De perfecte hotspots in Dublin

dublin-hotspots-citytrip

Ik wil Ierland al naar Ierland sinds ik verliefd werd op Jeffrey Dean Morgan’s muzikale Ierse charme in Ps. I love you. Dublin wordt daarin beschreven als de perfecte stad. We gingen in Dublin van de gebaande paden, dompelden ons onder in de cultuur van de stad en werden op slag verliefd. Dit zijn mijn perfecte hotspots in Dublin.

Een bezoek aan de Guinness factory in Dublin

Onze eerste stop in Dublin is een must voor alle bierliefhebbers. Aanvankelijk haalde ik mijn neus op bij het idee om zoiets donkers en mysterieus te drinken, maar toen ik de karamel en zachte ondertonen leerde kennen, was ik verkocht. Met één van de beste uitzichten over Dublin vanuit hun Gravity-bar (met gratis pint), is een bezoek aan de Guinness-fabriek (ondanks de forse toegangsprijs van € 20) elke cent waard.

TIP: Boek je Tiqets voor de Guiness Factory in Dublin hier.

dublin-hotspots-guiness-factory

WOWBURGER in Dublin

Hun verborgen locaties (rooftop en kelder) geven je het gevoel dat je deel uitmaakt van een exclusieve club die van hamburgers houdt. Interieur als een American diner minus de kaas en op dhet menu, wat alleen kan worden omschreven als ‘de beste burger die ik ooit heb gehad’. Toppings zijn gratis, de knoflookfrietjes zijn “to die for” en ik zal nog jaren van deze cheeseburgers dromen.

WOWBURGER in Dublin

Hotspots in Dublin: Cassidy’s

Op het eerste gezicht vraag je je af of je hier ooit levend zult vertrekken, maar met mijn favoriete cider op voorraad, een soundtrack van Fleetwood Mac, bordspellen in overvloed en kamers vol retro gebloemde banken, werd deze plek al snel onze favoriete ontmoetingsplaats.

Kaarsen verlichten de ruimtes in donkere/kelderstijl en bezoekers worden uitgenodigd om hun stempel te drukken (op alles) met een gratis slijpsel. Je vindt de mijne aan de binnenkant van de lampenkap naast het portret van wicket the ewok (uiteraard).

Hotspots in Dublin: Cassidy's 

Howth, net buiten Dublin

De perfecte city escape op slechts 30 minuten met de trein van Dublin. Het weer was niet geweldig, maar het gaf ons een goed excuus om toevlucht te zoeken in een lokale pub en ons te herpakken, voordat we een kleine wandeling over de kliffen naar de Summit Inn maakten. Het uitzicht over de heldergroene Ierse zee was adembenemend met de contrasterende flora en de frisse zeebries waardoor het een droom voor natuurliefhebbers was.

TIP: Zorg ervoor dat je minstens een dag reserveert om dit schilderachtige stadje en verschillende klifwandelingen te verkennen. Howth was ruige kustperfectie!

dublin-hotspots-roadtrip-to-howth

Hotspots in Dublin: De Temple Bar

Deze wijk is een toeristisch paradijs, maar de moeite waard om even rond te dwalen om te genieten van de gekkere kant van Dublin, de livemuziek (Ps. I Love You-stijl), straatkunst en eten van over de hele wereld. Liefhebbers van #doorsofdublin zullen hier een fantastische dag hebben!

Hotspots in Dublin: De Temple Bar

Hotspot in Dublin: The Bank on College Green

Dublin houdt van vermomde oude gebouwen. Ooit een prachtige oude bank en nu de thuisbasis van de beste (naar mijn mening) knallers en puree in Dublin. We hadden het geluk om een ​​privé-eetzaal te bemachtigen die ooit een chique bankierskantoor was en met de beste pub op het menu in een prachtige koninklijke omgeving, dit wordt een lunch om nooit te vergeten!

Hotspot in Dublin: The Bank on College Green

National Botanic Gardens – Glasnevin

We brachten zonnige zondagmiddag door in de Botanisch tuiner van Dublin. Plan je bezoek aan deze hotspot in Dublin vooral als de zon schijnt. Op deze manier haal je  meeste uit de prachtige kassen in al hun architectonische glorie. Extra fijn: gratis toegang en  een veld met narcissen (in het voorjaar) en zelfs een Australische flora-sectie maakten dit een van de hoogtepunten van onze stedentrip naar Dublin!
National Botanic Gardens - Glasnevin

Leuk om te doen in Dublin:

Onze tips voor een overnachting in Dublin:

Nog meer Dublin tips: check de website van Visit Dublin

De leukste stedentrips in Europa:

De perfecte hotspots in Dublin

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.