Roadtrip Scandinavië: De regio Telemark ontdekken in Noorwegen.

https://www.instagram.com/p/BYD2Xx3gV1_/?taken-by=elianeroest

Hoe je in 3 weken compleet verliefd kan worden op een land; Noorwegen. Het smaakt naar meer! Compleet verrast door de veelzijdigheid van de regio Telemark waar wij doorheen reden tijdens onze roadtrip van Denemarken naar Zuid Noorwegen. Hier hadden we makkelijk een maand door kunnen brengen.

De camping in Notodden

Notodden is een relatief kleine plaats in Telemark. Telemark ligt eigenlijk midden in Noorwegen en raakt dus aan alle kanten een ander gebied aan. Alleen in de regio Telemark kan je al een rondreis van minstens 7 dagen spenderen. Wij verbleven onder andere op de Lystang camping bij Notodden en hebben van daaruit een aantal mooie trips gemaakt.

regio telemark ontdekken noorwegen

De Staafkerk van Heddal

De grootste en best geconserveerde staafkerk van Noorwegen. Wat een gevaarte is deze kerk, we vonden hem nogal duister overkomen. Bij de kerk is ook een openluchtmuseum waar je alles leert over de geschiedenis van de regio en de staafkerk. Mensen in klederdracht leren je alles over vervlogen tijden, ook een aanrader met kinderen!

TIP: Bij de kerk vindt je een Kafe waar ze heerlijke koffie met fika serveren!

heddal, staafkerk noorwegen, regio telemarkheddal, staafkerk noorwegen, regio telemark

Fruitregio | Fruktbygda

In de regio Telemark (Gvarv) kan je enorm veel fruitgaarden vinden, als je net als wij er rond eind augustus bent, val je met je neus in de boter. Appels, perzikken, bramen, frambozen en lokale biertjes. Veel fruittelers hebben een winkel waar je hun lokale producten kunt proeven en kopen. Een aanrader voor de foodies onder ons. Wij scoorden er wat lokale biertjes bij de Lindheim boomgaard.

gvarv, fruit regio, notodden, noorwegen

Gaustatoppen

Ga je graag de hoogte in en ben je niet vies van een flinke hike? Sla dan vooral Gaustatoppen niet over. Je kan omhoog wandelen en met een steile bergtrein (Gausta Line) weer omlaag. Bovenop de top kan je genieten van een heerlijke fika. Niet voor de mensen met hoogtevrees. De hike duurt ongeveer 2 uur.

Telemark

 

TIP: Nog meer inspiratie? Bekijk het Instagram account van Visit Telemark, dat was voor ons een grote bron van inspiratie!

 

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.