De mooiste foto (Instagram) spots op Malta

Dahlet Qorrot Gozo

Toen ik afgelopen week richting Malta vertrok, had ik geen enkel beeld nog bij Malta. In de verste verte had ik niet kunnen vermoeden dat Malta zo afwisselend, charmant en vooral fotogeniek zou zijn. Ondanks dat we er maar 2,5 dag waren, verzamelde ik moeiteloos een blog vol met de mooiste Instagram-proof foto spots op Malta (en Gozo). Kijk je mee?!

De Instaproof steegjes van Valetta

Met de bekenden gekleurde houten balkonnetjes van Valetta. Tel daar wat mooie rode verlichting bij op en een plant hier of daar. De straten die naar zee leiden zijn extra mooi, met een beetje blauw aan het einde. De zijstraten zijn ook nog eens gevuld met authentieke winkeltjes met de mooiste façades. De straten van Valetta zijn meer dan fotogeniek en zitten vol Instagram spots.

De Instaproof staten van ValettaDe Instaproof straten van Valetta De Instaproof straten van Valetta

De prachtige bogen (met stunning uitzicht) vanuit de Barakka tuinen in Valetta

Bij gebrek aan een model, wachtte ik tot deze vogel zijn best even ging doen. Maar het uitzicht behoeft natuurlijk geen poppetje. Het uitzicht is de fotospot zelf. De Barakka tuinen zelf zijn ook prachtig trouwens om doorheen te wandelen. In de tuinen kan je een lift vinden, die je zo naar straat niveau van Valette brengt.

Uitzicht vanuit de Barakka tuinen in Valetta

De prachtige bogen (met stunning uitzicht) vanuit de Barakka tuinen in Valetta

Foto @nappyc

Instagram spot: Mdina (Malta)

Met een bevolking van 250 mensen staat de voormalige hoofdstad van Malta, Mdina, bekend als de Stille Stad. Een UNESCO-werelderfgoed, alles is op loopafstand in deze kleine stad. Als je er in mei bent, dan bloeit de Bougainvillea lustig voor de fotogenieke façades in Mdina.

Instagram spot Malta: MdinaInstagram spot Malta: Mdina

Instagram spot: Mdina (Malta)

Foto @nappyc

Cittadella Rabat Victoria Gozo

Nog zo’n prachtige plek met een uitzicht. Victoria is de hoofdstad van Gozo, dit is ook tevens de stad waar er net wat meer reuring te vinden is. Terrasjes, cafeetjes en leuke winkeltjes. Maar wat je van veraf al ziet, is waar het om draait; De Cittadella. Een plek met een enorme historie. Prachtig om doorheen te wandelen, te bezoeken, te genieten van het uitzicht en daarna lekker neer ploffen op het terras in Victoria.

Citadella Victoria Gozo

TIP: Een hoe is een must have op elke zonbestemming. De enige manier om je hoofd goed te beschermen tegen veel zon en staat ook nog eens leuk. De hoed van Eliane scoor je hier en die van Nappy hier.

Dahlet Qorrot Gozo

Dahlet Qorrot is een van de verborgen stranden van Gozo – zoveel rustiger dan veel van de gebruikelijke toeristische bestemmingen aan zee. Het is wat lastiger te bereiken. Het is een kiezelstrand met een klein stukje zand en er zijn vlakke plekken waar je kunt zitten of zonnebaden. Er zijn veel rotsen en grotten die schaduw geven in de zomer. Het zeewater is hier zo rustig, dus ideaal om te zwemmen en duiken. In de ochtend kom je er vooral vissers tegen.

Dahlet Qorrot Gozo

Foto @nappyc

Dahlet Qorrot Gozo

Foto @nappyc

Dahlet Qorrot Gozo

Blue Lagoon op Comino Eiland

Het derde eiland van Malta, Comino, is een klein, onbewoond eiland met prachtige natuurlijke schoonheidspunten, waaronder de Blue Lagoon – de meest populaire Instagram spot en attractie van Malta. Wij gingen erheen in een kajak, kleine 20 minuten vanaf Gozo.

Xwejni Salt Pans (Gozo)

Over heel Gozo zie je hoe belangrijk de zoutwinning is, alleemaal voor eigen gebruik overigens. Bij de Zwejni Salt Pans (aangelegd) zie je de “pans” prachtig vooor je uitstrekken, deze zoutvlaktes zijn de oudster zout pannen ter wereld en een must visit als je in Malta bent. Een bezoek aan de zoutvlaktes levert prachtige beelden op, je zou zelfs kunnen overwegen om je drone erbij te pakken.Xwejni Salt Pans op Gozo

Xwejni Salt Pans (Gozo)

Foto @nappyc

Tal Mixta Cave (Gozo)

Echt makkelijk is het niet om er te komen, rijden over lastige weggetjes en het laatste stuk nog even wandelen. Maar het is het uitzicht meer dan waard. Overigens moet je hier geen last hebben van hoogtevrees. De Tal Mixta-grot is een pittoreske grot hoog in de heuvels van Nadur, een klein dorp met ongeveer 4500 inwoners, wij verbleven in Nadur, een klein slaperig dorpje. Vanuit de grot kijk je zo op Ramla Bay, een heerlijk strand om te zwemmen op Gozo.

Tal Mixta Cave (Gozo)

Foto @nappyc

Tal Mixta Cave (Gozo)

De beste plek voor een sunset op Gozo; Dwerja Bay

Jammer voor ons dat het bewolkt was op het moment dat we richting Dwerja Bay reden in de vroege avond. Gelukkig maakte dat deze spot niet minder mooi. Niet voor niets zijn hier meerdere scenes van Game of Thrones opgenomen. Naast fotografen kunnen ook duikers hier hun hart ophalen, het schijnt de mooiste duikplek van Gozo (Malta) te zijn. Vooral van bovenaf kan je dat goed zien. Het Dwejra Bay-gebied is een geologische en ecologische haven, gelegen aan de westelijke oever van het eiland Gozo, een plek die geliefd is bij fotografen, duikers en natuur liefhebbers.

De beste plek voor een sunset op Gozo; Dwerja Bay

Foto @nappyc

De beste plek voor een sunset op Gozo; Dwerja Bay De beste plek voor een sunset op Gozo; Dwerja Bay De beste plek voor een sunset op Gozo; Dwerja Bay

Xlendi Bay (Gozo)

Xlendi is een charmant klein plaatsje aan de zuidkust van het eiland Gozo. De perfecte plek voor een lunch met uitzicht op de zee, een mooie baai met rotsen. Je kan via een trap zo de rotsen op en dan loop je zo de grotten in met water, dit was vroeger blijkbaar een privé bad voor de nonnen, omdat die niet met de andere mensen in zee mogen.

Xlendi Bay (Gozo) Xlendi Bay (Gozo)

NOTE: Alle foto’s van @Nappy zijn geschoten met een Nikon en een Canon. Ik fotografeer met de XT3 van Fujifilm.

Ontdek onze favoriete foto spots in Europa:

DE MOOISTE FOTO (INSTAGRAM) SPOTS OP MALTA

Nappy en ik waren naar Malta en Gozo op uitnodiging van Visit Malta. Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. 
Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld bij Bol.com, Cameranu, 
of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.