Het kleurrijke Pantone Hotel in Brussel

pantone-hotel-citytrip-brussel-

De grootste uitdaging voor het plannen van een citytrip ergens naar toe, is altijd het vinden van een fijn hotel om te overnachten. Een nog grotere uitdaging is om er 1 te vinden die ook nog eens geschikt is voor kinderen. En zo kwam ik terecht bij het Pantone Hotel in Brussel, een kleurrijk en kindvriendelijk hotel in het centrum van Brussel!

pantone-hotel-citytrip-brussel-lobby2

Een regenboog aan kleuren bij het Pantone Hotel in Brussel

Het Pantone Hotel is als wakker worden in een gesmolten poel van regenboog. De kleuren spatten je om de oren tot aan het toiletpapier toe. Iedere etage heeft een eigen kleur en dit zie je in de lift al erg duidelijk aan de stippen die langzaam van kleur veranderen naarmate je hoger komt. Aan de buitenkant zie je dit ook. Wij sliepen op de 6e etage en dat is de rode etage. We moesten even wennen aan het feit dat het licht op de gang ook in die kleurstelling is, alhoewel de mini dit fantastisch vond.

pantone-hotel-citytrip-brussel-bed

Iedere etage een andere kleur

De kamers zijn eenvoudig en niet extreem in het kleurgebruik. Een kunstwerk en een deken geven de kleur van de etage aan. De badkamer is erg fris en in ons geval (familiekamer) voorzien van een bad en een extra bed. Verder geen toeters en bellen, maar die heb je eigenlijk ook niet nodig tijdens een citytrip.

pantone-hotel-citytrip-brussel-lobby

Familieproof en lekker ontbijt

Het ontbijt werd ’s ochtend geserveerd in de kleurige lobby. De placemats wederom uitgevoerd in diverse pantone kleuren en het buffet voorzien van alles waar je ’s ochtend maar zin in kan hebben. Op de laatste dag ben ik nog even de brandtrap opgeklommen om wat foto’s te maken van het uitzicht. Pantone Hotel ligt in de mooie wijk St Gilles, op loopafstand van Ixelles de upcoming wijk vol hippe winkels en leuke eettentjes, waar ik hier al meer over schreef.

pantone-hotel-citytrip-brussel-uitzicht

Praktisch: In Brussel is het betaald parkeren, op nog geen 5 minuten lopen van het Pantone Hotel, heb je meerdere parkeergarages waar je voor een dag nog geen 15 euro betaald. Op zondag is het gratis parkeren en kan je makkelijk voor de deur staan. Het Pantone Hotel is gevestigd aan het  Place Loix 1 in Brussel.

pantone-hotel-citytrip-brussel;-brussels-beer-project

Leuk: Bij de receptie kan je lokale biertjes en drankjes bestellen. Zo ontdekten wij daar de wederom kleurige biertjes van het Brussels Beer Project, waarbij lokale brouwers samenwerkingen aangaan. Super lekkere biertjes om na een lange dag wandelen nog even van te genieten voor het naar bed gaan.

Inspiratie voor een citytrip naar Brussel:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.