De leukste steden om te gaan winkelen in Europa

Winkelen in Brugge

Winkelen! Eindeloos struinen door winkeltjes, nieuwe merken ontdekken, lokaal shoppen, ik doe niets liever dan dat in steden waar ik niet zo vaak kom. Daarom heb ik onze favorieten steden om te winkelen op een rij gezet, ideaal voor je volgende stedentrip in Europa!

Vrijwel al deze steden zijn goed te bereiken per trein:

Winkelen in Gent

Niet voor niets al jaren ons meest gelezen blog op de site. Gent is de ultieme stad om te winkelen. Of je nu houdt van shoppen voor je interieur voor jezelf of je kind, Gent heeft een fijne variatie aan de leukste winkels. Lees ons blog vol winkeltips voor Gent.

winkelen-patershol-gent

Winkelen in Hanzestad Zutphen

Toen ik vorig jaar een dagje in Zutphen was, wist ik dat ik nog eens terug moest komen voor de vele winkels. En nu kwam het er eindelijk van. De sfeerverlichting voor december was al aan en dat leverde mooie beelden op. Uiteraard zocht ik de leukste winkels in deze Nederlandse Hanzestad even bij elkaar, want winkelen in Hanzestad Zutphen is een must en als ik dan een tip mag geven. Doe je december inkopen in Zutphen, dan ondersteun je ook nog eens de lokale economie en de kleine ondernemers. Winkelen in Zutphen.

kinderkleding-winkelen-zutphen-su-jill

Shoppen voor de kids in Antwerpen

Hoe leuk ik het ook vind om voor mijzelf te winkelen, nog leuker vind ik het om te gaan winkelen met en voor mijn dochter. Lees hier onze favoriete kinderwinkels in Antwerpen, maar het spreekt voor zich dat Antwerpen ook op ander gebied genoeg winkels heeft, zoals bijvoorbeeld in de Kloosterstraat. 

Meer dan 100 duurzame merken bij Play in de Kloosterstraat Antwerpen

Onze favoriete shop adresjes in Montmartre (Parijs)

What’s not to love about Paris. Parijs is shopping walhalla van Europa. Ik ga het liefst winkeln in Montmartre, de wijk biedt genoeg variatie tussen vintage, kleine boutiekjes en ketens. Lees hier onze tips voor Montmartre.

Onze favoriete shop adresjes in Montmartre (Parijs) Onze favoriete shop adresjes in Montmartre (Parijs) Onze favoriete shop adresjes in Montmartre (Parijs)

Winkelen in Kopenhagen

Alweer een paar jaar geleden kwamen met SPRS.me terecht in Kopenhagen. Daar ontdekten we de leuke wijk Norrebro. Zou er graag nog eens wat uitgebreider rondwandelen en winkelen.

ijs eten bij Sicilianskis kopenhagen

Wat is jullie favoriete stad in Europa om te winkelen?

Design winkelen in Rotterdam

Of het toeval is of niet, een boel designers hebben zich gevestigd in Rotterdam. In dit blog deel ik mijn favoriete ontwerpers uit Rotterdam. De beste straten om te winkelen in Rotterdam zijn de: Hoogstraat (voorbij Binnenrotte),  Mariniersweg & Goudsesingel, Witte de Withstraat en Nieuwe Binnenweg. Uniek overnachten in Rotterdam doe je in een wikkelboat of in dit hotel bijvoorbeeld.

hoogstraat-rotterdam-charlotte-wooning

Winkelen en wandelen in Utrecht

Utrecht heeft een heerlijke binnenstad om door te wandelen. Door het wandelen ontdekte ik de laatste keer ook deze ontwerpers uit Utrecht.

bellamy-gallery-duurzame-kleding

De kunst van het winkelen in Brugge

Ondanks dat Gent op 1 blijft staan voor mij als winkelstad, heeft Brugge zich onlangs gevestigd op nummer 2. Omdat de binnenstad grotendeels autoluw is, is de stad perfect om rustig te winkelen. In mijn reisblog over Brugge deel ik al mijn tips voor brugge.

Winkelen in Brugge

Nog meer winkelplezier op deze stedentrips:

DE LEUKSTE STEDEN OM TE WINKELEN IN EUROPA

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.