Fijne plekken om te eten in Hamburg (met kinderen)

best-burgers-hamburg

Niets belangrijker dan een goede plek om te eten tijdens je city trip. Een fijn café of een goed restaurant waar je kan bij komen van het het vele wandelen in de stad. We verzamelden wat fijne plekken om te eten in Hamburg al dan niet met kinderen.

Pizza at L’Osteria

Heb je ooit zo’n grote pizza gezien? We waren nogal verrast door dit restaurant. We waren op zoek naar het Italiaanse restaurant Mama, dat we vonden in de “Time to MoMo” -gids. Maar dat bestond helaas al niet meer. Vlak erbij vonden we gelukkig L’Osteria. Deze grote pizza voor slechts 8 euro. Jammer dat we de andere helft achter moesten laten omdat ze het natuurlijk niet alleen opkreeg.

TIP: deel de pizza met zijn 2!

where-to-eat-in-hamburg-pizza-ortelia

Otto’s burger

Otto’s Burger, werd ons door meerdere locals aangeraden. En na ons bezoek, bleek dit volledig terecht. Otto’s burger heeft twee verschillende locaties dus er is er vast 1 bij je in de buurt. We hadden de basic hamburger met friet en de bacon burger met smoky barbecuesaus, en dat was finger licking good!

where-to-eat-in-hamburg-ottos-burgers

Fat Unicorn Sweets

OMG, alleen de naam al. Het is vet, zoet, en een eenhoorn. Bij Fat Unicorn Sweets serveren ze een aantal fantastische cupcakes. De kleine kon haar eigen cupcake maken. De keuze tussen vanille of chocolademuffin, je eigen smaak buttercream, wat saus en toppings naar keuze. Als je met kinderen reist in Hamburg, kun je hier niet fout gaan. Ik had de gezouten caramel muffin en het was ooooh zo goed.

where-to-eat-in-hamburg-fat-unicorn

Balz und Balz

Als je net als ik van goede koffie houdt, lees dan het gastblog wat Rike schreef over de coffee scene in Hamburg. Ik bezocht er een aantal van en dit was toch echt wel onze favoriet. Twee kaneelbroodjes voor maar 2,60, verse wafels voor 3 euros en super goede cappuccino’s. Nooit meer naar huis!

where-to-eat-in-hamburg-balz-und-balz

Nog meer hotspots in Hamburg:

  • Moki’s Goodies; De mensen van Moki’s weten wat een persoon nodig heeft, ze serveren koffie en soulfood. Die laatste is voor iedereen anders, maar geloof me, zoals ik al zei, ze hebben wat je nodig hebt. Als je zin hebt in bananenbrood of een andere kom, zullen ze het serveren.
  • Baeckerei Junge; Er zijn twee dingen die ik erg leuk vind in Duitsland. Onnodig te zeggen dat de eerste braadworst is en de tweede het brood. Als je hetzelfde voelt, is deze bakkerij DE plek om naartoe te gaan. Zorg ervoor dat je een Franz Brotchen in handen krijgt, een afgeplatte kaneelrol maar oh zo goed. We hebben ook de Croffin (Croissant Muffin) geprobeerd
  • Willi’s Cakes;  Geweldige taarten, geserveerd in een kopje. Moet ik nog meer zeggen? Instagram-waardige inhoud is hier heel erg beschikbaar, zoek gewoon een kleurrijke muur om die cake te grammen.
  • Hej Papa; We hebben deze niet gehaald, maar het zag er zo goed uit dat ik er vrij zeker van ben dat het op je lijst zou moeten staan. Ze hebben een dagelijks wisselend menu dat ze delen via FB. Laat me weten of het zo goed was als het eruit zag. We moeten hiervoor terugkomen.

hamburg-met-kinderen

Kindvriendelijke stedentrips in Duitsland:

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.