Dit zijn dé leukste adresjes en hotspots op Het Eilandje in Antwerpen!

Het Eilandje in Antwerpen was vroeger onderdeel van de Haven en nu een hippe buurt in opkomst. Wij verbleven een weekend op Het Eilandje in Antwerpen en verzamelden een blog vol met de leukste adresjes!

REISTIP: In slechts 2 uur sta je met de trein in Antwerpen en een hotel boek je makkelijk met Moonback.

uitzicht-eilandje-antwerpen

Het Eilandje in Antwerpen

Het Eilandje doet mij ondanks de enorme hoeveelheid nieuwbouw, regelmatig denken aan de NDSM zoals wij die hier in Amsterdam kennen. Een kade vol loodsen waar her en der een terras uitgroeit en veel street art. Wij verzamelden de leukste adresjes voor jullie op Het Eilandje in Antwerpen. Een prima alternatief voor “Het Zuid” als je op stedentrip naar Antwerpen gaat.

Instagrammable plekken op het Eilandje

De eerste Instagram hotspot op Het Eilandje, is een bekende bij velen, de parkbrug. Deze moet je bezoeken op een dag dat er zon is anders blijft dat prachtige schaduwspel weg natuurlijk.

Lees ook! Ons blog met de 10 leukste Instagram-proof hotspots in Antwerpen.

instagram-hotspot-het-eilandje-antwerpen-parkbrug

Het Felix Pakhuis in Antwerpen

De tweede Instagram hotspot in Antwerpen is het Felix Pakhuis, een prachtig voormalig pakhuis, waar je overigens ook kunt eten. De gang is gewoon open voor iedereen en je kunt ook nog het archief inwandelen als je dat leuk vindt.

instagram-hotspot-het-eilandje-antwerpeninstagram-hotspot-het-eilandje-antwerpen

De beste koffie adresjes op Het Eilandje

Waar moet je op Het Eilandje in Antwerpen zijn voor de beste koffie? Dan moet je bij Joke van Black and Yellow zijn. Een koffietent met ballen, zoals ze het zelf noemt. Ze ontwikkelde haar barista skills bij het welbekende Caffénation. Na 7 jaar besloot ze dat het tijd was voor haar eigen plek. Geen zoete inrichting met retro behangetjes, maar witte tegels met gele en zwarte accenten. I like!

Berchem; ontdek deze leuke wijk in Antwerpen

Kunst en het “beste uitzicht” op het Eilandje.

Het Eilandje zit vol met galeries, doe een ronde en ontdek wat jou het meest aanspreekt. Maar waar Het Eilandje echt het meest bekend om staat is het prachtige Museum aan de Stroom,  het MAS. Vanuit het appartement waar ik verbleef, zag je het MAS precies nog uit het slaapkamerraam. Wist je dat je gratis het dak op kan? Voor het uitzicht heb je geen entreekaartje nodig. Via de roltrappen kom je vanzelf helemaal boven om rondom te kunnen genieten!

kunst-eilandje-antwerpen

beste-uitzicht-eilandje-antwerpen

Streetart en toffe hotspots aan het Kattendijkedok

De Kattendijkedok deed mij echt direct denken aan de NDSM werf in Amsterdam-Noord. Een tikkie rauw door de street-art en enorm hip door de leuke plekken met terras waar je kan eten en drinken.

kattendijkedok-eilandje-antwerpen kattendijkedok-eilandje-antwerpen

Eten en drinken doe je bij:

 • Brunch of diner bij Lazy Jack, dat interieur is echt te gek en het eten zag er fantastisch uit.
 • Borrelen bij Bar Paniek, buren van Lazy Jack, losse sfeer en feeststemming bij zonnige dagen!

lazy-jack-eilandje-antwerpen

bar-paniek-eilandje

De leukste adresjes voor ontbijt, lunch, borrel èn diner op “Het Eilandje” in Antwerpen.

 • Blend; een hele fijne plek voor ontbijt en lunch. Op zaterdag serveren ze brunch met o.a. American pancakes. Zondags helaas gesloten.
 • Bar Brut: lekker om te borrelen op het terras.
 • Cordoba Foodbar; staat bekend om zijn toast en homemade pasta.
 • Ons Suzanne; laidback lunchtent met goede pistolets en croques.
 • Lazy Jack; zie boven!
 • Bar Paniek, zie boven!
 • De Burgerij; what’s in the name?
 • ROEST; lekkere basics, open voor ontbijt, lunch en diner.
 • Otomat; zalige pizza’s en ideaal voor met kinderen ook.
 • De Konincklijke Snor; een ouderwetse bruine kroeg zoals geen ander. Authentieke sfeer en hier wordt jaarlijks de award voor beste snor uitgereikt. Zonder snor ook welkom.
 • Story; ontbijt, lunch, diner en take-away. Van de Antwerpse Celeste, mag zelfs lunch voor Dries van Noten maken.
 • Zin in iets totaal anders? Check de programmering van “Het Bos” even, ik kreeg deze plek door meerdere mensen getipt! Ze hebben diverse voorstellingen vaak vooraf voorzien van de BOSkeuken.

ROEST-Antwerpen

Van de gebaande paden in Antwerpen

bavet-eilandje-antwerpen

Cordobar-Foodbar-Eilandje-Antwerpen

Overnachten op het Eilandje in een luxeappartement of hotel

Waar anders dan op Instagram kom je de ultieme accommodatie tegen? Zo volgde ik het Instagramaccount van Shortstay_eilandje al een tijdje. Toen we terugreden vanuit Frankrijk en een tussenstop wilde maken, heb ik meteen gevraagd of het beschikbaar was voor een nachtje dat weekend. De twee Nederlandse eigenaren, zelf afkomstig en woonachtig in Den Haag, verhuren 2 appartementen in dit gebouw met prachtig zicht op de haven van Het Eilandje in Antwerpen.

shortstay-eilandje-antwerpen

REiSTIP: Mocht dit appartement niet beschikbaar zijn, kan je altijd deze hotels in Antwerpen proberen.

shortstay-appartment-eilandje-antwerpen

Wij verbleven in het grootste appartement gelegen op de 5e etage. Twee ruime en luxe ingerichte slaapkamer met ieder hun eigen badkamer. Een uitgebreide woonkamer en eetkeuken bieden je een waanzinnig uitzicht. Een balkon aan beide zijdes van het appartement waar je lekker kunt borrelen bij goed weer. Ik snap wel dat ze hier zelf ook met enige regelmaat van komen genieten.

shortstay-eilandje-antwerpenshortstay-eilandje-antwerpen

We zijn dol op de tips die locals of andere reislustigen met ons delen, dus schroom niet jullie tips voor “Het Eilandje” in Antwerpen met ons te delen in de comments!

luxe-appartement-eilandje-antwerpen

Shortstay Eilandje, citytrippen is vermoeiend.

De allerbeste tips voor een weekend Antwerpen:

Dit zijn dé leukste adresjes en hotspots op Het Eilandje in Antwerpen!

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.com, Sissy Boy, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.