Even tot rust komen in het grote en drukke Madrid met Marco Dreijer

Mijn naam is Marco Dreijer, een geboren en getogen Amsterdammer van 28 en in het dagelijks leven probeer ik mijn studie Creative Business af te ronden. Als je mij een aantal jaar had gevraagd waar ik aan dacht als ik aan Spanje dacht, dan was ik hoogstwaarschijnlijk begonnen over de vele all-inclusive vakantieoorden aan de Spaanse kunst waar ik zoveel kwam als kind. Of over de veel te drukke stad Barcelona, die veel indruk op mijn achterliet toen ik daar in mijn examenjaar heen ging.

Maar sinds een aantal jaar heb ik een andere kant leren kennen leren kennen van het land met de tapas en sangria, namelijk in de vorm van Madrid. (en het noordelijke Bilbao, maar daarover een andere keer!)

Madrid, de hoofdstad en tevens ook de grootste stad van Spanje. Een stad met een groot metronetwerk, de bekende grande via (een grote straat die dwars door Madrid loopt), maar wij besloten alles te lopen. En dan het liefst door alle kleine smalle straatjes. Want hoewel je Madrid zeker een wereldstad kunt noemen is de sfeer zeker nog te vinden in deze stad. Je kunt heerlijke door alle smalle straatjes manoeuvreren en zo steeds wat nieuws ontdekken; restaurantjes, tapasbarretjes, winkeltjes of koffietentjes.

Tot rust komen in Madrid

Persoonlijk kan ik altijd veel rust vinden in de anonimiteit die een grote stad biedt. Er is genoeg te doen en je verveelt je dus nooit. Zo heeft Madrid een aantal grote en befaamde musea; Musea del Prado, het Museo Centro de Arte Reina Sofia en het Musea Thyssen-Bornemisza.

tot-rust-komen-citytrip-Madrid

5 Redenen om Madrid op je “go-to” lijst te zetten!

De parken in Madrid

Op loopafstand van de musea ligt het prachtige en grote park ‘Parque del Buen Retiro’, kortweg ‘El Retiro’. Buen Retiro betekent ‘een aangename afzondering’ en zo voelt het ook. Als je door dit park loopt zie je op verschillende plekken mensen van het zonnetje genieten op een kleedje en er zijn stukken waar je niemand tegen komt. In dit park staat een ‘glazen paleis’. En dat is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

tot-rust-komen-citytrip-Madrid tot-rust-komen-citytrip-Madrid tot-rust-komen-citytrip-Madrid

Genieten van kunst in Madrid

Tijdens mijn tripje hebben we het Museo Centro de Arte Reina Sofia bezocht. Dit is het museum voor moderne kunst in Madrid. Het gebouw is een opvallende verschijning. Binnenin vindt je een enorme verzameling kunst in verschillende stijlen. Zo is er de vaste collectie, maar zijn er ook altijd wisselende exposities waar je van kunt genieten.

kunst-in-madrid kunst-in-madrid kunst-in-madrid

Tip: Ben je niet zo’n fan van moderne kunst? Bezoek dan het prachtige Musea del Prado. Daar vind je wat meer traditionele kunstwerken.

Ontspannen in de hammam tijdens je citytrip naar Madrid

Eén van de hoogtepunten van dit korte tripje vond ik toch wel het bezoek aan Hammam al Andalus. Twee uur lang kun je baden in dit warme water, even ontspannen in de stoomsauna en genieten van een heerlijke ontspannen massage. Wij namen de sessie van 22:00. Hiervoor moet je zorgen dat je dan lekker gegeten hebt, dan kan je eigenlijk een beetje “uitbuiken” in het warme water en als je dan daarna terug naar je hotel gaat, dan zal je heerlijk in slaap vallen. Helaas kon ik binnen geen foto’s maken, dus hierbij een foto van internet. Maar ik wilde jullie dit toch niet ontnemen.

hammam-madrid

Wat kan je nog meer doen in Madrid? 10 Extra tips voor Madrid kan je hier lezen.

Bezoek een voetbalwedstrijd in Madrid

Nou moet ik heel eerlijk zijn. Ik ben niet naar een voetbalwedstrijd geweest. Ik ben geen voetbalfan. Maar er zaten leden in mijn reisgezelschap die wel ontzettende voetbalfanaten zijn en toen zij terugkwamen uit het stadium waren ze door het dolle heen. Ze waren naar het ‘Santiago Bernabéu’-stadion.

voetbal-kijken-madrid

Madrid, de highlights

Op loopafstand van elkaar liggen de bovenstaande bezienswaardigheden. Het koninklijke paleis in Madrid met daar tegenover een redelijk nieuwe, hij is pas 25 jaar af, kathedraal. En vlak daar om de hoek vind je een leuke, maar toch eigenlijk wel toeristisch, markt. Een soort ‘De Hallen’ zoals je die kan vinden in Amsterdam.

highlights-madrid highlights-madrid highlights-madrid highlights-madrid highlights-madrid highlights-madrid

Meer van Marco Dreijer? Laat het ons weten of volg hem op Instagram of bekijk zijn blog De Cultuurvlogger.

Kan je geen genoeg krijgen van Spanje? Lees dan ook deze blogs:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.