8 Tips voor een stedentrip (of vakantie) in België

comment 0
Stedentrip Gent België

Als het aan mij lag, verkochten we vandaag nog ons huis en verhuisden we naar België. Maar het ligt niet aan mij, dus het beste wat je dan kunt doen? Extra vaak op stedentrip of vakantie in België. Vandaag deel ik mijn favoriete bestemmingen voor een stedentrip of een hele vakantie bij de Zuiderburen!

Wat te doen in België? De leukste high lights in 2021

Kunst & cultuur in historisch Brugge

Je moet je tripje er een beetje op timen, maar als ik iets een aanrader vind, is het wel de Triennale in Brugge. Zelden ontdekte ik een stad op zo’n ontspannen en inspirerende wijze. Dit kunstfestival in de openbare ruimte vindt eens per drie jaar plaats. De volgende zal in 2024 zijn, maar blok maar vast een weekend in dat jaar.

De leukste tips, adresjes èn hotspots voor een stedentrip naar Brugge

Triënnale Brugge Hans op de Beeck; Danse Macabre

Weekendje weg naar Gent

Het feit dat ik al zo vaak over mijn favoriete Belgische stad geschreven heb, zegt genoeg. Gent is heerlijk divers en iedereen kan in deze stad wel iets van zijn gading vinden. Dus of je nu met de kinderen naar Gent gaat of romantisch met zijn twee, dit is altijd de ultieme bestemming. Je kan er lekker eten, winkelen, volop musea, historische hoogtepunten of ga los tijdens de Gentse Feesten. Aan jou de keus.

NOTE: Auto’s zijn niet meer welkom in de binnenstad van Gent, ga lekker met de trein.

Stedentrip Gent België

Op stedentrip naar Antwerpen

Antwerpen is zo hip dat het steeds meer wijken heeft om in te verdwalen. Geen betere stad ook om te winkel. Ze de twee momenten voor de uitverkoop vanaf nu in je agenda en blok het eerste volgende weekend. Vergeet De Meir en dwaal af richting Berchem of Het Eilandje. Liever op Zuid blijven? Prima, we delen onze favoriete shops! Wist je dat je met de trein vanuit Nederland zo uitstapt in Berchem of Antwerpen Centraal.

Stedentrip Antwerpen Berchem

Weekendje fotograferen in Brussel

Ik weet dat Brussel niet bij veel mensen op de radar staat en toch wil ik even een pleidooi houden voor deze fantastische stad. Rauw, ongepolijst, charmant, verrassend en enorm fotogeniek. Ik spendeerde al mening weekendje weg in Brussel en heb nog steeds niet alles van deze stad gezien. Je voorpret begint met de blogs vol tips voor Brussel hieronder.

citytrip_brussel_doen_bozart_musueum_instagramblogger-paleis-justitie

Weekendje met de kinderen naar Mechelen

Nooit verwacht dat Mechelen zo leuk zou zijn. Het is groter dan ik dacht, doordat er water doorheen stroomt, heeft het direct een bepaalde knusheid. De straten in de stad zijn grotendeels autoluw, wat ervoor zorgt dat je prima met de kinderen op citytrip kan. De tour die wij deden in Mechelen is een aanrader om met het hele gezin te doen, je leest al onze tips voor een bezoek aan Mechelen in de onderstaande blog.

mechelen-kindvriendelijk

Vertoeven aan de Belgische Kust

Niets zo fijn als een vakantie aan de Belgische Kust. Als kind al brachten we zomers door in De Haan. Een soort vergane glorie die zijn weerga niet kent. Het bekende kusttrammetje (waarom hebben we dat in Nederland niet?!) Onze laatste trip naar de Belgische Kust was richting Oostende, wat een toffe plek vol kunst en street-art.

strand-vakantie-oostende

Li-La-Leuven

Een weekendje ontspannen in deze heerlijke studentenstad. Wij deden 24 uur in Leuven en dat smaakt naar meer.

stedentrip-leuven-met-kinderen

Weekendje natuur in België

6 Tips voor een stedentrip (of vakantie) in België

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *