Møns Klint Camping Resort, een fijne camping op steenworp afstand van de krijtrotsen.

mons-klint-resort-kamperen-camper-denemarken

Møns Klint Camping was voor ons de eerste echte stop van onze roadtrip door Scandinavië met de camper. Een goed begin is het halve werk zeggen ze en dat is ook zo. Maar Møns Klint camping is ook een perfecte eindbestemming tijdens je vakantie naar Denemarken. Want wij hadden hier graag langer willen blijven.

Mooi verzorgde camping met aandacht voor de natuur

Toen ik in eerste instantie op de website kwam van het Møns Klint Resort, schrok de grootte van de camping mij een beetje af. Maar de ligging van de camping zo vlak naast de kliffen, deed ons besluiten de gok te wagen. Met een camper op vakantie, heb je niet altijd zin om deze dagelijks in te zetten voor korte tripjes en daar zoek je de campings op uit. We zagen direct dat in de omgeving en op de camping zelf er genoeg te doen was bij Møns Klint.

Door de indeling (meerdere terrassen en velden) van de Møns Klint camping merk je nauwelijks hoe groot de camping is. Overal veel groen, bloemen en bomen. Dit geeft je het idee op een kleine natuurcamping te zijn, met alle luxe en faciliteiten die een grotere camping vaak te bieden heeft. Zo staan er nergens hekken of afrastering om de camping heen, waardoor de camping direct overloopt in de natuur. Dit is bewust zo gedaan volgens de eigenaar, we zijn te gast in de natuur.

camping-mons-klint-krijtrotsen-denemarkencamping-mons-klint-krijtrotsen-denemarken

Je eigen campingplek kiezen

Bij Møns Klint camping doen ze niet aan nummering en je kiest daarnaast ook nog eens altijd je eigen plek. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur, dus laten ze de mensen zelf kiezen. Wij kozen voor de plek aan het water, pal naast de bloementuin. Het sanitair op de camping is super schoon en de camping biedt veel extra faciliteiten zoals; zwembad, keukens, midgetgolf, restaurant, supermarkt, broodservice en een bloemen- en kruidentuin.

møns-klint-denemarken-camping

Dark Sky Park

Møns Klint Resort is aangesloten bij de Dark Sky Association. Dat houdt in dat er zo goed als geen lichtverontreiniging is om een zo donker mogelijke lucht, en dus een mooie sterrenhemel te bewerkstelligen is. Ik zou zeggen neem je sterrenkijker mee en geniet van alles wat de lucht te bieden heeft.

Foto aangeleverd door Mons Klint Resort

De krijtrotsen van Møns Klint, Denemarken

De belangrijkste reden van je bezoek aan dit deel van Denemarken moeten natuurlijk de krijtrotsen zijn. Je leert er alles over in het druk bezochte Geocenter. Nog leuker is om zelf op onderzoek te gaan! Vanaf de camping loop je door de wei (met koeien) naar de kliffen. Bovenaan de rotsen heb je al een waanzinnig uitzicht. Maar je kan ook besluiten om de langste trap van Denemarken af te dalen en het een en ander van dichterbij te bekijken. Je kunt vlak langs de waterrand op zoek gaan naar fossielen of lekker zwemmen op een mooie dag.

Wij besloten langs de kliffen te gaan wandelen naar de volgende trap. Die trap bleek 3 kliffen verder. Met hoog water, moet je dan zwemmen of klimmen. Een flinke hike, waar we uiteindelijk 5 uur mee zoet zijn geweest. Maar wat een uitzicht en alles op loopafstand van de camping. Vraag de campingeigenaar Ole vooral naar tips, hij deelt graag zijn liefde voor dit eiland en gebied.

Benieuwd naar wat we nog meer deden tijdens onze 2 dagen in Møn?

krijtrotsen-mons-klint-denemarkencamping-mons-klint-krijtrotsen-denemarken

Een gemiddelde nacht op Møns Klint Resort tijdens het hoogseizoen kost je 58 euro, maar daar zit alles bij inbegrepen.

NOTE: Onze roadtrip vond plaats in de laatste 2 weken van augustus 2017, waar op sommige plekken het hoogseizoen al voorbij was.

camping-mons-klint-krijtrotsen-denemarken

Nog meer Scandinavië reis inspiratie:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.