Duurzaam reisblog; vol tips om duurzamer te reizen

Duurzaam reisblog; vol tips om duurzamer te reizen

Volg onze missie om van Instagrambloggers.nl een duurzame reisblog te maken. Tips om duurzamer te reizen en inspiratie voor duurzame reisbestemmingen in Europa.

Duurzaam reizen is echt niet zo moeilijk

Iedere stap is er 1 denk ik altijd maar. Daarom probeer ik bij iedere keuze die ik maak met betrekking tot reizen, te kijken of dat duurzamer kan. Veel van mijn reizen in binnenland doe ik al met de trein. Instagram blogger Mirjam ging onlangs op een duurzame stedentrip naar Brussel met de trein en ik ging voor het eerst naturistisch op vakantie in Zuid-Frankrijk met de trein.

5 Tips voor je aan je eerste naturist avontuur ooit begint

Duurzame reisblogger

Wanneer ben je nu echt een duurzame reisblogger? Verre reizen maken wil niet per se zeggen dat je niet duurzaam bent. Dat hangt volledig af, hoe jij je reis daar en op dat moment indeelt. Het gaat om een stukje bewustwording. Met ons reisblog proberen we mensen te inspireren voor reizen dichtbij. Als je hiervoor in het vliegtuig stapt, is dat niet duurzaam, maar een auto is ook niet duurzaam. Al deze keuzes moet je onderling tegen elkaar afwegen. Maar aan het einde van de streep, met de trein reizen is wellicht niet de goedkoopste manier. Wel de meest duurzame manier.

Een aantal van onze favoriete reizen door Europa met de trein:

Duurzame reistip: Wel eens gehoord van een micro avontuur? Een duurzame manier van reizen, Simone deelt 20 tips voor een micro avontuur in dit blog.

Duurzaam reisblog; reizen met de trein

Duurzame bestemmingen in Nederland

Blog over duurzaam reizen in Europa

Het aanbod in Europa op gebied van treinreizen neemt toe met het jaar. Mijn bucketlist voor treinreizen wordt ook steeds langer met het jaar. Laat je inspireren door een paar van deze mooie treinreizen die ik ook nog wil maken:

Simpele tips om duurzamer te reizen

Duurzaam reisblog vol tips

Duurzame reisboeken vol inspiratie:

Op zoek naar inspiratie om een duurzame reis te maken? Er zijn al heel wat boeken over geschreven. Dit zijn onze favoriete duurzame reisboeken:

Onze favoriete duurzame Instagram accounts:

Duurzame blogs:

Duurzaam reisblog

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.