Koffie drinken in de leukste koffiebars van Gent

Koffie drinken in Gent doe je bij deze koffiebars

Weekendje weg richting Gent, goed idee. Skip dat ontbijt in je hotel en start je dag in een van deze fijne koffietentjes in Gent. Naast mijn eigen favorieten, ook tips van Gentenaren. Laatste update december 2022.

Way Coffeeroasters

Met maar liefst drie locaties kan ik niet anders dan WAY coffee roasters aan dit lijstje toevoegen. Tijdens mijn laatste bezoek aan Gent, bezocht ik twee van de drie locaties en daarmee durf ik mijn hand in het vuur te steken voor de kwaliteit van de koffie aan de derde locatie.

 • Jakobijnenstraat 7; met plek om te zitten en een fijne selectie aan vegan pastries is het hier goed wakker worden. De vegan cinnamon buns zijn krakend lekker.Vegan cinnamon bun bij WAY Coffee Roasters in Gent
 • Voldersstraat 58; dit is een to-go locatie alhoewel je vlak voor de deur ook nog even rustig onder een onderdakje kan genieten van je koffie. Deze locatie heeft ook een toffe boekenwinkel op het eerste verdiep. In de winkel zelf scoor je alles wat je als koffieliefhebber (& meer) kunt wensen.
 • Dok Noord 4E 001; de locatie waar ik helaas niet meer aan toegekomen ben. Hier bevindt zich ook de koffiebranderij.

WAY Coffee roasters Gent

Koffeine – Lange Kruisstraat 6

Midden in het centrum, maar dan ook midden in het centrum vind je het gezellig Koffeine. Het café telt maar liefst  twee etages om van een goede kop koffie te kunnen genieten.

Koffeine Gent

Labath Gent- Oude Houtlei 1

Toen wij onlangs een weekend in Gent waren en “zo lucky” waren dat we in het prachtige Pillows Hotel mochten logeren, ontdekten wij aan de overkant de fijne koffiebar Labath. Niet alleen specialty coffee natuurlijk, maar ook een plek om lekker te gaan lunchen en een tijdschriftje te lezen.

labath-koffie-gent

Het Moment | Burgstraat 20

In een prachtig monumentaal vol originele details kan je genieten van “Het Moment”. Een oude tegelvloer, volop ornamenten en dan nog de beste barista van België, Valentine, die de meest lekkere koffie voor je maakt.

het-moment-koffietent-gent het-moment-koffietent-gent

Dit zijn onze favoriete koffiebars in Gent

het-moment-koffiebar-gent

Mokabon | Donkersteeg 35

Mokabon te Gent werd in 1937 opgestart door een jonge Italiaan. Op de begane grond was er een winkel, in de kelder bevond zich de koffiebranderij. De koffiebranderij is er nog steeds, dus vergeet niet wat verse koffie mee te nemen voor thuis.

Top cadeaus voor de koffieliefhebber

mokabon-koffie-gent

Koffiebar Simon Says – Sluizeken 8

Opgelet want Simon Says is altijd erg druk en daarmee super gezellig. Een fijne plek om op zondag lekker uit te brakken van alle pintjes die je de avond ervoor gedronken hebt. Je kan hier ook perfect brunchen, bij goed weer op het terras zitten of een lekker taartje eten.

Favoriete koffietent in Gent; Simon Says

Full Circle Coffee – Zuidstationstraat 5

Een volledig vegan koffie bar in Gent.

Dit zijn ook fijne koffiebars in Gent

 • Goesting voor koffie en lunch. Dan ga je voor taart, koffie, lunch hier naartoe natuurlijk. Goede lunch. Als je koffie bestelt, zeg dan dat ze er geen cacao op moeten doen ;). Predikherenlei 25
 • Or Espressobar – Dok Noord 7
 • Goya Coffee – Verlorenkost 5
 • Bar Bidon, waar de liefde voor koffie en fietsen samenkomen. Daar schreef ik al eens een los blog over.
 • Take Five Espressobar – Voldersstraat 10. Lotus koekje, prachtige tegelvloer en mega goede barista’s. Dat krijg je bij je kop koffie als je langs Take Five Espressobar gaat.  Onze dochter (9) werd erg enthousiast van de witte chocolademelk.Take Five Espressobar in Gent
 • Ma & ik – Aannemersstraat 1a. Yes! Deze is kids-proof. Pancakes, tosti’s, wafels, roept u maar. En vergeet niet te genieten als je uit de prachtige kopjes van Helen B. drinkt.Ma & Ik in Gent, koffie met de kindjes
 • Barista | Meerseniersstraat 1; Vlakbij de vrijdagmarkt en daarmee handig voor een koffie to go is Barista. Koffiebar Barista in Gent
 • Boon Gent; vegetarische lunchbar en koffiebar met een prachtig authentiek interieur.Koffiebar BOON in Gent

Nog meer tips voor Gent:

Goede koffiebar in Gent

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.