Winkelen in Parijs, de leukste adresjes

Winkelen in Parijs bij Merci

Het is altijd een goed idee om even op stedentrip naar Parijs te gaan, winkelen, eten en nog meer winkelen. In iedere straat de mooiste winkels, heerlijke cafés en fijne Franse restaurants. Vandaag delen we onze favoriete winkels.

Wist je dat een dagje op en neer met de trein naar Parijs al de moeite waard is voor flink wat winkelplezier? Natuurlijk is het nog leuker om er een overnachting aan vast te plakken of een lekker lang weekend richting de lichtjesstad. Maar als je weet waar je moet zijn, is een dagje winkelen in Parijs al heerlijk. Neem de vroegste trein, ontbijt onderweg en kom uitgerust aan in de ultieme winkelstad van Europa.

De leukste tips voor Parijs met tieners

Een dagje Winkelen in Parijs

Design, kleding en lunch bij Merci Paris

Merci Paris is een bekende concept store in Le Marais waar je ook goed kunt lunchen. Bij Merci kun je terecht voor meubels, kleding, design en een boel hebbedingen. Ze hebben een prachtig “Used Book Café” waar je even rustig een kopje koffie kunt drinken. De opbrengsten gaan deels naar het goede doel, een betere reden om wat extra te shoppen kun je niet hebben.

Adres: 111, Boulevard Beaumarchais (Marais)

Winkelen in Parijs bij Merci

De leukste tips om te winkelen in Parijs:

Winkelen voor de kinderen bij Bonton

Heb je kinderen? Dan op naar Bonton, een prachtig mini-warenhuis gevuld van top tot teen met kleding, accessoires, meubels, speelgoed en alles wat een kind maar kan wensen.  Bonton telt maar liefst 3 verdiepingen en licht aan een prachtige Boulevard in Parijs. Adres: 5, Boulevard des filles du Cavalaire (Marais)

bonton-kinderwinkel-paris-etalage

Winkelen voor de kinderen in Parijs

De sieraden van Claire Naa Paris

De spontane ontdekkingen zijn eigenlijk altijd het leukst. Ik werd letterlijk echt naar binnen getrokken door de etalage van Claire Naa. Een kleine boutique die 3 verschillende merken vertegenwoordigd op het gebied van sieraden. De meest opvallende was misschien wel het merk wat gebruik maakt van braille. Mooie simpele hangers waarbij je initiaal in braille was uitgevoerd. Maar ook de origamisieradenlijn waarbij alles eruit ziet zoals origami. Adres: 45, Rue du Turenne (Marais)

claire-naa-paris-jewellery-interieur claire-naa-paris-jewellery-origami claire-naa-paris-jewellery claire-naa-paris-jewellery1 claire-naa-paris-jewellery2

NOTE: Eigenlijk heb je helemaal geen tips nodig voor Parijs, gewoon wandelen in welk seizoen dan ook levert al de mooiste plaatjes op.

Waar in Parijs kan je lekker eten?

  • Hotel du Nord, voor heerlijk Frans bistro eten.
  • Le Richer, je kan hier niet reserveren dus zorg dat je er meteen om 19.00 uur bent. Waanzinnig lekker eten!

bankjes-hersft-parijsplacevosges-ribbedhat-parijsstreetart-parijs-mannetje

Tips om te overnachten in Parijs

Overnachten in Parijs

Nog meer reisblogs over Frankrijk:

Shoppen in Parijs

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.