Top 3 Instagram hotspots in Londen (en wanneer je ze het beste kunt bezoeken)

instagrammable-cafes-london-Peggy Porschen 2

Op zoek naar drie meest fotogenieke hotspots in Londen? Mijn naam is Devina (aka @bydevina), ik hou van reizen en eten over de hele wereld. Tijdens die reizen documenteer en deel ik mijn tips voor avonturen en lokale pareltjes. Hierbij mijn top 3 van meest Instagrambare cafés in Londen en wanneer je ze het beste kunt bezoeken.

Instagram hotspots in Londen

Peggy Porschen

Heb je weinig tijd in Londen enkan je maar 1 fotogenieke hotspot bezoeken, kies dan voor Peggy Porschen. Het Instaperfect cafe, met prachtige bloemen, die meeveranderen met de seizoenen, is op zich al een reden om deze plek (keer op keer) te bezoeken. Om de perfecte foto te maken, raad ik je aan om op het terras te gaan zitten. Liefst tafel nr.7 direct naast de deur, daar heb je meer ruimte om met de hoek te spelen. De beste kans om die stoelen te bemachtigen, is dat je zo vroeg mogelijk komt en niet later dan 09:30 uur. We kwamen rond 09:00 uur binnen en hadden het geluk dat we een stoel op het terras konden kiezen. 30 minuten later waren alle stoelen bezet. 116 Ebury St, London

Peggy Porschen - Instagram hotspots in Londen

Wat bestel je bij Peggy Porschen?

We bestelden een plakje Lemon, Raspberry & Rose Layered Cake, een Summer Berries Pudding Cupcake, een kopje Floral Rose Thee en een Cappuccino. Zoals verwacht waren zowel de cake als de cupcake te mooi om op te eten, maar smaakten ze prima. Maar voor £ 6 – £ 7 per stuk, naar mijn mening erg aan de prijs. Dus ja, je betaalt wel een beetje voor dat mooie decor en die presentatie, maar hé, daar kwamen we toch voor?

Instagram hotspots in Londen - Peggy Porschen

Op zoek naar de perfecte hotspot met goede koffie in Londen?

Instagram hotspot Saint Aymes – Londen

Als je van blauweregen en bloemenmuren houdt, dan is Saint Aymes een must om te bezoeken. Het terras is versierd met prachtige blauwe regen en heeft slechts 3 tafels. Je kunt je dus voorstellen dat deze snel vol raken. Wil je alleen op het terras zitten, zorg dan dat je de allereerste klant bent. Er zijn meerdere bloemenmuren binnen, zowel op grond- als ondergronds niveau. Twee daarvan dienen als fotohoeken, zodat je alsnog prachtige bloemenfoto’s kunt maken, zelfs als je niet die perfecte tafel hebt weten te bemachtigen.  59 Connaught St, St George’s Fields.

Instagram hotspot Saint Aymes - Londen

Wat moet je bestellen bij Café Saint Aymes in Londen?

Qua menu is dit café het meest bijzonder in vergelijking met de andere twee op deze lijst. Probeer zeker een van hun signature drankjes. Wij kozen de Pink Unicorn Latte, met een enkele espresso, overladen met 24kt goud. De Rainbow Layered Cake en de Unicorn Biscuit mag je ook niet missen, want die zien er te schattig uit. Deze specialiteit, samen met de mooie bloemen buitenkant en dito interieur, maken Saint Aymes een Instagram-waardig café.

Instagram hotspot Saint Aymes - Londen

EL&N Cafe – ELAN Cafe Londen

Het EL&N-café staat bekend om zijn met roze rozen bedekte muur en heeft 2 vestigingen, een aan Park Lane en de andere aan Brompton Road. Om de bloemenmuur het beste te ervaren, raad ik je aan om naar Brompton Road te gaan, omdat de muur daar groter en breder is. EL&N Cafe ligt in de buurt van het Natural History en het Victoria & Albert museum, dus perfect voor een museumbezoek na afloop! Zoals bij de meeste cafés, is het beste advies om zo vroeg mogelijk te komen. We kwamen hier echter rond 18:00 uur aan en hoefden slechts 10 minuten te wachten op een tafel naast de met rozen bedekte muur. Omdat het café tot middernacht open is, weet ik zeker dat je genoeg kansen hebt om die muur te bekijken. Je moet wel specifiek vragen om de tafel naast de muur, want deze is goed verborgen achterin en je ziet hem niet meteen als je binnenkomt.

EL&N Cafe - ELAN Cafe Londen

Wat moet je bestellen bij Elan Café in Londen?

Het was behoorlijk warm de dag dat wij er waren, dus bestelden we een Iced Coffee en Iced Watermelon & Green Tea. Omdat ik twijfelde welke cake ik het beste kon bestellen, vroeg ik de serveerster om hun bestseller, die de Red Velvet Cheesecake lijkt te zijn. De £4,5 Cheesecake was goed, maar ik zou willen dat ik er meer kaas in had geproefd, want het is een cheesecake. Ondanks dit is de met rozen bedekte muur behoorlijk indrukwekkend en dient deze als een geweldige achtergrond. Dus als je daar van houdt, bezoek dan zeker deze plek!

EL&N Cafe - ELAN Cafe Londen

Nog meer tips voor je stedentrip naar Londen:

Instagram hotspots Londen

 

2 comments

  1. Karolina schreef:

    I’m definitely adding this post to my London Pinterest board – thanks! 🙂

    1. Eliane Roest schreef:

      Great to hear, thank you!

Comments are closed.