5 Redenen voor een vakantie naar Lake Plastiras in Griekenland.

Griekenland, het ultieme vakantieland van zon, zee, strand. Maar wat de meeste mensen nog niet weten, is dat Griekenland,  naast de eilanden, nog veel meer te bieden heeft. Mooie citytrips naar Thessaloniki of Athene zijn prima te combineren met een week bijkomen of een actieve vakantie op het vaste land bij Lake Plastira.

Lake Plastira

Lake Plastira vind je in het binnenland tussen Thessaloniki en Athene in. Een mooi kunstmatig aangelegd meer omringt door bergen. Dit is de perfecte omgeving voor een actieve vakantie vol met paardrijden, wandelen en/of fietsen in Griekenland. Lake Plastiras wordt niet voor niets “Klein Zwitserland” genoemd. Het meer was een idee van Generaal Plastiras, die het helaas nooit af heeft meegemaakt.

lake-plastiras-watersportvakantie-lake-lastira vakantie-lake-lastira

Lake Plastira is de perfect bestemming voor de actieve vakantieganger. Je kan er wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en diverse watersporten (hydrobikes) op het meer zelf. Extra leuk, waar de eilanden in de winter veelal verlaten zijn, is het meer ook prachtig met een laag sneeuw!

Praktische reisinformatie

Het beste vlieg je direct op Thessaloniki, vanaf daar huur je een auto en rij je in precies 3 uur naar Lake Plastira.

Een verblijf in Kazarma Hotel Spa

Dit was zo’n fijne plek dat ik er een losse review over heb geschreven, die kan je hier lezen. Het is een resort in knusse maar luxe stylo. Alle kamers zijn voorzien van een eigen open haard. Het eten in het restaurant is betaalbaar en lekker en ze hebben goede lokale wijnen. Voor de deur staan e-bikes waarmee je de omgeving kunt verkennen. Wil je het liever rustig aan doen? Trek je terug in de zalige spa die het hotel heeft! Het hotel is daarnaast ook prima ingericht op en verblijf met kinderen, er zijn diverse familiekamers waarvan er enkele direct gelegen aan het zwembad zijn. Ideaal in de zomer! Maar ook in de herfst, toen ik er was, liepen de temperaturen nog op boven de 20 graden.

Kazarmaresort_poolkazarma-resort-hotelkazarma-resort-hotel kazarma-resort-hotelkazarma-resort-spa

Een bezoek aan Meteora

Als je een vakantie boekt naar Griekenland, en in het bijzonder richting het binnenland in de omgeving van Lake Plastiras. Dan ontkomt je niet aan een bezoek aan Meteora. Staat niet voor niets op de lijst van Unesco. Meteora zijn de op hoge rotspilaren gebouwde kloosters. Door eeuwenlange wind- en watererosie (ooit was de Thessalische vlakte een binnenzee) hebben de rotsformaties hun specifieke en moeilijk bedwingbare uiterlijk gekregen. Ik was zwaar onder de indruk. Ja het kan wat toeristisch zijn, maar met wat tips van locals en de juiste route nemen, kan je deze her en der prima ontwijken en het is een must see.

bezoek aan Meteora bezoek aan Meteora bezoek aan Meteora bezoek aan Meteora bezoek aan Meteora

TIP: Lees ook deze reisgids over Meteora.

Een dagje winkelen en borrelen in Karditsa.

Verbaasd was ik over de enorme hoeveelheid fietsers in het dorpje Karditsa. In nog geen twintig minuten rij je vanuit Kazarma Resort hier naartoe. Een leuk stadje met winkels, cafeetjes, bars en terrassen vol Grieken die een Freddo cappuccino drinken. Perfect voor een dagje bijkomen van die overweldigende natuur.

TIP: Ga Tsipouro drinken in een barretje, bij ieder glas komt een hapje en de combi van die twee is hemels.

bezoek-karditsa bezoek-karditsa

De regio

Welke kant je ook op rijdt, je komt de mooiste landschappen tegen. De omgeving van Lake Plastiras is een compleet ander Griekenland dan de meeste mensen gewend zullen zijn. Kleine bergdorpjes, mooie restaurants gelegen aan het water. Prachtige stadjes, zoals Larissa. Hier vier je vakantie met de locals. Vrijwel alle Grieken komen in de vakantie terug naar hun geboorte regio. Je zal hier dan ook weinig Nederlandse toeristen tegenkomen. Het is juist de variatie van de omgeving die dit tot een interessante vakantiebestemming maakt. Kunst, cultuur, vertier en natuur. Wat wil een mens nog meer?

omgeving-lake-plastira-griekenland omgeving-lake-plastira-griekenland omgeving-lake-plastira-griekenland omgeving-lake-plastira-griekenland omgeving-lake-plastira-griekenland

Vergelijkbare vakantietips:

Op uitnodiging van IloveGriekenland mocht ik een aantal dagen de regio
rondom Lake Plastiras verkennen. Mijn mening is op geen enkele wijze 
beïnvloed van buitenaf.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.