Holsljunga camping och café, kleine camping in Zweden met groots uitzicht

holsljunga-camping-zweden-roadtrip-scandinavie

Prachtig gelegen in Zuidwest Zweden vind je de camping en het minicafé van Monika. Verscholen tussen de mooie hoge bomen aan een prachtig meer ligt camping Holsljunga met ongeveer 50 plaatsen. Het is een kleine familiecamping met een bescheiden cafeetje/winkel erbij.

holsljunga-kleine-camping-in-zweden

Tips om te kamperen in Zweden

Voordat je gaat kamperen in Zweden zijn er een aantal handige tips die we graag met je delen.

  • In Zweden mag je wildkamperen, wij hebben dit, maar 1 nacht gedaan. Wildkamperen met een kind vonden wij op een camping net iets praktischer. Je zou eventueel ook per nacht af kunnen wisselen.
  • Op vrijwel iedere camping in Zweden, zijn er ook vakantiehuisjes beschikbaar. Mocht je het kamperen even beu zijn, of het is heel erg koud, dan boek je voor niet al teveel geld een nachtje in zo’n gezellig rood Zweeds vakantiehuisje.
  • Waar veel water is, zijn veel muggen. Zweden staat bekend om de muggen, dus neem deze tip niet licht. Neem een extra klamboe me en zorg voor voldoende deet.

Camping in Zweden met eigen zandstrand

Camping Holsljunga heeft een eigen meer met privé zandstrand. Aan het recreatiemeer heb je een heerlijk zandstrand waar overal picknicktafels te vinden zijn. Eten met uitzicht op het meer wordt hier bijna afgedwongen, bepaald geen straf. Het meer is overigens enorm kindvriendelijk aangezien het heel erg lang ondiep blijft. Aan het meer liggen meerdere bootjes, waarvan je er ook enkelen kunt huren via de camping voor een schappelijke prijs. Dat hebben we uiteraard ook gedaan. We probeerden om een eilandje heen te varen, maar er waren zoveel stenen in het meer dat het nog best een uitdaging was. Al met al voldoende vertier voor de hele dag.

Holsljunga; Camping in Zweden met eigen zandstrand

kleine camping in zweden

Bij de camping kan je een bootje of kan huren voor een klein prijsje. 20 Euro voor 4 uur.

Holsljunga; Camping in Zweden met eigen zandstrand

Huisje huren op de camping in Zweden

Over de hele camping (en door heel Zweden) zie je kleine rode huisjes, die je kunt huren als je kamperen niet (meer) ziet zitten. In de hutjes staan bedden, een minikeuken en een tafel. Wil je douchen, dan maak je gewoon gebruik van de toiletten en douches net als de rest op de camping.

kleine-camping-zweden

Schoon en ruim sanitair

De toiletgebouwen zijn erg schoon en ruim, maar de douche mag wel vernieuwd worden. Twee hokjes met een gordijn ervoor in een gezamenlijke ruimte, is niet helemaal meer van deze tijd. Je kan bij het sanitair gebouw ook overdekt koken en eten, wat super handig is als het regent!

Café op de camping met broodservice

Wij hebben 2 nachten geslapen bij Holsljunga Camping och Café laat in het seizoen (augustus). Het was er heerlijk rustig, we hadden een prachtige plek met zicht op het meer. Monika bakt op verzoek ook dagelijks zelf vers brood tegen een kleine vergoeding, daar hebben wij gretig gebruik van gemaakt. In haar café bij de receptie kan je verder terecht voor koffie, lokale lekkernijen (zoals Kladkakka), ijsjes en diverse snacks.

holsljunga-kleine-camping-zwedenholsljunga-kleine-camping-zweden

Leuke camping voor roadtrip door Zweden

Holsljunga Camping was slechts 1 van onze stops tijdens onze roadtrip door Scandinavië, lees ook over onze voorbereiding, deze leuke camping in Denemarken en de prachtige Telemark regio in Noorwegen.

holsljunga-camping-zweden-roadtrip-scandinavie

Praktisch om te weten

Een plek per nacht kost rond de 25 euro. Adres: Fridolfs väg 3, 512 64 Holsljunga, Zweden

De mooiste vakantietips in Europa:

Kleinschalige camping in Zweden

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.