Gast blog: Festivalwijn – de Wine-up! Welke wijnen drinken we dit festivalseizoen?

comment 0
boothstock_festival_wijn_3

Gast Instagram blogger Adrienne ging voor ons op uitnodiging naar een event bij the Boathouse aan de Kralingse Plas. Om tijdens een avond vol drankjes en hapjes zich professioneel voor te bereiden op het komende festival seizoen. Op zoek naar de ultieme festival wijn!

the_boathouse-kralingen_rotterdam

Boothstock Festival

Een woensdagavond in april, Kralingse Plas. Met de frisse temperatuur ben ik nog niet helemaal voorbereid op het komend festivalseizoen. De organisatoren van Boothstock Festival denken daar anders over: zij hebben zo’n 100 gasten (dj’s, festivalorganisatoren en horecaondernemers) uitgenodigd in the Boathouse aan de Kralingse Plas om een voorproefje te geven op de kwaliteitswijnen die er tijdens het festival op zaterdag 10 juni in Rotterdam geschonken zullen worden.

boothstock-festival-wijn-rotterdam

Festival wijn

En dat is best fijn want, zeg eerlijk, festival wijnen zijn best een dingetje. Vooral als je (zoals ondergetekende) geen fan van bier bent, is wijn toch al snel waar je voor gaat tijdens een festival bezoek. Resultaat: niet de meest fijne drankjes in je plastic bekertje. Of hoofdpijn. Beide vervelend.

boothstock_festival_wijn_2boothstock-festival-wijn-rotterdam

Boothstock lwil hier komend jaar verandering in brengen door verschillende wijn barren neer te zetten op het festivalterrein in het Kralingse bos. De sommeliers vertellen je over de verschillende wijnen die worden geschonken en hopen hiermee de wijndrinkers (again, ondergetekende) te kunnen behagen.  En dat lukt. Nu al. 

Op naar de wijnbar deze zomer.

Tijdens de presentatie in the Boathouse krijgen we de heerlijkste gerechten en een mooie variatie aan wijnen voor onze neus zoals de Jean Leon 3055 (Rose en Chardonnay), Torres Pazo das Bruxas Albariño (een witte wijn die naar mijn smaak iets té heftig is voor een festival) en de mousserende Miquel Torres Cordillera Brut Pinot Noir (veel bubbel, maar erg aangenaam).
Vooral de Jean Leon Pinot Noir Rosé en hun Chardonnay zijn naar mijn mening zeker wijnen waar het wijn drinkende festivalpubliek iets mee kan: wat frisser en niet te heftig.

boothstock-festival-wijn-rotterdam

Het maakt het voor mij in ieder geval een stuk aantrekkelijker om richting de wijnbar te lopen komend festival seizoen.

Meer zien en weten van onze gast blogger Adrienne? Volg haar op Instagram!

Geef een reactie