Op vakantie naar Bretagne, deze plekken wil je niet missen!

where-to-go-in-bretagne-travel-instagramblogger

Bretagne maakt iets in de mensen los, maar waar het nou precies in zit? Misschien zijn het de grijsblauwe luchten, nooit te warm of toch de prchtige omgeving. Ik kan hier jaar in jaar uit heen gaan, de hoogste tijd voor een paar van mijn favoriete plekken in Bretagne!

Cancale

Cancale is een plek die je niet mag missen als je op vakantie gaat naar Bretagne. En Cancale is al helemaal de place to be als je van vis en schaaldieren houdt. Verser gaat het niet worden, want die oesters, die zoek je gewoon zelf in de zee. De stranden zijn niet al te druk en er is genoeg te ontdekken in de omgeving van Cancale.

where-to-go-in-bretagne-cancale-oysters

Een bezoek aan St MALO

St Malo, ik heb hier zulke prachtige herinneringen aan. St Malo is een prachtig oude vestingstad met de originele muren er nog omheen. Het strand heeft een prachtig natuur zwembad, dus als je de stad gaat bezoeken, vergeet dan niet je zwemkleding mee te nemen. Nu kan je in Frankrijk vrijwel overal lekker lunchen, maar als je in St Malo bent, raad ik je aan om te gaan lunchen bij Cargo Culte!

where-to-go-in-bretagne-st-malo

Lunchen bij Cargo Culte

Vanaf de buitenkant ziet Cargo Culte eruit als een brocante, en dat is het hoek. Maar naast dat het een heerlijk winkeltje is, kan je er ook lekker lunchen of gewoon iets drinken. Ze hebben fantastisch lekkere smoothies, het lunchmenu is typisch Frans, goede salades en nog betere quiches. En geloof mij, je zit hier tussen de locals en niet de toeristen!

where-to-go-in-bretagne-st-malo-cargo-culte-cafe-brocante-front where-to-go-in-bretagne-st-malo-cargo-culte-cafe-brocante-INTERIOR

Cargo Culte | 1, Rue Broussais |  St MALO

Winkelen, eten en genieten in Dinard

Nostalgische ver gezichten in Dinard, het lijkt wel een ansichtkaart. Naast staren in de verte kan je voor nog veel meer terecht in Dinard. Lees maar mee!

where-to-go-in-bretagne-dinard-beach

La P’Tite Fabrique (helaas gesloten)

where-to-go-in-bretagne-dinard-ptite-fabrique-frontwhere-to-go-in-bretagne-dinard-ptite-fabrique

De straat van Rue du Maréchal Leclerc loopt vanaf het strand zo het stadje in en is zoals te verwachten is gevuld met heerlijke winkels voor strand souvenirs. Gezien hangen op het strand hongerig maakt, stel ik voor deze winkels te laten en verder de straat in te wandelen richting nummer 28. Hier vind je  La P’tite Fabrique. Een te leuke plek om te lunchen, brunchen of gewoon een goede kop thee/koffie te drinken. We hadden een zalige salade met garanalen, avocado en appel, maar het menu bood nog veel meer. Er is een kinderhoekje in dit restaurant, dus ook de kleintjes vermaken zich prima.

where-to-go-in-bretagne-dinard-ptite-fabrique-saladewhere-to-go-in-bretagne-dinard-ptite-fabrique-planque

La P’tite Fabrique | 28 Rue du Maréchal | Dinard

Schoentjes kopen bij Bensimon

Wie is er niet groot geworden met de gympen van Bensimon? Een boel Hollanders ben ik bang. Als je er net zo stylisch uit wilt zien als de Fransen, dan zal je toch even richting Bensimon moeten gaan voor een paar tennisschoenen. Verder kan je de complete kleding en interieur collectie van Bensimon scoren, de moeite van een bezoekje waard!

where-to-go-bretagne-bensimon-dinard

Bensimon | 8 Rue du Maréchal | Dinard

Een streepje voor bij Armor Lux

Wil je jezelf een Bretonse look aanmeten? Dan mag een streepshirt niet ontbreken. Net buiten Dinard vind je een winkel van Armor Lux. Daar waar de oroginele Bretonse streep shirts vandaan komen.

Armor Lux | 17, Rue de La Ville | Dinard – La Richardais

Lokale producten in Bretagne!

Tot slot, deze producten mag je niet missen in Bretagne.

  • Lait Ribot, de witte fles met de gouden dop. Een te lekkere variant op onze karnemelk!
  • Alles met Caramel Beur Sallee
  • Sla ook maar meteen wat zout in (en gezouten boter)

vakamtie-bretagne

Nog meer vakantie in Frankrijk tips:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

1 comment

  1. Anna schreef:

    O wat klinkt dit heerlijk! Maar gaan we dan slapen? Tips?

Comments are closed.