De beste plekken voor koffie in Boekarest

De beste plekken voor koffie in Boekarest

Hallo daar! Mijn naam is Oana en het grootste deel van mijn passie is specialty koffie. Als ik je hiermee ben kwijtgeraakt, excuseer mijn arrogantie, maar ga een beetje op onderzoek uit en kom dan terug. Ik beloof je dat het geen tijdverspilling zal zijn als je nieuwe dingen wilt leren en alleen la crème de la crème van koffie in Boekarest wilt drinken.

Ik ben 5 jaar geleden naar Amsterdam verhuisd en sindsdien veranderde ik mijn leven in koffie. Geen metafoor of literaire overdrijving. Zoveel dat ik in mijn eerste jaren sinds mijn verhuizing naar het buitenland een week vrij nam voor het verkennen van nieuwe plaatsen die in Boekarest waren geopend (uitgesproken als Bucureshti, geschreven București), omdat FOMO, leerde over deze nieuwe liefde van mij en omdat ik wilde zijn op top van alles wat nieuw is. Tegenwoordig kan ik het nauwelijks bijhouden.

NOTE: Boekarest wordt steeds meer een populaire bestemming voor Nederlandse toeristen. (Betaalbaar eten, misschien heb je ook wel eens gehoord van goedkope meisjes … bah! En veel uitgaan). Nederlands horen wanneer ik naar mijn favoriete plaatsen ga, is van onschatbare waarde! <3

Dus ieder bezoek aan Boekarest begint altijd met deze fijne koffiemakers. Ze zijn mijn first-go-to als ik weer thuis kom.

ORIGO 

Er is niets voor mij, noch de rest van de oude klanten zoals ORIGO. Het was de eerste plaats waar ik ooit naartoe ging om hele goede en dure koffie te drinken, ik had destijds geen idee waar het over ging. Vele jaren later was ORIGO de plek waar ik uit nieuwsgierigheid ontdekte wat een Gesha-koffie is. Ja, de nectar van de koffie. Dit is de plaats waar je me het vaakst kunt vinden in Boekarest, alleen, met een oude vriend of een nieuwe vriend (ontmoet via IG, daar ontmoet, maakt echt niet uit). Goede koffie, onbetaalbare gesprekken, dezelfde service (aan tafel, water, deskundige barista’s, Engels sprekend personeel en klanten).

hanging-cups-bar-coffee-bucharest-origo

TIP: Beautiful latte art but also amazing looking cocktails served after 8:00 pm.

Ik praat niet over koffiebranderijen, bonen of technische informatie, maar over hoe ik me voel of voelde om daarheen te gaan. Ik hou van deze plek vanwege zijn hoge normen, consistentie en onze geschiedenis, omdat ik hier de meeste van mijn smaakpapillen onderwijs en harten sessies deed met mijn vrienden.

STEAM Coffee Shop

Deze perfecte blauwe ACME-bekerplaats heeft ook een hoge plaats in mijn koffieherinneringen. Ze begonnen met koffie van Origo en veel hipsters. Onnodig te zeggen dat ze erg snel erg populair worden, dus nu hebben ze twee locaties in Boekarest.Als het weer het toelaat, neem je koffie om een ​​wandeling te maken in het nabijgelegen park, om een ​​beetje Boekarest-jongeren met hun fietsen te zien. Ja, in Boekarest fietsen we meer in parken dan in de stad. Triest verhaal van steden zonder fietsinfrastructuur. Maar koffie en groene bladeren, misschien een nieuwe stad, is er iets beters?

steam-coffee-shop-bucharest

M60

Nou, deze plek schreeuwt Amsterdam als geen ander. Veel expats of freelancers brengen hier hun dagen door, nippen aan geweldige koffie, eten wat (brunch, hamburgers enz.) In deze ruime stedelijke woonkamer. Plat wit, matcha latte of chocolade alles is hier goed om in te gaan. Ga ervoor, heb geen spijt! Meestal is mijn motto als ik op vakantie ben: ik zie, ik wil, ik neem.

NOTE: They also have more locations in Bucharest but the one in Piata Amzei is your place.

Artichoke Social House

Voor deze stuur ik je in zo’n prachtig gebied van Boekarest, een van de hoofdstraten genaamd Calea Victoriei. De plaats zelf is verborgen aan het einde van een lange gang, met bogen, en om daar te komen is het charmante deel. Als u besluit Boekarest te bezoeken wanneer iedereen de stad uit is, zoals tijdens de paasvakantie, wacht u een traktatie. Als je heen en weer gaat op de lege Calea Victoriei en de architectuur bewondert, laat je proeven waarom deze stad uniek is. Dus terug naar Artisjok, goede koffie, eclectische sfeer, groot menu met eten en interessante bieren. Oh en veel planten en een schattige binnentrap.

artichoke-coffee-bucharest

PS: Most of the times I went there, I noticed that baristas were not Romanian. Hm, cute no?

Two Minutes

Deze plek is vooral voor de koffieliefhebber in jou, eerder de toerist, omdat het je niet in de weg zit en het niet groot is, dus je kunt rondhangen. Ik stop altijd bij hun locatie op weg naar huis, vanaf het vliegveld. Het duurde een tijdje om mijn ouders te overtuigen (ze komen me ophalen). Het is belangrijk dat we elke keer stoppen bij deze koffietent en ik drink een hele goede cappuccino in het eerste uur na de landing. Het is een must! Ik drink geen koffie omwille van caffeïne, omdat het helemaal niet zo werkt voor mij, maar omwille van mijn geluk. Smaakpapillen zijn hier behoorlijk blij mee.

two-minutes-coffee-bucharest

De plaats is erg klein en heeft ook een klein buitenzitje, dus ik denk dat een pitstop van een half uur meer dan genoeg is. Terwijl je daar altijd een gesprek kunt voeren met de barista’s of de eigenaar, gretig gepassioneerd door koffie en het zal soepel verlopen, ze zijn vriendelijk. Hoe dan ook, de plaats is zo klein dat het bijna lastig is om geen enkele woorden uit te wisselen.

Uber is goedkoop in Boekarest. Op de meeste van deze plaatsen zijn kaarten in orde, maar heb wat contant geld bij je (RON). Gewoonlijk kost een koffie ongeveer 15 Ron oftewel 3 Euro. Kraanwater is een ding, wordt geleverd bij uw koffie, als u er niet om vraagt. Geniet van deze koffiespecialiteiten in Boekarest!

Volg Oana op haar persoonlijke IG of hier voor haar c0ffee talks. Oana, over and out.

Nog meer koffie?

De beste plekken voor koffie in Boekarest