Beleef Parijs met kinderen, 4 praktische tips!

parijs-met-kinderen-instagrambloggers.nl

Een stedentrip met kinderen is zeker een goed plan. Vooral naar een stad waar je al eens eerder bent geweest. Dan is het heerlijk om gewoon de sfeer te ervaren en je thuis te voelen in plaats van in een zo kort mogelijke tijd alle highlights af te gaan. Onze kinderen worden daar in ieder geval niet heel vrolijk van. Wat ze wel leuk vinden is rondhangen op pleintjes, rennen door straatjes en lekker spelen in speeltuinen. Parijs is zo’n stad waar we al een paar keer geweest zijn, dus voor ons geen Eiffeltoren, Notre Dame of Champs Elysées. Maar wij komen op onze weg van koffiebar naar koffiebar allerlei leuke pleintjes, straatjes en speeltuinen tegen.

Lees ook: Hartje zomer naar Parijs met de kinderen? Doen!

Vier praktische tips voor Parijs met kinderen.

Huur een kindvriendelijke Airbnb;

parijs-met-kinderen-instagrambloggers.nl-airbnb

In Parijs zijn tal van leuke airbnb appartementen te vinden. De locatie is uiteraard belangrijk maar wat zeker ook is aan te raden is een appartement met een leuke kinderkamer. Onze kinderen vinden niets leukers dan met andermans speelgoed spelen. Zowel voor ‘s avonds als ‘s ochtends is dat heerlijk. Terwijl zij lekker spelen, kun je zelf een beetje uitslapen.

Bespaar geld op musea en ov met de stadspas 

Is het je eerste keer in Parijs? Dan wil je wellicht wel alle highlights bezoeken. Dan kunnen we je een CityCard van harte aanraden. Voor 1 prijs heb je toegang tot alle musea plus onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer. Een CityCard koop je het beste van tevoren, bijvoorbeeld hier. 

Huur een fiets, of nog beter een bakfiets in Parijs.

parijs-met-kinderen-instagrambloggers.nl-bakfiets-huren Bij fietsen in Parijs denk je vast dat het onveilig is, maar niets is minder waar. Parijs is goed op weg om de meest fietsvriendelijke hoofdstad van Europa te worden. Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer fietspaden, zelfs fietspaden die gescheiden zijn van de weg. En daar waar geen fietspaden zijn, kunnen fietsers op de busbaan fietsen. Fietsen met (heel) kleine kinderen is misschien nog niet heel handig, want het kan soms nog erg druk en hectisch zijn. En dan is het best lastig om op het verkeer te letten, de weg te zoeken en je kinderen in de gaten te houden. Wij huurden in Parijs een bakfiets.

TIP: Deze kun jij bijvoorbeeld huren bij Paris a velo bic of Allo velo.

Fiets of wandel van park naar park in Parijs

parijs-met-kinderen-instagrambloggers.nl-klimmen-in-het-park

Met maar liefst 400 parken en tuinen is Parijs een van de groenste steden van Europa. Een van mijn favoriete parken is Jardin des Tuileries. Het oudste en grootste park in Parijs. Met een leuke speeltuin, trampolines en carrousel voor de kinderen. Als je naar het natuur historisch museum gaat is het zeker ook een aanrader om een wandeling te maken door Jardin des Plantes.

In de wijk Marais vind je Place des Vosges. Een prachtig plein met voor de kinderen een speeltuin met klim- en speeltoestellen. Favoriet bij onze kinderen is het klimparcours langs de Seine bij een van de mooiste bruggen van Parijs; Pont Alexander III.

Picknicken of pizza eten langs de Seine

Na een hele dag door een stad dwalen zijn onze kinderen niet altijd de meest voorbeeldige restaurantgasten. Vooral in de zomer is het veel fijner om langs de Seine of in één van de vele parken te picknicken. Eet bijvoorbeeld heerlijke houtoven pizza’s bij Rosa Bonheur langs de Seine. Of maak zelf een salade. Nog een stokbroodje erbij en je hebt een heerlijke picknick. De kinderen kunnen lekker rondrennen terwijl jullie genieten van een heerlijke picknick.

Lees ook deze blogs voor de leukste citytrips met kinderen:

Gastblog door Cindy van My Daily Garbage.