Hotel Le Pavillon; klein ECO hotel vlakbij de Eiffeltoren in Parijs

Hotel Le Pavillon, ECO hotel in centrum Parijs

We lopen de straat in en nog voor we het hotel zien, staat daar de Eiffeltoren, wat een begin van ons weekend Parijs (met tieners). Zoek je een hotel vlakbij de Eiffeltoren in Parijs, dan is Hotel Le Pavillon een aanrader en nog ECO ook.

Hotel Le Pavillon; klein ECO hotel vlakbij de Eiffeltoren in Parijs

Gevestigd in een voormalig klooster

Hotel Le Pavillon is een klein charmant boutique hotel in hartje Parijs. Gevestigd in een voormalig klooster, omgetoverd tot hotel met een heerlijke rustige binnentuin. Het complete interieur heeft een landelijke stijl me wat kitsch details zo nu en dan. Zo vallen wij compleet voor het “disco” folie wat onder andere op de badkamerdeur is geplakt.

Hotel in voormalig klooster

Le Pavillon ligt in het centrum van de stad op steenworp afstand van restaurants, winkels en de fijnste koffietentjes. De straat (Rue Saint-Dominique) waar het hotel is gevestigd, is een levendige straat in het beroemde 7e arrondissement van Parijs.

Hotel in Parijs bij Eiffeltoren

Ruime en unieke hotelkamers

Pavillon heeft maar liefst 15 unieke hotelkamers, wij slapen in de superior studio op de 2e etage. Alle kamers zijn ingericht volgens de levensfilosofie van Green Spirits. Een paar opvallende punten waarin dit hotel zich onderscheidt van andere hotels op het gebied van welzijn en gezondheid:

  • Pure bergluchtkwaliteit in het hele hotel dmv een speciale filtertechnologie, wel zo fijn als je in een grote drukke stad met veel verkeer verblijft zoals Parijs.
  • Therapeutische, antistatische en elektrisch neutrale matrassen voor optimaal slaapcomfort, we kunnen niet anders zeggen dan dat we goed geslapen hebben.
  • Gevitaliseerd water bij alle kranen met bronwaterkwaliteit (handig, dus neem je eigen drinkfles mee). Hiermee vulden wij iedere dag onze dopper flessen (duurzaam!)

  • Elektrosmog harmonisatie met Weber Bio-Technology
  • Alle ramen in de kamers zijn beschermd tegen hoogfrequente straling
  • 3 Speciaal afgeschermde kamers voor elektrogevoelige mensen met bescherming tegen laag- en hoogfrequente straling
  • Gebruik van natuurlijke materialen door het hele hotel zoals: natuursteen en ecologische vloeren
  • Ecologische en natuurlijke schoonmaakmiddelen op alle kamers tot in de badkamer toe.
  • Niet geheel onbelangrijk, ze zijn hier ook op gecertificeerd. Dus ze roepen niet zomaar iets.

Hotel Le Pavillon in Parijs: Ruime hotelkamersHotel Le Pavillon in Parijs: Ruime hotelkamers

TIP: De grote Fjallraven rugtas is onze favoriet voor een weekendje weg:

Green Spirit Hotels

Hotel Le Pavillon maakt onderdeel uit van Green Spirit Hotels. Naast Hotel Le Pavillon zijn er ook nog drie andere hotels te vinden in Parijs:

Green Spirits Hotel Parijs: Hotel Malar

Ontbijt met lokale producten

Het ontbijt bij Hotel Le Pavillon is ultiem Frans en samengesteld van lokale producten. Het brood komt van de bakker in de straat, de jam is huisgemaakt en waar mogelijk zijn alle producten bio en fairtrade. Er was keuze te over. Stokbrood, croissants, yoghurt en diverse fruitsappen. En laten we eerlijk zijn, meer dan dat heb je in een wereldstad als Parijs ook niet nodig om je dag mee te beginnen.

Hotel Le Pavillon: Ontbijt met lokale producten

Winkelen in het 7e Arondissement van Parijs

Het hotel is gevestigd aan Rue Saint Dominique met leuke caféetjes. Het 7e arrondissement op de zuidoever (rive gauche) van de Seine wordt in het noorden begrensd door de rivier. In het westen loopt de grens via de Avenue de Suffren, de rue de Sèvres markeert het zuiden en de rue des Saints-Pères het oosten. Leuke koffietentjes zoals; La Liberté, kledingwinkel; Karl Marc John kan je in dit wijkje vinden. Kortom: eco hotel Le Pavillion is het ideale begin voor je citytrip naar Parijs.

Rue Saint Dominique, Parijs

Onze leukste tips voor Parijs:

Hotel Le Pavillon, eco hotel in ParijsHotel Le Pavillon, eco hotel in Parijs

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.