Unieke plekken in Europa om schapen te spotten

comment 0
Unieke plekken in Europa om schapen te spotten

Tijdens onze reizen door Europa zijn we op de mooiste plekken schapen tegen gekomen. Wil jij ook schapen tegenkomen tijdens je volgende avontuur, lees dan snel op welke unieke plekken in Europa wij deze schapen spotten.

Denk je aan schapen? Dan denk je aan Texel, althans, dat doe ik, want ik kom erg graag. Overal ter wereld kan je schapen tegenkomen, maar wij vonden deze plekken in Europa wel het meest uniek.

Texelaars – Schapen op Texel

Ons blog staat vol met fijne tips voor Texel, van ons huis een klein 1,5 uur voordat we op dit prachtig eiland staan. We komen er elk seizoen wel een keertje. Op Texel wonen ongeveer evenveel mensen als schapen (zo’n 15.000). Het schapenras heet Texelaars. En diezelfde schapen hebben een app, daarop wordt gemeld als er een lammetje geboren is.

Texelaars - Schapen op TexelTexelaars - Schapen op Texel

Schapen bij Chão das Feiteiras – Madeira

Grazende schapen op groene graslanden, dat is wat je krijgt als je gaat wandelen op Madeira. Deze wandelroute is cirkelvorming en begint en eindigt in het Bos van Ribeiro Frio. Het eerste deel van het pad is voor iedereen toegankelijk, het laatste deel is een flinke klim waarbij je beloont, wordt met  vijvers en watervallen die de Levada van water voorzien. De route gaat verder naar de afdaling om terug te keren naar Ribeiro Frio, via een pad gemaakt van stenen treden tot het einde. Onderweg kom je deze gezellige knapperds van schapen tegen.  (Beeld @jeanine.verbraak)

Schapen bij Chão das Feiteiras - Madeira

Bonustip: De vuurtoren van Madeira staat in het lijstje “De mooiste vuurtorens van Europa”

Schapen Lake Plastiras – Griekenland

De originele fetakaas wordt van schapenmelk gemaakt, dat verklapt al een beetje de aanwezigheid van schapen in Griekenland. Ik kwam ze tegen in de herfst tijdens mijn reis in de regio rondom het prachtige (maar kunstmatige) meer van Lake Plastiras.

Schapen - Lake Plastiras - Griekenland

Schapen in Gap of Dunloe – Ierland

Klinkt als een inkoppertje die Schapen in Ierland. Maar op deze plek schapen tegenkomen geeft wat extra magie aan de plek. De Gap of Dunloe is een smalle bergpas in Ierland van ongeveer 11 kilometer lang. In die bergpas verbindt en rivier 5 meren aan elkaar. Dit landschap gaat wat ons betreft als “sprookjesachtig” de geschiedenis in. Je wandelt hier van ansichtkaart naar ansichtkaart en daar tussendoor lopen deze prachtige schapen die door hun gekleurde vacht soms niet van rotsen te onderscheiden zijn. (Beeld @jeanine.verbraak)

Schapen in Europa - Gap of Dunloe - Ierland

Zwartneusschapen spotten in Wallis, Zwitserland

Als deze schattige schapen met zwarte neuzen niet de leukste schapen ooit zijn, weten wij het ook niet meer. Wil je kennis met ze maken? Goed nieuws, ze zijn te vinden met een GPS-signaal. Om ervoor te zorgen dat ook jij de schapen op de Gornergrat kunt zien, is er een GPS-signaal.  De schapen dragen sinds kort halsbanden met GPS. Dit geeft elke bezoeker de mogelijkheid om het zwartneusschaap te lokaliseren. Zodra je hun signaal hebt gevonden, hoef je alleen maar de kaart te volgen om de zwartneusschapen van dichtbij te zien.

De dieren worden overdag begeleid door herderin Deborah. Van dinsdag tot en met zondag, tussen 13.30 en 15.00 uur, informeert de herderin je enthousiast over het leven van haar wollige metgezellen op de alm. Deborah wordt zelf ook als icoon op de kaart weergegeven, zodat je precies weet waar je haar kunt vinden. Het gaat om een kudde van meer dan 120 schapen. De hoofdtaak van herderin Deborah is om de kudde te beschermen tegen de wolf die actief is op de berg. Dat is de reden waarom de boeren haar hebben aangenomen en zij sinds kort bij de schapen te vinden is. Beeld Simone Wittgen

Zwartneusschapen in Zwitserland Zwartneusschapen in Zwitserland

Wij zijn natuurlijk enorm nieuwsgierig, op welke unieke plek in Europa ben jij al eens schapen tegen het lijf gelopen?

Vakantie vieren tussen de dieren:

Schapen op unieke plekken in Europa

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.