De beste (Instagram) foto spots van Brussel

We love Brussel. Een heerlijke bestemming voor een duurzame stedentrip en de stad stikt van de fotogenieke plekken. Kijk mee naar de beste foto spots van Brussel.

De Kunstberg

De witte boompjes op de Kunstberg zijn al jaren een hot topic. In het weekend wellicht iets TE druk. Maar de aanhouder wint. De Kunstberg is een helling in het historisch centrum van Brussel-stad. De Kunstberg ligt eigenlijk op de Koudenberg, tussen het Koningsplein en de benedenstad met onder meer de Grote Markt.

Foto spot in Brussel: De Kunstberg

Uitzicht vanaf het MIM in Brussel

Op de 10e etage van het MIM bevindt zich een prachtig dakterras. Het Muziekinstrumentenmuseum, afgekort MIM, is het vierde departement van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Het is een muziekinstrumentenmuseum ondergebracht in het voormalige warenhuis “Old England”, aan de Hofberg in het centrum van Brussel.

Foto spot Uitzicht vanaf het MIM in Brussel

Street-art achter place Rouppe

Deze mural bevond zich vlak achter ons hotel (Pillows Hotel Brussel). Een Ideale plek om je dag af te trappen.

beste-instagram-spots-brussel-mural

Koninklijke serres van Laeken

Laken, een stadsdeel van Brussel waar je niet zo snel naartoe loopt, maar waar genoeg te beleven is. Logisch, want zowel het Atomium als het Expogebied zijn hier gelegen. Reden genoeg om in onze top 10 te staan? Nee. Wat dan wel? Nou dit: Drie weken per jaar, rond eind april, opent dit megacomplex van serres en botanische tuinen in Brussel. In de verschillende immense glazen kassen zijn de meest exotische en zeldzame planten, bomen en bloemen te vinden. Leuk voor de plantenliefhebbers onder ons, maar ook de serres zelf zijn ontzettend fotogeniek

Koninklijke serres van Laeken

Le Botanique

Le Botanique is een concertzaal en botanische tuin in 1. Prachtige plek om even rond te wandelen. Vergeet niet even naar binnen te gaan om deze prachtige glazen koepel vast te leggen.

Foto spot Brussel; La Botanique

Metro Pannehuis

Sommige metrostations zijn net even wat mooier dan de ander. Zo ook het metrostation van Pannehuis.

Villa Empain

Man oh man wat baal ik dat ik hier (nog) niet ben geweest. Als je op de geotag rondkijkt, zie je een waanzinnig fotogenieke plek. De Villa Empain, een culturele trekpleister van de Brusselse culturele leven, is ook een parel van de art-decoarchitectuur, gebouwd aan het begin van de jaren 1930 door architect Michel Polak, op vraag van Baron Louis Empain.

Paleis van Justitie

View this post on Instagram

#wwim12_bruxellesmabelle

A post shared by A3N (@a3nnn) on

Galerie Royale Saint Hubert

Meer hoeven we hier toch niet over te zeggen, toch?

Tours en Taxi’s

Deze locatie bestaat uit oude loodsen en pakhuizen. Tijdens mijn eerste bezoek was het oude pakhuis al gerenoveerd en ook de oude station lijkt nu aan de beurt te zijn.

Atomium

Het Atomium is een monument in het Heizelpark in Brussel. Het is een stalen constructie die bestaat uit negen bollen met elk een diameter van 18 meter. De bollen vormen samen het kubisch ruimtelijk gecentreerde kristalstructuur van ijzer, 165 miljard maal vergroot.

De beste Instagram spots van Brussel.

De leukste stedentrips in België:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 comments

  1. @helenlovestulips schreef:

    Okkkk, need this, how about an English version? ?♥️

Comments are closed.