Tips voor een vakantie naar Cornwall en Devon in Zuidwest-Engeland.

vakantie-cornwall-devon-met-kinderen

Een vakantie in Zuidwest Engeland is ruig en de ultieme bestemming voor een outdoor vakantie. Een mooie rondreis langs beroemde plekken zoals Cornwall en Devon.

ReizenReizen

De ultieme surf vakantie in Cornwall en Devon, UK

Voor de meeste mensen is een zomervakantie in Engeland niet het eerste waar ze aan denken. Het weer is niet altijd te voorspellen en kans op een regenbuitje is groot. Zelf vierde ik al vanaf mijn 3e jaar met mijn familie de zomer in Zuidwest Engeland en koester hier bijzondere herinneringen aan. Deze zomer vertrok ik met mijn eigen gezin, man en twee jongens van 6 en 8 voor het eerst weer sinds lange tijd op vakantie richting Cornwall en Devon.

Op vakantie richting Cornwall en Devon

Reizen naar Zuidwest Engeland?

Wij houden ervan om de reis onderdeel van de vakantie te laten zijn. Een soort van slow traveling zeg maar, geen gehaast of midden in de nacht aan een lange reis beginnen. Onze keus voor de reis naar Engeland is dan ook om in Calais (FR) de ferry te pakken die je naar Dover (UK) brengt. Wij hebben geboekt bij P&O Ferries en 175,- betaald voor een retour.

TIP: Wij boeken altijd een flex ticket, op deze manier kun je zonder kosten ook een boot eerder of later pakken of als de plannen wijzigen een afvaart op een andere dag nemen. Op de boot kunnen de kinderen lekker rondkijken en een kleine 2 uur later rijd je boot af in Dover.

De afstand van Dover naar Cornwall is dan nog zo’n 500 kilometer. Je hebt een uurtje tijdwinst door het tijdsverschil, maar rijden door Engeland gaat vaak wel wat langzaam. We rijden dan nog een paar uur om vervolgens te overnachten in een budget maar altijd goed hotel van de Premier Inn.

Kudhva, back to basic in de Cornish wildernis

Kudhva, uniek natuurhuisje, Zuid EngelandKudhva, Zuidwest-Engeland, unieke overnachting

Overnachten bij Kudhva aan de Noordkust van Cornwall

Onze eerste week verbleven we bij Kudhva (schuilplaats in Cornish) vlak bij het kleine stadje Tintagel aan de noordkust van Cornwall. De keuze om hier naar toe te gaan was voor ons easy. Weg van de gebaande paden, op het ruwe terrein van Kudvha voelden wij ons als een vis in het water. Het is off-grid en echt back to basic. Hier heb je echt de mogelijkheid om tot rust te komen en te genieten van het mooie landschap.

Slapen in cabins op palen

Op het terrein staan vier kleine cabins hoog op houten palen waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Ook zijn er een aantal hangtenten gespannen tussen bomen. Wij verbleven in de Danish Cabin. Een houten hut in een dalletje in het bos, omgeven door groen waar je ook kijkt.

Het is super basic, geen stromend water en geen eigen douche. Op het terrein staat een grote houten schuur waar je kunt koken en eten. Hier zijn ook de gezamenlijke douches en toiletten. De eigenaresse Louise brengt je graag met haar pickup truck zo dichtbij mogelijk naar de Cabin met een jerrycan drinkwater, campinggas-stelletje en de rest van je persoonlijke spullen.

Overnachtingstips in de buurt van Cornwall:

Kudhva unieke accommodatie in Zuidwest Engeland

NOTE: Kudhva moet je vooral zien als een ervaring. De eenvoud ga je waarderen wanneer je er eenmaal aan overgeeft en dan zie je alleen nog maar hoe mooi het er is.

vakantie-cornwall-devon-met-kinderenkudhva-schuilplaats-zuid-engelandovernachten-zuid-west-engeland-kinderen

Wat kost een verblijf bij Kudva?

Met 2 personen kun je verblijven in een Kudhva (de kleine cabins hoog op houten palen) voor 135 euro per nacht. De Danish Cabin geschikt voor 6 personen kost 330,- per nacht.

zuid-engeland-cornwall-devon

Trebarwith beach; Surfers Paradise in Zuidwest Engeland

Trebarwith beach is een fantastisch mooi strand in Zuidwest Engeland. Je moet soms wel even geduld hebben want bij vloed blijft er weinig strand over en zoekt iedereen een plekje op de rotsen. Het is een erg gewild strand, een waar Surfers Paradise! De zee kan ruw en onvoorspelbaar zijn. Maar er zijn altijd lifeguards aanwezig.

Trebarwith beach; Surfers Paradise in Zuidwest Engeland

Tips om te doen bij Trebarwith Beach:

Ben je meer een rustzoeker dan kun je naar Bossiney Cove, tussen Tintagel en Boscastle. Je parkeert je auto voor één engelse pond op een weiland van een boer en loopt zo tussen de koeien een paadje af wat leidt naar een klein strandje. Het water is werkelijk azuurblauw en glashelder. Hier zijn geen lifeguards aanwezig.

Tips om te doen bij Trebarwith BeachTips om te doen bij Trebarwith Beach

Nog meer Engeland inspiratie; Rondreis door tropisch Engeland

The Brake, eenvoudige vakantiehuisjes en fikkie stoken Devon

Vol met mooie herinneringen verlieten we het ruwe landschap van Cornwall naar het wat lieflijker Devon. Voor de vierde keer verbleven we op een plek genaamd The Brake. Deze plek nabij Dartmouth wordt gerund door Nick en Dolly. Zij verhuren twee vakantiehuisjes en geven daarnaast diverse workshops. Deze huisjes zijn iets luxer dan ons eerste verblijf maar zijn ook bestemd voor mensen die houden van eenvoud, buitenleven en een vuurtje stoken in de houtbrander. Een televisie of Wifi tref je hier niet aan.

The Brake, eenvoudige vakantiehuisjes en fikkie stoken in DevonThe Brake, eenvoudige vakantiehuisjes en fikkie stoken Devon

Wel wordt er elke week een gezellige pizza-avond georganiseerd in the Bakery op hun eigen terrein. Hier maak je zelf de lekkerste steenoven pizza’s met de eigenaren en de andere gasten.

Wat kost het? Een huisje is te boeken op Canopy and Stars. Een overnachting kost 120,- per nacht.

kleinschalig-vakantiehuisje-devon-the-brake

Bezoek aan Devon

Devon is een ideale bestemming in Zuidwest Engeland. Je hebt er stranden in de buurt, je kunt het nationaal park Dartmoor bezoeken waar onder andere wilde paarden rondlopen of je kunt één van de typische engelse plaatsen als Dartmouth of Totnes bezoeken.

wilde-paarden-omgeving-devon

Wandelen naar de Vuurtoren Start Point

Wij houden ervan om een hele dag op uit te zijn. Een wandeling naar de vuurtoren Start Point wat op het meest zuidelijk puntje van Devon ligt kun je mooi vervolgen langs een ruig kustpad wat uiteindelijk leidt naar een rustig strandje. Met een beetje geluk spot je onderweg zeehonden, maar de route alleen al maakt het meer dan waard. Hetzelfde geld voor Berry Head nabij Brixham. Deze kustlandtong staat garant voor spectaculaire uitzichten en goede locatie om dolfijnen en walvissen te spotten.

Vuurtoren Start Point, zuidelijkste puntje van Devon

Mijn beste tip zou zijn om vooral de locals te vragen naar de mooiste plekjes. Engelse mensen maken graag een praatje en de volgende dag sta je ineens op een afgelegen strandje of een lokaal boeren festival.

Mijn naam is Miranda Koopman. Ik ben (interieur)fotograaf en run samen met mijn man Studio CAPAZ in Utrecht. Naast mijn professionele fotografie werk wat je kunt vinden op mirandakoopman.photography documenteer ik alles wat mij inspireert op boys.stone.water. Hier vind je o.a. ook alle visuele reisverslagen die wij als familie maken.

Inspiratie voor een vakantie naar Engeland

Surfvakantie met de familie -> Cornwall & Devon Zuid West Engeland. Vakantie met de familie -> Cornwall & Devon Zuid West Engeland.

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.