Godiva chocolade vanaf nu binnen handbereik.

comment 0
godiva-chocolade-nu-bij-albert-heijn

Chocolate lovers alert! Kennen jullie het merk Godiva al? Sinds 1926 maken zij al chocola. Niet? Geen nood, mij liet het ook geen bel rinkelen. Wellicht omdat de chocolade voorheen enkel te verkrijgen was in boetieks buiten Nederland.
Daar is sinds 28 augustus verandering in gekomen dankzij de Albert Heijn. Zij verkopen vanaf NU verschillende soorten Godiva chocolade en ik mocht proeven hoe dat smaakt. De ellende.

godiva-chocolade-nu-bij-albert-heijn

Godiva, echte Belgische chocolade.

Godiva vindt zijn oorsprong in België en laat dit graag terugkomen in de lijn die zij voor Nederland hebben ontwikkeld: de Masterpieces. Deze drie meesterstukken bestaan uit ‘the hazelnut Oyster’ met Belgische melkchocolade, ‘the Ganache heart’ met Belgische donkere chocola en (mijn favoriet) ‘The Caramel Lion of Belgium’ met Belgische melkchocolade.
Waar de hazelnoot en ganache naar mijn mening wat heftig zijn, werd ik erg blij van de karamelversie. Deze masterpiece komt in een reep, maar ook in een doosje met per stuk verpakte bonbons. Handig om uit te delen (grapje natuurlijk) of wanneer je niet gelijk een hele reep op wilt eten (ook een grapje natuurlijk).

Nog meer chocola? Lees hier over het combineren van kaas & chocola

godiva-chocolade-nu-bij-albert-heijn

Meerdere soorten chocola

Naast de Masterpieces komt Godiva met nog meer heerlijkheden. Maar liefst 6 verschillende tablets zijn vanaf nu te krijgen bij de Albert Heijn:
– melkchocolade
– hazelnoot,
– bloedsinaasappel (ik proefde deze in combinatie met een heerlijke rode port en nu wil ik alleen nog maar deze combinatie)
– gezouten karamel (ok, hij haalt het niet bij dé caramel zeezout, maar iets subtieler is ook best lekker),
– puur 72% (je zou het niet zeggen, maar ik ben redelijk fanatiek sporter waarbij ik ook erg op mijn voeding moet letten. Daar is deze reep dus echt perfect voor. Gooi een paar stukjes door je kwark en je hebt een perfecte avondsnack)
– puur 50%
-extra romige melkchocolade (voor de zoetekauwen onder ons).

godiva-chocolade-nu-bij-albert-heijn

Mijn persoonlijke favoriet?

De 72% en de bloedsinaasappel met pure Godiva chocolade. Gewoon, omdat de smaak vol is, de bloedsinaasappel (en die rode port voor erbij) net wat meer spicy is dan gewone sinaasappel en omdat pure chocola gezond is.. gezonder is.. minder slecht is.. ik zoek een excuus, merk je het?

godiva-chocolade-nu-bij-albert-heijn

SaveSave

Geef een reactie