Düsseldorf met tieners, de 5 leukste activiteiten.

düsseldorf-met-tieners

Een city trip naar Dusseldorf met kinderen? Ja! Dusseldorf is met zijn 600.000 inwoners een middelgrote stad met een overzichtelijk centrum. Alles is op loopafstand van elkaar, de langere afstanden doe je met openbaar vervoer. Een superleuke stad om met kinderen en tieners te verkennen.

street-art-tour-dusseldorf

Urban Art Tour Düsseldorf

Een bezoek aan 1 van de vele musea van Dusseldorf

  • Neanderthal Museum, een museum wat over 160.000 bezoekers per jaar trekt en wat de menselijke geschiedenis op een mooie en leerzame wijze in beeld brengt. Meteen handig om de Engelse / Duitse taal verder te ontwikkelen.
  • K20 – K21, twee toffe musea vol moderne kunst. Mijn tiener vond ook de gebouwen zelf heel erg tof om te bekijken.
  • Kunstpalast is ook een aanrader. Buiten bij de fontein kan je heerlijk nog even ontspannen in ligstoelen.

ai weiwei expositie

Ai Weiwei expositie in K21

k20-in-orbit

In Orbit | K20

Urban Art Walk

Iedere zaterdag vertrekt er om 12.00 uur een Urban Art Walk die je langs alle bekende straat art van Düsseldorf brengt. Een toffe manier om de stad te ontdekken.

düsseldorf met tienersdüsseldorf met tieners

Fun Fair op de Rijn

Ieder jaar in juli, wordt er langs het water een enorme fun fair opgebouwd die zo’n 2 weken duurt. Met een enorm reuzenrad zo goed als op de Rijn, volop rollercoasters en genoeg vertier om je tieners meer dan een middag te vermaken. Het meest bijzondere hier aan is natuurlijk de locatie van deze fun fair! 

düsseldorf met tieners

Lees ook: De complete gids voor een weekendje Düsseldorf; de leukste tips voor eten, drinken en winkelen.

Verken de stad met een elektrische step

De elektrische step heeft nog niet heel lang geleden zijn intrede gedaan in Düsseldorf. Download de TIER app. Door de hele stad staan steps, via de app kan je ze vinden. De prijzen variëren momenteel nog.

Het beste uitzicht van Düsseldorf bekijken!

Het beste uitzicht over Düsseldorf ga je natuurlijk vinden vanaf de Rhine Toren. Je gaat er met een lift omhoog, ideaal om deze afwisselende stad van bovenaf te zien! Doe dit lekker einde dag, er hangt dan een fijne sfeer. Iedereen is lekker aan het chillen langs het water. Neem desnoods een lekkere picknick mee en zie de zon ondergaan in de Rijn. Niets meer aan doen!

View this post on Instagram

Genießt das Wochenende! ☀️ Wo verbringt ihr bei diesem schönen Wetter am liebsten eure Zeit in Düsseldorf????? Im Park? Am Rhein? Im Café? Oder: An der längsten Theke der Welt????? Wir sind gespannt auf Eure Empfehlungen. ???? by @amfotografie101 Tag #visitduesseldorf and get featured! ………………………………………………………….. . . . . #sunset #shotzdelight #rsa_streetview #rhein #urbanandstreet #symmetricalmonsters #quietthechaos #yngkillers #seemycity #sunset_vision #streetshared #shotzdelight #mkexplore #gearednomad #rsa_streetview #imaginatones #ig_nrw #ig_deutschland #igersduesseldorfofficial #deutschland_greatshots #düsseldorf #diewocheaufinstagram #beautifuldestinations #beautifulcity #bestcitypics #urbanromantix #moodygrams

A post shared by @ visit_duesseldorf on

Nog meer inspiratie:

Dusseldorf met tieners

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.