Tot rust komen in de cosy cabins van Nutchel in de Ardennen en/of de Elzas

comment 0
Verblijf bij Nutchel Ardennen en Elzas

Een weekend of weekje in de cosy cabins van Nutchel, de ultieme plek ’to disconnect to reconnect’. Zonder WiFi en midden in de bossen vind je de houten cabins die soms behoorlijk op boomhutten lijken. Een avontuurlijke plek op een mooie locatie om even helemaal tot jezelf te komen. Aan jou de keus of je dit in de Belgische Ardennen of de Franse Elzas doet.

Uitzicht Elzas Nutchel

De basic maar oh zo mooie huisjes van Nutchel

Aangewezen op de elementen om je heen, heeft Nutchel er voor gekozen om voor de “experience” te gaan. Nutchel moet je ervaren en ondergaan. Een charmant boshuisje met minimale voorzieningen. Natuurlijk, je hebt er een lekker bed, een badkamer, bank en tafel, maar buiten dat is je huisje ontdaan van alle mogelijke luxe. Het water moet je eerst koken om te kunnen afwassen, je eten kook je op een gasstel en het vakantiehuisje mag je zelf warm stoken met de houtkachel. Voordat we de luxe poezen nu afschrikken, de badkamer, en daarmee de douche, is wel voorzien van warm water. Er zijn maar enkele stopcontacten en dat is voor de moderne mens soms best even schakelen (yes, ik heb het over mijzelf).

Midden in de bossen overnachten bij Nutchel

Nutchel heeft twee locaties

Nutchel heeft twee parken. Één in de Belgische Ardennen en het andere vakantiepark ligt in De Elzas in Frankrijk. Wij besluiten In 1 week beide parken te ervaren en ontdekken. 

Keuken in de Nutchel Cabins

Overnachten bij Nutchel in de Belgische Ardennen

Bij aankomst in Nutchel Ardennen, moeten we even twee keer goed kijken of dit het wel is. Het regent en we rijden een brug over tot we aan de receptie staan. Een groot bos kijkt ons aan en her en der zie ik verlichte puntjes. Een kruiwagen gevuld met hout en de houten cabin die dienst doet als ontvangst, zorgen ervoor dat je meteen in de juiste sfeer belandt. Het is hier herfst, trek je houthakkersblouse maar aan, knijp je ogen lichtjes dicht en je waant je in Canada. 

Nutchel Ardennen - Hout halen met de kruiwagen

Uiteraard kun je zelf de boodschappen doen in het dorp, maar nieuwsgierig als we zijn, besluiten we voor de ontbijt mand en één avond het BBQ-pakket te gaan (vegetarische opties mogelijk). In de winkel bij de receptie, pakken we meteen wat lokale biertjes mee voor erbij. 

BBQ pakket bij Nutchel

Op het terrein zelf verblijf je echt in het bos, terwijl het vakantiepark wel aan een doorlopende weg ligt, merk je daar verder niet veel van. Vanaf je huisje wandel je zo het bos in. Wandel je richting het dorp, dan kom je op nog geen tien minuten wandelen bij een prachtig uitzichtpunt.

Wandelen bij Nutchel Ardennen Wandelen bij Nutchel Ardennen Wandelen bij Nutchel Ardennen

Note: we slapen in de Tree Trunk Hut met hottub.

Nutchel Cabin met hottub

Hoe zien de cabins van Nutchel eruit?

De basis van alle cabins is overigens op alle plekken hetzelfde. Alleen de grootte of het terras kan wisselen.  Waar de vakantiehuisjes bij Nutchel bekend om staan zijn de grote ramen in stalen frames, waardoor je je direct omringd door de natuur voelt. Het interieur is verder esthetisch en aangepast aan de omgeving. Denk aan emaille servies, een prachtig kleed aan de wand, houten meubels en veel dekentjes en kruiken. Bij gebrek aan centrale verwarming stook je de boel hier zelf warm op een vuurtje. Onze Tiny house is voorzien van drie twee-persoonsbedden verdeeld over drie split levels. 

Bed met uitzicht bij Nutchel

Overnachten bij Nutchel in de Elzas

Drie uur rijden richting het Zuiden, worden we omringd door een steeds veranderend landschap. De heuvels worden hoger en transformeren her en der in bergen. Bij aankomst in Nutchel Elzas, worden we direct getrakteerd op flinke boompartijen en weidse uitzichten. Het Nutchel park in de Elzas is ook een stuk groter. Ik spot entertainment voor kinderen, er is een gezamenlijke ruimte (soort lobby), een waterpark met sauna en koud water zwembad. Kortom uitgebreider en vermoedelijk ook een stuk drukker tijdens de vakantie.

Nutchel Elzas heeft sauna en zwembad.

In de Elzas zijn, betekent ook dat het aanbod in de winkel net wat anders is. Hier gaan we voor de Munster-maaltijd en scoren een bijpassende bubbel uit de Elzas voor erbij. Genieten van lokale producten versterkt de ervaring.

Brut Bubbel uit de Elzas in de shop

Tijdens ons verblijf is er niets dan rust, ondanks dat flink wat van de huisjes bezet zijn, zien we alleen soms wat mensen voor onze grote ramen voorbij wandelen. En dat is ook precies wat je hier doet; wandelen, wandelen en vooruit een boekje lezen. Alhoewel ik bij dat laatste mij maar moeilijk kan focussen. Het vuur vraagt om aandacht en het uitzicht lijkt geen enkel moment hetzelfde.

Nutchel, houten huisjes in de ElzasVuurtje stoken in de Elzas

Note; we slapen in de Up in the Air met een dakterras boven op ons huisje wat voorzien is van picknicktafel en hangmat.

Nutchel Elzas Up in the AirNutchel Elzas Up in the Air met hangmat

Ook hier wandel je zo vanuit je huisje de natuur in. We verlaten het terrein niet één keer. Een wandeling door het bos is alles wat we nodig hebben, voor we ons weer terug nestelen op ons plekje bij het vuur.

Wandelen in de bossen

Wat is het verschil tussen Nutchel Ardennen en Nutchel Elzas?

Buiten de ligging verschillen de Nutchel vakantieparken niet veel. Ze liggen drie uur rijden bij elkaar vandaan. Waar je bij Nutchel Les Ardennes je direct omringd bent door een knus gevoel door de hoge bomen, springt Nutchel in de Elzas er uit door het licht, de weidsheid en de mooie vergezichten. Het park in de Elzas is net iets groter en er is veel vertier voor kinderen te vinden. In de essentie zijn de parken natuurlijk hetzelfde, de hutten zijn identiek en de aanpak ook.  

Nutchel Cabins in de ArdennenNutchel Cabins in de Elzas

Is een verblijf bij Nutchel duurzaam? 

Het ontbijt wordt gebracht met kleine weckpotjes jam en verder zit een boel in papieren verpakking, behalve de kaas en boter. Er is losse thee en koffie aanwezig. Het thee-ei hangt in de cabin en koffie zet je met de percolator. Melk opwarmen kan uiteraard met de aanwezige steelpannetjes. Je eigen vuurtje stoken, meegaan in het ritme van de natuur en vrijwel geen elektriciteit verbruiken is uiteraard heel erg duurzaam.

Ontbijtmand bij Nutchel

Nutchel met kinderen

Als je dan toch voor een weekje gaat, neem die kinderen dan maar mee. Bij Nutchel weten ze wel raad met de kinderen. Maandelijks wisselende activiteiten met een connectie met de natuur. Op speurtocht door het bos of gewoon een fijne boswandeling op zoek naar schatten in het bos. In de Elzas doen ze er een schapje bovenop. Door het hele park vind je leuke uitdagingen voor de kleine Nutchel kabouters en ik moet mijzelf beheersen om ze niet ook uit te voeren. Maar ik heb de kinderen thuis gelaten, want ik kwam hier voor de rust (en buiten de schoolvakantie). 

Leer hoe je een vuurtje maakt

Inpakken en meenemen naar Nutchel:

Inpakken en meenemen naar je Nutchel verblijfInpakken en meenemen naar je Nutchel verblijf

De conclusie en praktisch

Een verblijf bij Nutchel is een dikke aanrader. Buiten de mooie huisjes (noem het glamping) is het vooral de ervaring die het bijzonder maakt. Even jezelf losmaken en vertragen en dat doet het echt met je. De faciliteiten en mogelijkheden zijn eindeloos. Om eerlijk te blijven, het is niet goedkoop. Als je beseft dat je voor ditzelfde geld ook in een hotel inclusief ontbijt kunt verblijven. Maar wat ik al zei, deze experience ga je niet ervaren in een hotel. Dus wil je echt even alleen zijn met de natuur en de stekker eruit trekken, dan heb ik een woord voor je: Nutchel!

Een lang weekend (aankomst vrijdag, vertrek maandag) buiten de vakanties om voor vier personen in Nutchel Ardennen kost ongeveer 420 euro voor de classic cabin. Wil je net als ik gebruik maken van de hottub dan kost een Tree Trunk Hut zo’n 645 euro voor eenzelfde weekend. Dit is inclusief eindeloos veel hout en een warme hottub, exclusief eventuele extra’s zoals de ontbijtmand.

Lees ook:

Nutchel Review Ardennen en Elzas

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.