Bloesem in Berlijn – De 5 mooiste foto spots

comment 0
Bloesem in Berlijn - Bornholmer Straße

Berlijnse winters kunnen lang, koud en donker zijn, maar als de lente aanbreekt, voelt het alsof de hele stad verandert in een wonderbaarlijk bloesemparadijs. Helemaal my cup of tea, want #silviehasathingwithpink 😉

Berlijn heeft waarschijnlijk de hoogste concentratie Cherry blossom trees in heel Europa: nadat de Berlijnse Muur viel, organiseerde het Japanse TV Asahi een inzamelingsactie om kersenbomen aan Berlijn te schenken. De ‘Sakura-campagne’ van TV Asahi maakte het mogelijk om meer dan 9000 (Sakura-) kersenbomen te planten in Berlijn en Brandenburg.

Wanneer bloeit het Bloesempark in het Amsterdamse Bos?

De mooiste foto spots voor bloesem in Berlijn

Waar vind je de meest fotogenieke bloesem in Berlijn?

Ik toon je graag enkele zeer bekende en een paar minder bekende plekken waar je deze prachtige Berlijnse bloesems kan spotten. Het is moeilijk om de exacte timing van de bloei te voorspellen, maar als je op de naam van de locaties in deze blogpost klikt, dan kun je de IG-location-tag-afbeeldingen vinden (scroll naar beneden naar ‘meest recente’), zodat je een idee kan krijgen van de vooruitgang van de bloesems.

TV Asahi Kersenbloesemlaan – Mauerweg

De TV Asahi Cherry Blossom Avenue is waarschijnlijk de beroemdste plek om de prachtige Sakura-kersenbomen te zien bloeien en het is absoluut de locatie met de meeste bloesems. Deze voormalige grensstrook, waar ooit de Berlijnse Muur stond, verandert in het voorjaar in een roze Wonderland. Op dit twee kilometer lange pad staan meer dan 1.000 (!!!) Sakura Kersenbomen, de grootste verzameling roze bloesems die ik ooit heb gezien!

Volgens de Japanse traditie zouden de kersenbloesems ‘vrede en rust brengen in de harten van de mensen’.

Bloesem in Berlijn - TV Asahi Kersenbloesemlaan

Bornholmer Straße

De tweede grootste collectie Berlin Blossoms is te vinden aan de Bornholmer Strasse. De Bornholmer Strasse en de Bösebrücke, waren één van de grensovergangen tussen Oost- en West-Berlijn en was de eerste grensovergang die werd geopend tijdens de val van de Berlijnse muur op 9 november 1989.

Als je op de Bösebrücke staat, kun je in twee richtingen kijken:

  • Als je naar het zuiden kijkt, zie je de tv-toren boven de witte bloesems uitsteken. Deze bloeien heel vroeg in het voorjaar.
  • Als je naar het noorden kijkt, zie je het Sakura Cherry Blossom-pad. Als de bloesems aan de andere kant van de brug uitgebloeid zijn, is het tijd voor deze bomen om hun prachtige roze bloesems te laten zien.

Bloesem in Berlijn - Bornholmer Straße Bloesem in Berlijn - Bornholmer Straße

Landwehrkanal 

Niet ver van het Landwehrkanal, aan de Wiener Strasse, tussen de Liegnitzer Strasse en het Landwehrkanal, staat een prachtige rij kersenbloesembomen aan het fiets- en wandelpad. De Wiener Strasse ligt direct naast het Görlitzer Park, één van mijn favoriete parken in Berlijn.

Lees ook: De leukste tips voor een stedentrip naar Berlijn met kids

Een beetje verder, tussen de Lohmühlenstrae en het Landwehrkanal, is een wandelpad langs het kanaal met een prachtige verzameling bloesems. Je vindt dit deel van Berlijn niet in toeristische gidsen (behalve in de Berlin Guide for Instagrammers natuurlijk ;)) maar het is erg geliefd bij de lokale bevolking. Tijdens de zomermaanden is het trouwens ook erg leuk om langs het Landwehrkanaal te wandelen, of rond te dobberen met een kajak, kano of opblaasboot. Af en toe zijn er zelfs epische rubberbootfeestjes op het kanaal!

Bloesem in Berlijn - Landwehrkanal  Bloesem in Berlijn - Landwehrkanal  Bloesem in Berlijn - Landwehrkanal 

Zeiss-Großplanetarium

Het Zeiss Gross Planetarium is – met zijn koepel van een diameter van 30 meter – het grootste planetarium van Duitsland. Het is ontworpen door de DDR-architect Erhardt Gisske en gebouwd in 1987 als een van de laatste prestigieuze DDR-gebouwen.

De zachte bloesems van de bomen rondom het planetarium contrasteren mooi met de gigantische glanzende koepel van het planetarium, wat prachtige foto’s kan opleveren. 

Bloesem in Berlijn - Zeiss-Großplanetarium Bloesem in Berlijn - Zeiss-Großplanetarium

Fliegeberg

Fliegeberg, de ‘Heuvel om te vliegen’, werd gebouwd door Otto Lilienthal, die met zijn vliegmachines experimenteerde op verschillende heuvels rond Berlijn. Hij liet in 1894 uit puin en afval een kunstmatige heuvel, de ‘Fliegeberg’ bouwen. De heuvel is ongeveer 60 meter hoog en Lilienthal gebruikte het om zijn zweefvliegtuigen te testen, die vanaf de top van de heuvel meer dan 80 meter naar beneden konden vliegen. Tegenwoordig maakt de berg deel uit van een prachtig park met veel kersenbomen.  De top van de heuvel biedt een fantastisch uitzicht over de kersenbomen en de omliggende omgeving. 

Bloesem in Berlijn - Fliegeberg

Er zijn nog veel meer plekken met fotogenieke Berlin Blossoms!

Visit Berlin heeft een Berlin Blossom-kaart op hun blog om je te helpen ze allemaal te vinden.

Bloesem in Berlijn - beste fotospots

Meer Berlijnse tips en -foto’s?

Alle beelden in deze blogpost zijn gemaakt door Silvie Bonne zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten.  
Online beelden kunnen nooit gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke 
toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.