Hamburg ontdekken met kinderen

Op city-trip met kinderen is superleuk, vooral als je je bezoek een beetje voorbereidt. Meestal plan ik wat ik wil zien, rond wat zij wil zien. Dit gecombineerd met voldoende pitstops op leuke plaatsen waar ze goede koffie voor mij serveren en iets lekkers voor haar hebben, levert ons beide de leukste avonturen. Zo ontdekten wij Hamburg, met de trein, met zijn twee, een dikke aanrader met kinderen dus.

Hamburg City Card

Zoals in de meeste grotere steden, heeft ook Hamburg een hop on hop off-systeem. We hebben drie dagen Hamburg ontdekt met de City Card. De Hamburg City Card geeft je onbeperkt toegang tot al het openbaar vervoer zonder altijd kaartjes te kopen. Daarnaast krijg je leuke kortingen op de entree van sommige musea. Goed om te weten; kinderen onder de leeftijd van 6 reizen gratis.

Bedankt Hamburg Marketing voor de City Card. Dit maakte onze citytrip echt zo veel meer ontspannen!

De leukste musea voor kinderen in Hamburg

hamburg-with-kids-kunsthalle-museums

Je kan het jammer noemen als het regent op één van je dagen tijdens een stedentrip, maar gek genoeg vonden we het niet zo erg. Wij maakten van de nood een deugd en gingen naar de Hamburg Kunsthalle. Dit is verreweg het grootste museum waar we ooit zijn geweest. Omdat we van hedendaagse kunst houden, hebben we een groot deel van het museum overgeslagen en nog steeds konden we veel tijd besteden aan meerdere zalen vol moderne kunst. Het museum heeft zelfs een kinderkamer waar de kleine dame uren en uren had kunnen spelen.

NOTE: Met je Hamburg Card krijg je korting op veel musea. Voor kinderen zijn de musea in Duitsland gratis.

Elbphilharmonie

Wat is er nou zo leuk aan het bekijken van nieuwe gebouwen voor kinderen? Ik beloof je dat het bezoeken van de Elbphilharmonie de moeite waard is. De roltrap is indrukwekkend en het uitzicht geweldig! Benieuwd naar meer foto’s? Bekijk mijn blog vol met foto’s van het nieuwe Elbphilharmoniegebouw in Hamburg. Kaartjes scoren doe je hier.

hamburg-with-kids-elbphilharmonie

Nog zo’n mooi museum met eindeloze roltrappen en fantastisch uitzicht kan je vinden op “Het EIlandje” in Antwerpen!

Fat Unicorn Sweets

Leuker (en lekkerder) kunnen we het niet maken. Middenin het winkelgebied van Hamburg vind je Fat Unicorn Sweets. Je kan daar je eigen cupcake samenstellen met eindeloos veel keuzes. Mijn dochter ging voor een chocolade cupcake met noga botercrème, chocoladesaus en 3 verschillende toppings. We verlieten deze plek in een suikercoma, maar het was het allemaal waard. 

hamburg-with-kids-travelblog

Even in de “Photo automat” in Hamburg

Ik weet zeker dat je tijdens je stedentrip in Hamburg veel foto’s maakt, maar ben je zelf weleens in beeld? “I rest my case”, wij zijn dol op de oude foto-automaten die je overal in de stad Hamburg kunt vinden. Het kost je 2 euro voor een serie van 4 foto’s. Wees gewaarschuwd, het duurt lang voordat de machine de foto’s maakt, dus blijf lachen!

hamburg-with-kids-photo-automat

hamburg-met-kinderen

Nog meer tips voor Hamburg met kinderen?

De leukste stedentrips in Duitsland met kinderen:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.