Doen tijdens je vakantie in de Gironde, Frankrijk

Doen in de Gironde

De landtong linksboven Bordeaux staat bekend als de prachtige en diverse regio; Gironde. De perfecte bestemming voor een vakantie aan de Atlantische kust van Frankrijk. Surfen, fietsen en wandelen, het kan er allemaal. Dit zijn wat ons betreft de leukste tips om te doen tijdens je vakantie in de Gironde.

Leren golfsurfen

Altijd al eens willen leren golfsurfen? Je vakantie is het perfecte moment ervoor. De Atlantische kust van Frankrijk staat bekend om zijn golven. Geen betere plek om te leren golfsurfen in je uppie of met het hele gezin. Tijdens mijn verblijf bij Euronat, planden we in de ochtend surflessen bij surfschool Hawalp en gingen we in de middag de regio verkennen of op het strand liggen. In de zomerperiode kan je hier terecht voor surflessen voor groot en klein. Ben je al ervaren? Dan huur je hier een wetsuit en surfboard voor de hele dag.

Surflessen in Montalivet Surflessen in Montalivet

Marché de Vendays-Montalivet

De markt van Montalivet is er 365 dagen per jaar tot 13.30 in de middag. Naast 1500 meter winkelplezier, kan je hier ook meteen lunchen. Koop een smoothie, brioche of één van de vele specialiteiten uit één van de vele  foodstands. Montalivet ligt ongeveer 7 KM bij Euronat vandaan en is goed te doen op de fiets. In Montalivet zelf zijn er behoorlijk wat campings aanwezig die zich volledig focussen op surfkampen.

Marché de Vendays-Montalivet

Fietsen in de Gironde

Fietsen en Frankrijk worden buiten de Tour de France om niet vaak in een zin genoemd. En toch was de Gironde één van de eerste Franse regio’s waar een aantrekkelijk fietsroutenetwerk is aangelegd. Meer dan 700 km mooie, brede fietspaden en geasfalteerde wegen langs de Atlantische kust door de pijnboombossen, duinen en de wijngaarden. Hieronder zie je de route die wij op een dag hebben afgelegd langs vier verschillende dorpjes. Overal een drankje doen of iets lekkers eten en je hebt een fantastische vakantiedag.

Fietsen in de GirondeFietsen in de Gironde

Phare de Courdouan

Sinds 2021 staat “Phare de Courdouan” op de Unesco erfgoedlijst. Een unieke plek om te bezoeken tijdens je vakantie in de Gironde. Met de boot kan je de vuurtoren (die midden in zee ligt) bezoeken. Helaas was ik zelf te laat met reserveren, ik kreeg de tip dit minstens twee weken van tevoren te plannen. De tijden zijn afhankelijk van het getij en een tour met de boot en het bezichtigen van de vuurtoren zelf kost ongeveer 44 euro per persoon.

Een middagje genieten in Soulac Sur Mer

Soulac sur Mer is nou echt zo’n heerlijk Frans (toeristisch) stadje met prachtige blauwe-wit gestreepte tentjes op het strand. Struin door de winkelstraat die vol met leuke winkeltjes zit, drink een (ijs) koffie bij Ocean Vibes en doe lokaal inkopen in de overdekte foodmarkt. Als er geen dienst bezig is, kan je de basilique Notre Dame de la fin des terres bezoeken.

Winkelen en genieten op het strand van Soulac Sur MerBasilique Notre-Dame-de-la-fin-des-TerresEen middagje genieten in Soulac Sur Mer Een middagje genieten in Soulac Sur Mer Een middagje genieten in Soulac Sur Mer Een middagje genieten in Soulac Sur MerHet strand van Soulac sur Mer

Saint Vivien de Médoc

In het hoogseizoen ongetwijfeld een hotspot deze houten cabanes. Hier huur je een jetski of een kajak en ‘s avonds kan je er lekker eten aan het water. Vanaf september is dit al snel een spookstad.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ⛄ (@nathalie_bdt)

Fruits de mer eten in Port de Talais

Dit is dé verassing in de omgeving. Tijdens het fietsen, dook uit het niets dit magische plekje op. In the middle of nowhere staan meerdere vissershuisjes op een rij; Port de Talais. Omringd door stokrozen en voorzien van vlaggetjes moet je wel je camera tevoorschijn pakken. Aanschuiven voor een gruwelijk lekkere fruits de mer aan de achterzijde van 1 van deze huisjes. Waar ooit de vissers zelf vandaan voeren. Vandaag de dag kopen ze dagelijks de vis vers in van de vissers verderop. Niet te missen deze plek! 

Port de TalaisPort de TalaisFruit de Mer in Port de Talais

Mega labyrinth; Laby Medoc

Hou je wel van een avontuur of een uitdaging tijdens je vakantie? Dan is een bezoek aan het mega labyrinth “Laby Medoc” in een maïsveld echt een must. Probeer zo snel mogelijk de 8 schatten te vinden. Vanaf 8 jaar. Entree 7,50 euro. Vergeet je drone niet, want het uitzicht vanaf boven is indrukwekkend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LabyMédoc (@labymedoc)

Ben jij al eens in de Gironde geweest? We horen graag je tips!

Flinke dosis liefde voor Frankrijk:

Doen tijdens je vakantie in de Gironde, Frankrijk Doen tijdens je vakantie in de Gironde, Frankrijk

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.