Weekendje weg bij Nutchel Cabins; een tiny house in België midden in de natuur.

nutchel_cabins

Midden in de bossen omgeven door de natuur in België vind je Nutchel Cabins. De perfecte bestemming voor een weekendje of week in een houten vakantiehuisje.

Verblijven bij Nutchel Cabins in Warredal

De charmante huisjes van Nutchel Cabins liggen op het park van Warredal. Je hebt daar de keuze uit tiny houses en boomhutten. Ondanks dat het een ruim opgezet vakantiepark midden in de natuur is, ben je wel omringd door andere buren. Goed om je daar bewust van te zijn. Back to basic op een comfortabele manier in deze cozy cabins net over de grens met België.

nutchel-cabins

UPDATE: In 2020 opende Nutchel Cabins ook een vestiging met nog meer Tiny Houses in de Belgische Ardennen. Zelfde concept alleen een andere locatie. Met toffe uitstapjes te bedenken op de grens van Luxemburg en België, een compleet andere omgeving, maar net zulke mooie en luxe cabins.

nutchel-cabins-ardennen-belgie

Nutchel Cabins Ardennen, foto @storiesbydeepa

nutchel_cabins-familie

Nutchel Cabins Belgisch Limburg foto @elianeroest

Back to basic met Nutchel Cabins

Kunnen we dat nog wel? Back to basic, als je net als wij, niet vies van kamperen zijn, dan kan je dat natuurlijk wel. Nutchel heeft geen lampen, maar wel olielampen en een led lamp en sfeerlichtjes buiten het huisje. Nutchel heeft maar 1 stopcontact en geen WIFI. En alleen in de badkamer onder de douche is er warm water. Het huisje wordt verwarmd met een te leuke houtkachel. Dat idee alleen al, zorgt ervoor dat ik terug wil komen in de herfst! Het idee is dan ook dat je vooral outdoor bent in plaats van indoor.

De Cosy Cabins zijn net als tiny houses; gezellige huisjes die helemaal opgaan in de natuur, zonder te moeten inleveren op comfort.

Inrichting met oog voor detail

Bij binnenkomst ademt alles natuur, hout en outdoor. Dingen die ons opvallen, is dat er niets van plastic is, zelfs de afwasborstel is van hout. Kleurige kruiken op een rij, dikke kussens, simpele tafels en dan de keuken als kers op de taart. Mooie emaillen bekers hangen op een rij, fijne borden erboven en goed bestek. Een Instagramwaardig plaatje zo bij elkaar, al zeg ik het zelf.

instagramwaardig-interieur

En deze emaille mokken voor je koffie op vakantie zijn een must have voor de roadtrippers onder ons!

nutchel_cabins-familie

In de ochtend je ontbijtje ophalen in de Cosy Tipi

nutchel_cabins-familie

In juni staat rondom je Tiny House alles prachtig in bloei. Omringd door veldbloemen.

nutchel_cabins-familie

Even rustig wakker worden met dit uitzicht bij Nutchel Cabins

Slapen en douchen

Ik heb mij dus altijd afgevraagd, hoe en waar mensen slapen en douchen in zo’n tiny house. Die Nutchel Cabins zijn praktisch en handig ingericht, dat je er met 5 personen in kan. De bedden zijn boven elkaar gepositioneerd, zonder dat je een claustrofobisch gevoel krijgt. Wel zo fijn! Twee tweepersoonsbedden boven elkaar en daarboven nog een 1-persoonsbed.

slaapkamer-nutchel-cabins

De twee tweepersoonsbedden en het trapje naar het 5e bed.

badkamer-nutchel-cabins

Rechts van de slaapkamer, kan je de badkamer vinden.

NOTE: Ieder huisje is weer anders ingericht, wij hadden de Tree Trunk, met een dakterras waar wij dus aten, overdekt, dus je kan er ook bij regen ook nog eten denk ik. Ken je trouwens deze leuke boomhutten in Europa al?

overdekt-dakterras-nutchel-cabins

Wat is er te doen op Warredal?

  • Er is een kinderboerderij voor de kleintjes met konijnen, kippen, pony’s en geiten.
  • Zwemvijvers: Er zijn twee strandjes met een zwemvijver, 1 kan je bij de cosy tipi vinden, de ander is bij huisje 29 helemaal aan de andere kant van het terrein. Ik vond beide zelf niet zwem waardig, maar de tieners lieten zich niet weerhouden en hebben in beide zwemvijvers een duik genomen. Waar ik wel zou willen zwemmen, maar niet open was toen wij er water, zie hieronder, bij wat je kunt doen in de omgeving!

Is Nutchel Cabins ook leuk met tieners? Ja. Er is genoeg te doen in de omgeving, huur fietsen, ga zwemmen of winkelen. Leuk voor alle leeftijden!

zwemvijver-nutchel-cabins

  • Adventurepark; er is een fantastisch klimpark op het terrein zelf. Via de receptie kan je voor zo’n 14 euro je 2,5 uur vermaken, inclusief ziplinen over het terrein heen. Groot succes om te kijken voor mij, en te ervaren voor de twee 10-jarigen die ik bij mij had. Ik zag overigens heel veel kleinere kindjes en volwassenen ook meedoen.

adventure-park-nutchel

  • Speeltuin: er zijn meerdere speeltuintjes op het terrein, met name voor de kleintjes.
  • Spelletjes: in de cosy tipi liggen spelletjes die je kan lenen.
  • Fietsen; via de receptie kan je eventueel fietsen huren.

Wat is er te doen in de omgeving van Nutchel Cabins (Maaseik)

Ben je nou van plan langer dan een weekend te verblijven, en dat kan ik mij heel goed voorstellen. Aarzel dan niet, want er is meer dan genoeg te doen in de omgeving. Ben je er slechts een weekend, dan kan je je ook prima vermaken op het terrein zelf, al helemaal met kleine kinderen, zie hierboven.

  • Connecterra; prachtig wandelgebied aangelegd op een voormalig mijnterrein. De heuvels zijn in principe gewoon het afval. Er zijn drie verschillende wandelingen te doen qua afstanden. Bij de entree is er ook nog een leuk restaurantje, picknickplaats en grote speeltuin. Entree is 3 euro, dat is voor het onderhoud van het terrein.

connecterra-hoge-kempen

  • Maasmechelen; een outlet shopping mall.
  • Genk; leuke stad in de buurt, met een paar mooie routes om te fietsen ook.
  • Wouterbron; een ecologisch buiten zwembad vlakbij Nutchel. Ideaal om je zomerse dagen door te brengen.

wouterbron-ekologisch-buitenbad

nutchel-cabins

laarshouder-nutchel-cabins

Onze tips voor Zuid-Limburg

Weekendje Nutchel Cabins

Wij waren hier op uitnodiging van Nutchel Cabins.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.