Musea in Hamburg: Hamburger Kunsthalle

museums-in-hamburg-hamburger-kunsthalle-modern-art

Ik kan een stad niet verlaten zonder minstens één museum te bezoeken. En als je dan in Hamburg bent dan is de Hamburger Kunsthalle een must-see. Het is verreweg het grootste en meest indrukwekkendste gebouw vol kunst in Hamburg.

Een bezoek aan de Hamburger Kunsthalle

Het gebouw van de Hamburger Kunsthalle zelf is al zo minstens zo indrukwekkend als de kunst die het vertegenwoordigd. De entree is overweldigend en als je naar boven kijkt, wordt je getrakteerd op een prachtig plafond. Maar voor we ons volledig verliezen in de imposante architectuur van dit gebouw, laten we ons concentreren op de collecties.

museums-in-hamburg-hamburger-kunsthalle-modern-art-entrancemuseums-in-hamburg-hamburger-kunsthalle-modern-art-ceiling

Hedendaagse kunst in de Kunsthalle

De collectie moderne kunst is in de Kunsthalle is enorm gevarieerd. Er zijn enkele interactieve werken, zoals deze hieronder..”Marching Man” van Bruce Nauman. De kleine dame was erg geïntrigeerd door dit kunstwerk. Zie jij waarom? Ik denk dat we tijdens on bezoek maar een fractie van het hele museum hebben gezien, dus we zullen er nog eens moeten terugkomen.

museums-in-hamburg-hamburger-kunsthalle-modern-art-2

Voor de kinderen

Dat een museum bezoeken met kinderen leuk is, bewijst ook dit museum. Eén van mijn favoriete kunstenaars; Olafur Eliasson, heeft speciaal voor kinderen een ruimte gecreëerd in de Hamburger Kunsthalle. Je herinnert je waarschijnlijk dit speelgoed nog waarmee we allemaal als kind speelde. De zaal staat vol met de ontwerpen van jong èn oud. En zoals je wellicht kunt voorstellen, had ik moeite om mijn kind uit deze kamer te krijgen. En ik zou liegen als ik het je vertelde, ik vond het ook niet leuk.

museums-in-hamburg-hamburger-kunsthalle-modern-art-kidsproof

NOTE: De entree voor kinderen is gratis

Andere musea om te bezoeken in Hamburg:

  • Deichtorhalle: One of the largest contemporary art and photography exhibitions in Europe.
  • Museum für Kunst and Gewerbe
  • Internationales Maritimes Museum Hamburg
  • Museum für Völkerkunde

Nog meer tips voor een stedentrip naar Hamburg:

museum-in-hamburg

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.