De mooiste gevels van België vindt je in Gent!

instagram_gent_citytrip_omslagfoto_instagram_blogger

Als je denkt dat de façades van Amsterdam mooi zijn dan is dat ook zo. En toch ben ik er in Gent gevoeliger voor. Het heeft iets vaals en vergane glorie. Lege etalages, onbegrijpelijke teksten en vale kleuren. Het draagt allemaal bij aan een ongrijpbaar gevoel voor nostalgie. Of heeft dit te maken met de tijd van het jaar.? Hoe dan ook de mooiste gevels van België vindt je in Gent.mooiste gevels gent

Ik heb de luxe dat een deel van mijn familie nog in Gent woont. Deze prachtige gevel hierboven is het uitzicht vanuit het raam van mijn lieve peettante. Best luxe toch? En wie weet wel 1 van de mooiste gevels in Gent!

mooiste gevels in gent mooiste gevels in gent mooiste gevels in gent

Dwars door de binnenstad van Gent, stroomt de rivier de Leie. Net als in Amsterdam kan je op een rondvaartboot stappen om de prachtige gevels vanaf het water te bekijken. Let wel, de rondvaartboot kan in Gent (nog) niet rondvaren. Dus het wordt een heen en weer tochtje.

Ga je liever wandelen? Vrijwel overal kan je langs de kaai lopen. In de zomer zie je hier veel locals die even een biertje drinken en van het mooie uitzicht genieten. Maar deze wandeling is in alle seizoenen meer dan de moeite waard!

Cocktailbar Jiggers lekkerste cocktails in Gent façades_gent_straten_instagramblogger_water façades_gent_straten_instagramblogger_pand_groen IMG_9032 façades_gent_straten_instagramblogger_pastel_gevels

Fijne tips voor plekken in Gent, kan je HIER vinden.

 

2 comments

  1. Peggy's Pastime schreef:

    Zeer mooie foto’s ! Gent is mijn favoriete stad, we gaan er regelmatig naartoe. De Concrete Canvas Tour is ook een aanrader, een wandel- of fietstocht langs allerlei graffiti.

    1. eradmin schreef:

      Wat een goede tip, ga de volgende keer zeker eens bekijken!

Comments are closed.