De mooiste lichtfestivals in Europa

Lichtfestivals in Europa

Het is winter! Je zou kunnen zeggen de donkere dagen voor kerst, maar niets is minder waar. Deze periode is voor de meeste steden een extra reden om de lichten aan te gooien. Door middel van de mooiste lichtfestivals, je vindt ze tegenwoordig door heel Europa. We zetten de mooiste lichtfestivals in Europa voor je op een rij.

Lichtfestivals in Nederland

GLOW Eindhoven – 11-18 november 2023

GLOW gaat dit jaar van start met het thema “The Beat”. In Eindhoven zijn er 5 zones Centrum; Strijp-S & Strijp-T; De Caai, TU/e en High Tech Campus en daarnaast een locatie in Nuenen. GLOW Eindhoven is dit jaar te bezoeken van 11 tot en met 18 november. Beeld @basephotography.

Lichtfestival in Nederland: GLOW Eindhoven

Amsterdam Light Festival – 01 december ’22 – 22 januari ’23

Misschien wel de bekendste in dit rijtje. Het Amsterdam Light Festival beleefd dit jaar alweer zijn 11e editie van. Beeld @elianeroest.

Amsterdam Light Festival

De leukste lichtfestivals in Nederland

  • WarmWinterLicht; Dé lichtroute van de Achterhoek en Liemers, een magische beleving voor iedereen!
  • Zandvoort Light Walk; Wandel jij op zaterdag 18 februari 2023 de 2e editie van de Zandvoort Light Walk mee? Deze betoverende avondwandeltocht door de gezellige badplaats mag je niet missen! Bij de drie verschillende afstanden van 6, 14 en 18 km geniet je van een zee aan lichtkunstwerken. Het strand, het gezellige centrum en het razendsnelle CM.com Circuit Zandvoort zijn speciaal voor jou versierd met de mooiste lichtjes!

De mooiste lichtfestivals in Europa

Light festival Gent

In Gent organiseren ze om de drie jaar een lichtparcours door de stad tijdens het Lichtfestival. Het Lichtfestival in Gent is gratis en vindt driejaarlijks plaats. Tijdens het festival licht de stad op met het werk van nationale en internationale lichtkunstenaars. De Gentse nachten vormen het decor voor verrassend spektakel, ingenieuze installaties, spectaculaire performances en evenementen met licht. Je leert er de historische plekken en monumenten op een andere manier kennen. Het Lichtfestival zet het Gentse lichtplan, dat internationaal bekroond werd, letterlijk in de schijnwerpers en laat je kennis maken met de unieke verborgen charme van Gent na zonsondergang. Dit alles tijdens slechts 1 weekend in november. Dus een goede planning is geboden! Beeld @stadgent.

Tips voor Kerst in Gent.

Lichtfestival Gent 2018

Bright Brussels, het lichtfestival van Brussel – 16-19 februari 2023

In Brussel staat het lichtfestival bekend onder de naam Bright Brussels. Enkele jaren geleden, kwamen we er per ongeluk terecht, toen we tijdens een weekendje weg in dit hotel in Brussel aan het overnachten waren. Tien avonden lang en langs twee parcoursen in de bovenstad ontdek je verschillende meeslepende en poëtische kunstwerken. Daarnaast heeft het festival nog een OFF-programma met diverse kleurrijke evenementen. Beeld @brightbrussels.

Lichtfestival in Belgie: Bright Brussels

De Grote Schijn; lichtfestival in Antwerpen – 27 oktober t/m 20 november 2022

De Grote Schijn is terug. De Grote Schijn opent in de herfst van 2022 opnieuw de poorten voor een zinnenprikkelende tocht door het donker. Een feeëriek verlicht pad leidt de weg, fluisterende bomen genieten met je mee. Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad. Beeld @degroteschijn

Lichtfestival Antwerpen: De Grote Schijn

Festival of Lights in Berlijn –  07-16 oktober 2022

Elk jaar in de herfst wordt Berlijn de stad van de lichtkunst. De lichtproducties op de wereldberoemde bezienswaardigheden, monumenten, gebouwen en pleinen van de Duitse hoofdstad maken het FESTIVAL OF LIGHTS tot een van de meest populaire lichtkunstfestivals ter wereld. Samen met nationale en internationale artiesten tovert het Festival of Lights Team Berlijn om tot één groot stralend podium – heel Berlijn licht op! Magische momenten in Berlijn.

Lichtfestival in Europa: Festival of Lights in Berlijn

Lilu Lichtfestival Luzern | 12-22 januari 2023

In tegenstelling tot de meeste lichtfestivals, vindt het Lichtfestival van Luzern niet in het najaar, maar in januari plaats.  In januari 2023 wordt Luzern weer een lichtgevende ontmoetingsplek! Op het 3e Lilu Light Festival Luzern presenteren kunstenaars van over de hele wereld de diverse en fascinerende facetten van licht. Ontdek creatieve lichtinstallaties tijdens een hartverwarmende winterwandeling en beleef een aantrekkelijk begeleidend programma voor alle zintuigen. Elf dagen lang worden pleinen, bezienswaardigheden en steegjes in de stad Luzern van 18 tot 22 uur artistiek verlicht.

Lichtfestival in Europa: Lichtfestival in Luzern

Nog meer lichtfestivals in Europa;

  • Llum BCN; het lichtfestival van Barcelona vindt plaats in November. Meer informatie over Llum BCN.
  • Lightopia; het lichtfestival in Londen, vindt plaats van 24 november tot 2 januari.

De leukste kunst- en cultuurtrips in Europa:

LICHTFESTIVALS IN EUROPA

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.