicht getrakteerd wordt. Pizza's bij Pranzu in Corte
  • Aux Coquillages de Diana in Aleria, waar de vissersboot vlak voor je lunch binnen komt varen. Vraag om de lokale wijn en bestel die fruits de mer omdat je het waard bent.  Aux Coquillages de Diana in Aleria Aux Coquillages de Diana in Aleria

Uiteraard was een paar dagen veel te kort om Corsica goed te kunnen ontdekken, maar wat we gezien hebben, smaakte naar meer. Ben jij op dit prachtige eiland geweest en heb je nog wel wat fijne tips? Drop ze in de comments, worden we blij van!

Liefde voor Europese eilanden:

Doen op Corsica

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.