Musea in Hamburg: Hamburger Kunsthalle

museums-in-hamburg-hamburger-kunsthalle-modern-art

Je kunt niet met goed fatsoen een Europese stad bezoeken zonder een bezoek te brengen aan het museum. Als je dan in Hamburg bent dan is de Hamburger Kunsthalle het must-see museum. De Kunsthalle is verreweg het grootste en meest indrukwekkende museum in Hamburg.

Een bezoek aan de Hamburger Kunsthalle

Het gebouw van de Hamburger Kunsthalle zelf is al zo minstens zo indrukwekkend als de kunst collectie die het heeft. De entree is overweldigend en als je naar boven kijkt, word je getrakteerd op een prachtig plafond. Maar voor we ons volledig verliezen in de imposante architectuur van dit gebouw, laten we ons vooral concentreren op de kunst die er hangt!

museums-in-hamburg-hamburger-kunsthalle-modern-art-entrancemuseums-in-hamburg-hamburger-kunsthalle-modern-art-ceiling

Hedendaagse kunst in de Kunsthalle

De collectie moderne kunst in de Kunsthalle is enorm gevarieerd. Er zijn enkele interactieve werken, zoals deze hieronder..”Marching Man” van Bruce Nauman. De kleine dame was erg geïntrigeerd door dit kunstwerk. Zie jij waarom? Naast Nauman zijn er ook werken van Warhol, Jeff Wall, Cindy Sherman en Nan Goldin te zien.

museums-in-hamburg-hamburger-kunsthalle-modern-art-2

Kunst voor kinderen

Dat een museum bezoeken met kinderen leuk is, bewijst ook dit museum. Eén van mijn favoriete kunstenaars; Olafur Eliasson, heeft speciaal voor kinderen een ruimte gecreëerd in de Hamburger Kunsthalle die vol staat met ‘Zometools’. Je herinnert je waarschijnlijk dit speelgoed nog waarmee we allemaal als kind speelde. Het is een modulair speelgoed met stokjes en balletjes waarmee je constructies kan bouwen. De zaal staat vol met de ontwerpen van jong èn oud. En zoals je wellicht kunt voorstellen had ik moeite om mijn kind uit deze kamer te krijgen. Sterker nog, ik vond het zelf eigenlijk ook leuk om hier even te bouwen en spelen.

museums-in-hamburg-hamburger-kunsthalle-modern-art-kidsproof

NOTE: De entree voor kinderen in de Kunsthalle is gratis

Andere kunst collecties

Naast de hedendaagse kunst en de kinderruimte is er nog veel meer te zien. Ze hebben een goede collectie Oude Meesters waaronder een mooie Rembrandt, en ook een afdeling 19e-eeuwse kunst. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen, allemaal zeer de moeite waard. Wat er nu te zien is, kun je makkelijk hier vinden.

Andere musea om te bezoeken in Hamburg:

Tips voor een stedentrip naar Hamburg:

museum-in-hamburg

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.