De favoriete Instagram accounts van @ladyvenom

door | mei 13, 2020 | Komt van pas

Mijn naam is Marion Payr en ik ben een reisfotograaf en blogger, gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Ik stopte in 2016 met mijn baan, om de wereld rond te reizen en fulltime fotograaf te worden. Tegenwoordig heb ik ook een Social Media-bureau met een team van 4 mensen (wat nu mijn fulltime baan is zolang reizen niet mogelijk is ;)). Gek genoeg is het meer dan 9 jaar geleden dat ik me op Instagram heb aangemeld als @ladyvenom. In deze 9 jaar is Instagram veel veranderd – en wat vroeger een kleine gemeenschap van fotografie liefhebbers was, is nu een wereldwijd sociaal netwerk. Vandaag laat ik je 10 van de accounts zien, die mij het meest inspireren als het gaat om reizen!

@lucylaucht

Lucy weet niet alleen adembenemende vergezichten en landschappen vast te leggen, maar ook emoties. Ik heb de hype van al te geënsceneerde en perfecte foto’s op Instagram nooit echt begrepen en geef de voorkeur aan haar kijk op de wereld zoals die werkelijk is – altijd uitgerust met haar zeer unieke perspectief en oh die ongelooflijke kleuren.

https://www.instagram.com/p/B8bqTdAn1eO/

@lavinia_cernau

Lavinia is een Roemeense fotograaf met zo’n goed gevoel voor kleuren dat ik altijd van mijn sokken geblazen word. Ik weet dat ik nooit zo goed zal zijn als haar, maar ik droom er van om ooit een fotograaf te worden met zoveel sensueel talent als Lavinia.

https://www.instagram.com/p/CAGAa8GnQ5z/

@emilielula

Het hoofdaccount van Emilie is al wel bekend bij het grote publiek, maar voor mij bijna iets te perfect. Ik geef dan ook de voorkeur aan het tweede account van deze Australische fotograaf, dat sensueler en natuurlijker is. Soms is de B-rol de echte ster en voor mij persoonlijk geldt dit voor het werk van Emilie.

https://www.instagram.com/p/BqRiLZjl_Fe/

@nicolavonleffern

Uit mijn thuisland Oostenrijk – deze filmmaker weet niet alleen emoties over te brengen, maar ook diepte en zinvolle gesprekken. Ik bewonder haar al jaren om haar visie en werk en ze zou minstens 4 miljoen volgers moeten hebben, niet alleen 4.000 🙂

https://www.instagram.com/p/B2j1DQjI5uo/

@annapurnauna

Annapurna was de belangrijkste reden waarom ik naar India wilde reizen. Tijdens haar vele reizen heeft ze India vanuit vele kanten laten zien en haar fotografische visie is divers en altijd zeer waarheidsgetrouw en bescheiden. Ze mocht al meewerken aan enkele van de meest verbazingwekkende publicaties en ik hoop dat er een dag komt dat onze paden in het echte leven kruisen!

https://www.instagram.com/p/BjNOjcjHCLM/

@bellcollective

Mijn vriendin Alina startte dit project als collectief van vrouwelijke reisfotografen en ik kon niet trotser zijn dat ik in het boek stond, dat er vorig jaar over verscheen. 15 ongelooflijke vrouwelijke makers kwamen samen om de diversiteit van vrouwelijke perspectieven te laten zien met als doel stereotypen over reizen voor vrouwen en creatieve keuzes te veranderen! Als er één project is dat me na aan het hart ligt, dan is het dit wel.

https://www.instagram.com/p/B_dRLzvnxIb/

@thesafarisisters

Over collectieven gesproken – de Safari Sisters is een nieuw project van Agata Passoni, een Italiaanse / Malawische vriend van mij. Het idee is dat natuurbehoud, natuurbescherming, gemeenschapsverrijking en empowerment van vrouwen allemaal onderdeel van hetzelfde doel zijn. En met de Safari Sisters richtte ze een platform op om dit te communiceren via een aantal prachtige natuurfotografie en interviews met echt inspirerende vrouwen!

https://www.instagram.com/p/BvbVWoTAitB/

@freyadowson

Freya is een in Londen gevestigde documentaire fotograaf die onlangs haar eerste kind Rumi heeft gebaard. Hoewel ik zelf geen moeder ben, vind ik het geweldig hoe ze de balans zoek tussen haar nieuwe moederschap en haar fotografie – verhalen delen van meerdere reizen over de hele wereld (haar foto’s uit Kenia en India zijn enkele van mijn favorieten).

https://www.instagram.com/p/BmY3rtznAEQ/

h_cato

Holly-Marie is een andere in Londen gevestigde fotograaf die ik al jaren volg. Ik herinner me vooral haar reis naar Kenia, waar ze vrouwen van de Maasai-stam ontmoette en hun gemeenschapswerk documenteerde. Haar nieuwe podcastproject ‘AFTER THE BEEP’ klinkt ook heel intrigerend – ze doet niet alleen normale interviews, maar gaat ook in gesprek met haar community en deelt ook hun stemmen! Ik kan niet wachten tot de eerste aflevering online komt.

https://www.instagram.com/p/BuHF4HlgEJO/

@farahkhad

Khadija is een in Kenia gevestigde fotograaf met een sterke stem voor vrouwen en een even sterk oeuvre. Ze gebruikt haar talenten voor het algemeen belang en is lid van het @womenphotograph-netwerk van vrouwelijke fotojournalisten, een initiatief dat ik ook steun – om te benadrukken dat er inderdaad vrouwen op dat gebied ZIJN;)

https://www.instagram.com/p/B-XFgGQAZcs/

DE FAVORIETE INSTAGRAM ACCOUNTS VAN @LADYVENOM

Lees ook:

 

0 reacties